שלילת רישיון נהיגה

ברקנית

New member
שלילת רישיון נהיגה

שלום רב! אבי אובחן כחולה אלצהיימר שלב ראשון לפני כ-10 חודשים, מאז מטופל בממוריט 5 mg , אבי בן 83. במהלך בל הזמן הזה עדיין נהג אך ורק ליעדים קרובים ברדיוס של עד 15 ק"מ מביתו, אני נסעתי איתו פעצים רבות ניתן לומר שהוא נוהג עדיין בסדר מורגש שהתגובות שלו איטיות יותר והוא פחות זהיר. עכשיו הוא לקראת חידוש הרישיון והרופא לא מוכן לחתום לו על הצהרת הבריאות . אבי מאד כועס על הרופא ועליי שהרי אני הלכתי איתו לנוירולוגית לאיבחון אז אני אשמה, אני אישית אשמח שהוא יפסיק לנהוג אבל הוא מאד כועס ואומר שזה כמו לכרות לו את שתי הידיים. אשמח לשמוע את דעותיכם, האם חוקית ניתן לשלול את רשיונו? מהו התהליך לכך? בתודה מראש מירה ברקן

ענתי44

New member
ברקנית יקרה

אבא שלך בשלב ראשוני של המחלה. בשלב שהחולה חושב שהכל בסדר אצלו. ומנסה במאמצים אדירים ובעיניי, ראויים להערצה ממש, להמשיך בשיגרת חייו.הוא מכחיש את מה שקורה לו, ויש שהוא מבוהל מאוד ואין לו יותר את הכלים להתמודד עם מה שקורה לו. מצבו התפקודי עדיין טוב, אך, לדאוונינו, לא ככה ישאר. יש שההדרדרות איטית ויש כאלה שההחמרה מהירה. בשלב הזה יש לא אחת התפרצות או הבעת כעס על היקרים מכל ועל בני משפחה. יש ויאשימו את בתם בגנבה כי האמא לא זוכרת היכן הניחה את החפץ, ומחליטה שהוא נגנב וגם מוצאת את "הגנב", יש , כמו אמי, שצעקה עליי וטענה שאני הופכת אותה למשוגעת. ויש, כמו אביך שמוציא על ביתו את התסכול ש.." כרתו את ידיו". יחד עם זאת, מה תעדיפי לספוג בשלב הזה את זעמו של אביך, ולצערי עוד תספגי הרבה פעמים על נושאים שונים, או להצטער, אם חלילה וחס, תהיה תאונת דרכים? למזלי לאמא לא היה רישיון נהיגה אז זה נחסך ממני אבל למכר אחר פשוט החביאו את הרישיון, וזה עבד כי הוא שמר חוק ולא העיז חנהוג בלי רישיון. כשהגיע מועד החידוש פשוט לא חידשו לו. והיום זה כל כך רחוק ממנו. יש מקרה פה בפורום שהלכו למשרד הרישוי ושם ביטלו את הרישיון, אם כי זה נעשה באופן משפיל. תעשי את הכל שאבא לא ינהג יותר.

אסתרס

New member
שלילת רישיון נהיגה

זה אחד הדברים היותר קשים שעובר החולה, שלא מודע למחלה. התגובה האיטית היא המסוכנת ביותר בנהיגה,כי מתי אנו זקוקים לתגובה מהירה? בשעת סכנה. ואם היא איננה קורה האסון ,לא רק לנהג אלא גם לאחרים וזה לא נכון לתת לאדם חולה אלצהיימר מאובחן לנהוג. ישנה הדרך של השכנוע בתוך המשפחה- אם הולך -טוב. אפשר להוסיף לכך העלאת הנושא בקבוצת התמיכה לחולים ומשפחות, אצלי עבדה השיטה המשולבת הזו. וכמובן יש את הדרך החוקית והיא: הודעה בכתב של הרופא המשפחה או הרופא שאבחן את המחלה, למשרד התחבורה על טופס או מכתב רפואי. דרך אגב זו חובתו, אולם הם נמנעים בדרך כלל, כי לא נעים להם מהמשפחה. ואז מוזמן החולה לבדיקה של פסיכולוג במשרד התחבורה ,ובסופה הוא שולל את הראשיון. השלילה הפיזית נעשית באכזריות ובהשפלה, קבל כל הנוכחים באולם בתור,לוקחים את הרישיון פיזית ומשלחים את החולה מבויש ומושפל. לידיעתך הבדיקה עולה 500 שח. אני החלטתי לאחר ששמעתי את הזוועה (בקבוצת התמיכה) לחסוך לבעלי את ההשפלה. וכשהוא ויתר בייסורי גמילה ממש על המכונית ועל הנהיגה- לא הלכתי לבדיקה. ולא עברנו את הטקס המשפיל והמיותר.וגם חסכתי 500 שח. אני חוזרת כמו על מנטרה חוץ מתרופות הכי עוזר זה ללכת לקבוצת תמיכה לחולים ולמשפחה. ביי

ברקנית

New member
תודה לכן על התגובה המהירה...

