שלישיית אידוליות ששרות מטאל

herouth

New member
שלישיית אידוליות ששרות מטאל

סוג של חידוש, בהתחשב בכך שבדרך כלל כל להקות האיידוליות נשמעות ונראות אותו דבר בדיוק. אז במקרה הזה, הן נראות אותו דבר כמו מיליון אידוליות שבאו לפניהן. אבל הן שרות מטאל:

http://www.dailydot.com/lol/babymetal-metal-japanese-pop/

כמובן שהרעיון לא שלהן. הן סתם שלוש בובות שלא ידעו מה זה מטאל לפני שמישהו מהג'ימושו חשב על הרעיון הגאוני.

למה כולם נזכרים היום בבייבימטאל?

(את השניה שראיתי מזכירה אותן היום). הן קיימות מ-2010, ובשנה האחרונה לא היו אנונימיות יותר מדי.

הן לגמרי לא יחידות בתחום. בשנה-שנתיים האחרונות הבינו שעידן להקות האיידוליות שנשמעות אותו דבר נגמר, וכל ג׳ימושו מנסה סגנונות שונים ומשונים, מעניינים יותר או פחות, כדי ליחד את הלהקות שלו מהשאר, לנסות להתקרב לקהל שאינו הקהל האוטאקואי המסורתי, ובעיקר לברוח מהסגנון של משפחת להקות AKB. ראי גם את Babyraids, את Denpagumi.inc או את מומואירו קלובר (Z), ויש עוד לא מעט.

herouth

New member
הממ... אני אישית לא מכירה אותן

והפוסט שהבאתי נכתב בימים האחרונים וטען שהן חדשות בתחום. אני מניחה שגם האדם השני שראית שכתב על זה נתקל, אולי, באותו פוסט.

tweedle dee

New member
בייבי מטאל!

החמודות האלו הן די הגיטלטי פלאז'ר האיידולי שלי P:
והן באמת כבר בסביבה כמה זמן. אבל הקליפ הזה הוא אקסטרה "איידול" בסגנון שלו. יש להן שירים שהם הרבה פחות קיצוניים מהבחינה הזאת כמו:

https://www.youtube.com/watch?v=nDqaTXqCN-Q

בכל מקרה, לגבי העובדה שהן לא הכירו את המטאל לפני, ושהן בסך הכל משחקות תפקיד שהוכתב להן, אני מניח שזה נכון במידה רבה לגבי רוב האיידולס ביפן. שהן בעיקר "דולס" בלי ה"איי" בתעשיה גדולה ומשומנת.

tweedle dee

New member
אופס, התכוונתי

*גילטי פלז'ר..

Manty

New member
גם אני נתקלתי בהן לאחרונה

כי אחת מהבנות היא בת כיתה של ביתה של חברתי ואותה חברה התרגשה עד מאד כשביתה הוזמנה להופעה..
הנה הפוסט של חברתי:
I don't know who's more excited about Syrah going to her classmate's headlining concert at BUDOKAN tomorrow, her or me! These girls just released their first album last Wednesday, and it shot straight to No. 1 on the US Heavy Metal iTunes charts!!! Maybe it's the blend of "kawaii" JPop and heavy metal, maybe it's just Japanese weird/out there, but when you next hear about BABYMETAL, you know you heard about them first from me, OK? Check out the trailer for the show. Syrah is going as Su-metal's guest!

Mondsee

New member
זה מטאל?

אני לא יכולה לסבול מטאל והצלחתי להקשיב לשיר עד הסוף אז נראה לי שלקרוא לזה מטאל זה הגזמה פראית.

חוץ מזה כל הקונספט שעומד מאחורי להקות הבנות האיידוליות מכל הסוגים והמינים, הווה אומר, בוא נמכור פנטזיית סקס עם ילדות קטנות ותמימות כל כך דוחה וכל כך רע בעיני שאני לא מסוגלת לסבול אף אחת מהלהקות.

tweedle dee

New member
פנטזיית סקס?

