שלילת תמיכה

שלילת תמיכה

השרה מירי רגב רוצה לשלול תמיכה של משרד התרבות ממוסדות שלא מכירים במדינה. ברור שכוונתה למוסדות תרבות במגזר הערבי, שאינו נמנה עם מצביעי המפלגה שלה.

אבל מה עם מוסדות דת חרדיים? האם החרדים מכירים במדינה? הם לא שורפים דגלים ביום העצמאות? האם גם מהם תשלול רגב תמיכה או שמא תמשיך לחזר אחריהם בגלל תמיכתם הפוליטית?

בכל מקרה לאותם מוסדות ציבור ערביים שאינם ציונים לפי דרכה של רגב, פתוחה הדרך לעתור לבגצ בגין הפליה.

אני שולל תמיכה בכל "מוסדות התרבות"

בלי הבדל דת, גזע, מין או לאום.
מי שאינו יכול להתפרנס מאמנותו, שיעסוק בה כתחביב או שיוותר עליה, ושלא ישטוף את המוח כאילו הציבור כולו יינזק אם לא יזכה ליהנות מאמנותו.
האמנים, אם הם רוצים בכך, יכולים להקים קרנות תמיכה לעצמם. לדוגמה, זמרים, שמשתכרים עשרות אלפי שקלים להופעה אחת, יכולים לסבסד את חבריהם, שמופיעים בקרנות רחוב ומלקטים נדבות.

prizman

New member
רעיון מצויין.

ולבטל גם את "מוסדות הבריאות".
שהחולים יקימו קרנות תמיכה לעצמם. הרי יש חולים עשירים וחולים עניים, שיעזרו אחד לשני.
ומה עם "מוסדות החינוך" בעצם?
להמשיך?

הבריאות והחינוך חיוניים, ה"תרבות" לא

למרות הטיעונים הדמגוגיים, החביבים על אמנים.
אמנות אינה חייבת להיות קרדום לחפור בו. היא לא תיפגע, והציבור לא ייפגע, אם יעסקו בה כתחביב בלבד.
אתה יכול להתפרנס מאמנות בכבוד? בבקשה.
אינך יכול, סימן שרוב הציבור אינו מעריך את האמנות שלך, וזכותך להתנשא ולחשוב שהציבור טיפש, אך לא לדרוש מאותו ציבור לממן את אמנותך, הכושלת או המיותרת בעיניו.
זו דעתי.

prizman

New member
זו דעתך ואני כלל לא מסכים איתה.

לא בדקתי אילו טיעונים מקובלים אצל אמנים,
אני מסתפק בלדעת מה מידת החיבה שלי
לחסרי תרבות ועד כמה חשובה לי הבריאות שלהם.

Lhuna1

New member
זו גם דעתי

האבסורד הכי גדול בעיני הוא לתת כסף מהמדינה למימון אמנות, כאשר יש חולים וקשישים שאין להם כסף לכל התרופות והטיפולים שהם צריכים, כאשר יש ילדים עניים שהולכים לבי"ס בלי סנדביץ', כאשר יש כיתות וגני ילדים עם מספר הזוי של ילדים שאינם מקבלים את תשומת הלב המינימלית הדרושה להם, יש חולים שנאלצים לקבץ תרומות בשביל ניתוחים מצילי חיים...
אם היינו חיים בגן עדן שוייצרי שהכל בו מושלם לא היה אכפת לי שהמדינה תשקיע קצת בתרבות, אבל בלתי נתפס לממן הצגה או סרט או סופר שישב ויכתוב רומן, ובו בזמן להגיד לקשיש בביטוח הלאומי שהוא לא עומד באיזה קריטריונים לקבלת עזרה.. (והרי יש מקרים כאלו).
&nbsp

prizman

New member
די מסובך.

בגדול, אין ספק שכוונתה הסופית היא מה שכתבת ואם היא היתה יכולה להגיד זאת, גם כוונתה הראשונית.
כאן אנחנו נכנסים לשאלה למה הכוונה להכרה במדינה.
לתפיסתי, כל מפלגה פוליטית בין אם הצליחה להכנס לכנסת והין אם לא מכיאה במדינה מעצם השתתפותה בהליך. החריגים במקרה מגיעים דווקא בעיקר מבין החרדים שהזכרת שמסרבים להשתתף בבחירות.
אבל סביר להניח שההגדרה שלה להכרה במדינה שונה משלי כך שצריך להמתין להתפתחויות. או לפעול כבר כמובן אבל זה
עניין לתושבי ישראל בעיקר אני מניח.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין שום כוונה כזאת של מירי רגב.

התוקפים בוחרים להציג את זה כשלילת תמיכה ממי שלא תומך במדינה, אולם זה לא מופיע בשום הצעה רשמית וגם לא בדבריה של רגב.

היא מדברת על שלילת תמיכה ממוסדות ששוללים את קיומה כמדינה יהודית ו/או דמוקרטית.

נשמע דומה? לא ממש אבל גם אם כן, זה כמובן משהו אחר לחלוטין.

בכל מקרה אולי אני טועה, אבל לא נראה לי שמוסדות הדת החרדיים מתוקצבים על-ידי משרד התרבות לכתחילה.

עניין אחר, נחמד לתקוף בטענה שהיא מחזרת אחר החרדים בגלל תמיכתם הפוליטית, אך כמות מצביעי הליכוד החרדים היא לא באמת משהו ששווה לכתוב עליו הביתה.

בקיצור, הנושא מעניין והדיון יכול להיות מעניין. אבל הבסיס לדיון כזה צריך להיות נתוני אמת. כאשר אלה מסולפים לצורך התקפה, עם כל הכבוד, לא יתכן שום דיון ענייני.

למעלה