זה כל כך קשה, כי כמו שאמרתן אבא בשלב התחלתי חושב שהוא בסדר מאשים אותי שאני גרמתי לרופא לכתוב אלצהיימר... אני מסתדרת עם זה, רופא המשפחה אכן סרב לחתום ואבא עשה לו סקנדל רציני במרפאה וניסה לרמות וללכת לרופא אחר... הוא מתעקש ללכת לוועדה בעצמו ולא מוכן שנבוא איתו כי אנחנו נהיה נגדו... למזלי יש עוד חודשיים ואני עובדת על אסטרטגיית ניסיון- סכמתי עם אבא שיעשה בכאילו חודש שאין לו רישיון ואנחנו נדאג לכל הסעותיו, ציידתי אותו במספר טלפון של חבר נהג מונית שכאשר הוא לא מוצא אותנו להסיע אותו הוא יצלצל אליו והוא ידאג לו להסעה , שכנעתי אותו שזה יעלה לו פחות מאשר להחזיק את הרכב ואני מתפללת שזה יצליח!!! קושי נוסף של הימים האחרונים זה אבא שמאשים את אמא שיש לה גבר אחר... ואני באמצע... מה עושים לאמא קשה להבין את המחלה כי היא אומרת שבמה שהוא רוצה הוא לא שוכח (בעיקר בנושא כסף למשל לבקש את השכר דירה של הבית שמזכירים כבר ב-1 בחודש)... תודה לכם שאתם כאן בטח אצטרך עזרה רבה, כבר ראיתי שיש קבוצת תמיכה בקירוב לאזור מגורי ואני מתכוונת ליצור איתם קשר לאחר החג. מירה ברקן

ענתי44

New member
ברוכה הבאה מירה יקרה ../images/Emo140.gif

אכן קשה מחלת האלצהיימר למשפחה לא פחות, ויש שסבורים שיותר, מהחולה. יש מקרה שאני מכירה, שהחולה רואה דמויות. כמה שניסו לשכנע שזה כמו חלום לא אמיתי, לא הועיל. הוא רואה אותם. והם לא נחמדים. הם יורדים מהתקרה , אוכלים לו את האוכל, הולכים אחריו, מתנכלים למשפחתו ( אני חטפתי ממנו מכה בירך בנסיון שלו להוריד ממני דמות שהתכוונה לפגוע בי.... ) הם גונבים והשיא אשתו, הנאמנה שהיא כבר סבתא, בוגדת בו עם אחד מאותן דמויות. האישה נפגעה ובכתה ואני הוזעקתי לשכנע והבן שלהם בה וכעס עליו ולא הועיל. הוא ראה אותם " תפס אותם על חם".... בסוף, גם כדור ההרגעה אבל בעיקר זה שלא התווכחו איתו שזה לא נכון ושתקו גרם לו להפסיק. והאישה עברה סבל כי הוא היה מסוגל לספר לשכנים, בבית הכנסת או בתחנת האוטובוס. אבל אין מה לעשות. להבליג ולדאוג שיפסק.

ירג

New member
שלילת רישיון נהיגה

הרעיון שהעלאת להפסקת הנהיגה הוא טוב. עדיף שהמשפחה מצליחה לעשות זאת בכוחות עצמה וחוסכת טרחה וכסף. באשר לבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, עלי להזים את דבריך על התהליך המשפיל שעוברים הנבדקים במכון. העובדות שהצגת פשוט חוטאות לאמת. החולה המוזמן לבדיקה עובר בדיקה רפואית ובדיקה פסיכולוגית. הבדיקות נעשות בחדרים סגורים. בתום הבדיקות נישלחת המלצה למשרד הרישוי. ההמלצה יכולה להיות: המשך נהיגה, המשך נהיגה תוך ביקורת, מבחן נהיגה חוזר או והפסקת נהיגה. לא לוקחים לאף אחד רישיון במקום,שכן אין זה בסמכות המכון. היחס במכון במיוחד לקשישים מאד אדיב ומתחשב.יש גם לבן המשפחה המלווה אפשרות לדבר בנפרד עם הבודק. אגב,איבחון של המחלה אינו מביא אוטומטית להפסקת נהיגה. על מקרה נבדק לגופו.

אירילה

New member
שלילת רשיון הנהיגה

הכוונה לביזוי וההשפלה היא לא במכון הרפואי לבטיחות בדרכים ,אלא במשרד הרישוי עצמו. אקט לקיחת הרשיון עצמו מהחולה הוא משפיל ,לא בחדר פרטי ,לעייני כל ,ללא מחיצות וכשכל הקהל הממתין שומע גם את סיבת השלילה. תתארי לך שאת עם קרוב משפחה שם והפקיד אומר בקול ,רשיון הנהיגה נשלל לך בגלל סיבות פסיכולוגיות???? איך מסתכל הציבור השומע זאת על החולה??? זאת הכווה ,ללא רגישות בנחישות ובתקיפות. לכן גם המלצתי כל עוד לא משרד הרישוי בשיטת לקיחת הרשיון פיזית מהחולה לא יישפר את היחס יש להימנע מלהגיע פיזית עם החולה ולמסור את רשיון הנהיגה בדואר או בכל צורה שהיא אחרת. אני עברתי את החוויה המשפילה הזאת עם חמי במשרד הרישוי בחולון.

אירילה

New member
ברקנית - אביך מזכיר בדיוק את חמי

אם לא היית כותבת שזה מדובר על אביך הייתי אומר שמדובר על חמי. חמי עבר בדיוק את מה שאת כותבת ,הלך לרופאה שתחתום לו על המשך תוקף רשיון הנהיגה והיא לא הסכימה ,הוא יצא מחדרה עצבני ,כועס תוך כדי כך שאמר לה שהוא לא יבוא אליה יותר והאשים את חמותי שבגלל שהלכו לאבחון לקחו לו אתהרישיון ושלקחו לו את הנשמה ומה לא..... על כל העולם הוא כעס. ולאחר כל זה הוא נרגע....את יודעת למה??? כי הם לא זוכרים את הטווח הקצר ,יחד עם זאת בגלל שהוא עדיין בשלבי התובנה והרגיש שמשהוא אצלו לא בסדר ,לקחנו אותו לפגישה אצל מנחת קבוצת התמיכה של החולים עצמם בראשל"צ ואז הבין מדוע לא אישרה הרופאה את המשך הנהיגה שלו. אני חייב לציין לך ,את רשיון הנהיגה יש להעלים מיד ,זה קשה וזה קשה מאוד ,אבל....כל עוד לא קורה כלום הכל בסדר ,אבל ברגע שזה קורה ונגמר רע המצפון שלך לא יעזוב אותך לכל החיים ,אז תשאלו את עצמכם למה לא עשינו זאת קודם ,אינני בא להטיף לך אלא לצערי החיים לימדו אותנו את הפרק הזה ,שהוא הקשה ביותר אצל חולי האלצהיימר. ושלא יהיו לך יסורי מצפון ,תעשי זאת בנחישות וברגישות ,אבל לא לוותר ,אפילו מטר שלא ייסע יותר. כל הגולשים כאן יאמרו לך את אותו הדבר ,זה לא קל אבל זה כורח המציאות . כפי שכתבה לך אסתר ,אני יכול רק לחזק את דבריה ,לא רק שחוקית ניתן לשלול ,שכן ברשיון הנהיגה של כל נהג כתוב שיש לדווח למשרד התחבורה על שינוי במצב הרפואי ,אז מה כדאי....להסתיר את המידע??? ,אומרים את האמת! אני נסעתי עם חמי למשרד הרישוי להחזיר את רשיון הנהיגה וזה היה קשה ובדיעבד ,אל תעשו זאת ,ההשפלה היתה רבה ונעשית באופן רבתי ללא הכנסת החולה לחדר פרטי ,בקיצור לא לחדש את רשיון הנהיגה. וקבוצת התמיכה היא החשובה ביותר בשלב זה ,לא לומר לעצמך אני בסדר ,זו בריחה מהמציאות ,קבוצות התמיכה הן האוויר לנשימה עבורנו וגם עבור החולים (לאלו שעדיין בשלבי התובנה כמובן). הצטרפות לקבוצת תמיכה מחייבת חברות בעמותת אלצהיימר ומחלות דומות. בכלל אני מציע לך לקרוא את קישורי הפורום ,שם תמצאי חומר רב על מחלת האלצהיימר וכן תמצאי שם את אתר העמותה וכיצד להתקשר עמם ,קריאת הדיונים של הפורום אף היא תהיה מועילה שכן תלמדי על מה שעובר על כולם ותמצאי הרבה מצבים שכה דומים לך. שיהיה לכם רק טוב וסליחה עם נשמעתי קצת מטיף ,אבל עדיף להגיד את הדברים כפי שהם ולא לייפות ,והלוואי שיכלנו. ח שמח ומועדים לשמחה גרשון/מנהל הפורום

ברקנית

New member
תודה רבה

ולא אני לא מחכה להתיפיפות, היה לי מאד חשוב לקרוא את שכתבתם על הוועדה דבר שלא ידעתי וחשוב שאני יודעת ויעשה הכל על מנת שלא יגיע כי אבי הוא אור השמש שלי וקשה לי לסבול את המחשבה שמישהו יפגע בו. האם ניתן להגיע לקבוצת התמיכה שני חברי אותה משפחה למשל אמי ואני? האם שתינו צריכות להרשם בעמותה או מספיק רק כשאני יעשה זאת (כבר מחר בבוקר).? תודה מראש מירה

גם בעלי לא נוהג

למירה שלום , בעלי לא נוהג כבר למעלה משנה. ברגע שהרופאה בבילינסון שמעה שהוא עדיין נוהג היא אמרה לו שרצוי שלא ינהג. אנחנו אמרנו לו שזה בגלל הכדורים שהוא חייב לקחת. בדיוק כמו שאסור לו לשתות אלכוהול יחד עם כדור אחר. אצלנו , עם כל הקושי אני התעקשתי וזה לא היה קל וכל יום הסעתי אותו לעבודה וחזרה במשך כשנה. לבעלי יש עדיין רישיון נהיגה וכשיגיע החידוש בעוד שנה , פשוט לא נחדש. בעלי צעיר בן 57 ובתקופה הראשונה הוא לקח מדי פעם את הרכב הקטן לסיבוב , כי פשוט נורא התגעגע לנהיגה. אני לא יכולתי להתנגד והייתי מאד מתוחה עד שחזר. בשלב מסויים , דאגנו כבר שהמפתחות לא נמצאים במגרה הרגילה ולכן הוא לא יכול לקחתם. במשך הזמן נראה לי שהוא כבר הבין שהוא לא מסוגל לנהוג וכבר לפחות חצי שנה הוא לא נוהג ולא מבקש. לבני הגדול זה היה מאד קשה כי פעם בא לקחתו מהעבודה והיה צריך להתעקש לא לתת לו לנהוג. גם נסענו לאילת ואני נהגתי כל הדרך. אך בעצירה אצל אחי , נתתי לו את המפתח שרק יפתח את הרכב והוא התיישב ורצה לנהוג. הוא נהג והיה די בסדר ולמזלי נזכרתי שאת רישיון הנהיגה השאיר בבית ושכנעתי אותו לתת לי שוב לנהוג. לכן מירה יקרה , כמו שכולם אמרו לך תמצאי תרוץ כמו התרופות , תגידי לו שעדיף שהתרופות יעזרו לו בדברים אחרים ובתמורה עליו להפסיק לנהוג. אני מאחלת לך הצלחה במשימה והלואי שיקבל את העניין וכמובן שתדאגו לו לניידות חליפית. שולחת לך ולאמך הרבה כח להתמודדות עם המצב ובע"ה קבוצת התמיכה תועיל לשתיכן. מועדים לשמחה , טובה

אסתרס

New member
קבוצת תמיכה

אפשר להרשם לעמותה ,וזה חברות משפחתית. כל שנה יש לחדש את המנוי, ולא לשכוח. המנוי השנתי עולה בסך הכל 150 שח. המנוי מקנה זכות להשתתף כל המשפחה בקבוצת תמיכה.אני הגעתי עם בעלי ועם בתי. כמו כן מקבלים הביתה 4 חוברות מצוינות ובהן אינפורמציה וידע רב , הכי חדיש על המחלה. כשתרשמי, תבקשי כמה חוברות מהשנה החולפת , ואני בטוחה שייתנו לך, ותוכלי להעזר בהכתוב בהן. חוץ מזה תיהיי חברה בקבוצה מאוד איכותית של אנשים שעושים ימים ולילות למען החולים ומשפחותיהם, יש המון חברים ותיקים שכבר לא מטופלים בבני משפחה חולים ,ולמרות זאת פעילם מאוד ומקדישים זמן איכותי רב לעמותה. אםשר להרשם גם בטלפון כבר מהשעה 800 בבקר(כן הם מאוד חרוצים) בטלפון: 03-5341274 ותראי שיש אוזן קשבת.

למעלה