הבנות האלו הן כמו הצעצועים האלו מהגומי שלוחצים עליהם והם משמיעים "סקוויק." איך אפשר לחשוב עליהן כאובייקט מיני??

בכל מקרה, אין ספק שעושים אובייקטיפיקציה שלהן, אבל עד כמה שאני יודע הרבה פעמים איידולס אמורות להיות מוצגות כ"לא מיניות" ואסור להן אפילו להיות עם חבר, לכאורה.

הן באמת אמורות לדעתך לעורר פנטזיות בגברים? אם כן, זה דיי הזוי...

mishel s

New member
למה אתה חושב שאסור להן להיות עם חבר?

כי ברגע שלאחת מהן יש חבר, כל מי ש"מפנטז" עליה - זה הורס לו, כביכול. לא מונע מהרבה אנשים לפנטז על כל מני כוכבות הוליוודיות, אבל נו שויין.

tweedle dee

New member
אני חושב שזה טיפה יותר מורכב מזה

כלומר, אני מניח שאתה צודק, במידה רבה.

אבל ביפן יש את הדימוי של השוג'ו כדמות א-מינית. נערות צעירות ועדינות לא אמורות להיות עם תשוקה מינית (הטרוסקסואלית - הומוסקסואליות זה סיפור אחר ממה שהבנתי) כי זה נחשב תכונה גברית או מרדנית.

אפילו נשים צעירות שמביעות תשוקה מינית, עלולות להיות מקושרות עם תופעות שנתפסות כמרדנות או ביטוי לגבריות (כמו gyaru או oyaji-gyaru למשל).

אז אם הבעת מיניות מוחצנת נחשבת לפחות "נשית," היא גם פחות מושכת. ולכן שמירה על דימוי של בתולות עדינות וחסרות מיניות היא חשובה כדי לשמור על המשיכה כלפיהן. אבל אני מניח שגם אם לא הייתה שאיפה כזאת, המפיקים היו עובדים קשה לשמור על הדימוי הזה - ולו רק כדי לטפח את הדימוי של "הילדות החמודות והתמימות" שלהן.

אגב, זה בדיוק חלק מכוח המשיכה של נשים זרות ביפן. החשש הוא שאם הנשים היפניות יהיו מיניות הן יראו פחות נשיות ולכן פחות מושכות. אבל עד כמה שאני מבין, ישנה תפיסה שנשים זרות הן נשיות בדרך אחרת מהיפניות - פחות חסודות ועדינות ויותר מיניות. כך שהן יכולות להיות מיניות בגלוי, ועדיין לא להחשב לפחות נשיות - או פחות מושכות.

innocence

New member
אני חושבת שאתה מראה אתה תופעה מצד אחד

כלומר, גם אם לכאורה להיות מינית זה סימן לעצמאות ו"גבריות", זה לא אומר שאת לא אמורה לשדר מיניות עבור מה שמתאים לגברים.
כלומר, המיניות שלך צריכה להיות מותאמת למה שגברים מחפשים, ולא להיות עצמאית.

מה גם שאנחנו יודעים שהמראה הילדותי ה"חמוד" הוא סופר מושך עבור הגברים היפני.

רק בשביל לתת גם את דוגמת הנגד

קח את BiS, ראשי תיבות של Brand-new Idol Society, להקת איידוליות יפנית שהוקמה ב-2010.

וידאו לדוגמא: http://www.youtube.com/watch?v=P91AD3y6GyM

יהיה מי שיגיד שהן בכלל לא איידוליות, אבל כך הן מגדירות את עצמן וראיתי ראיונות איתן במגזינים ממש ליד AKB ולהקות איידול מובהקות אחרות. זו כמובן הדוגמא המוקצנת, אבל היא ממחישה שהסיפור לא אחיד וחד גוני.

herouth

New member
לכל כלל יש יוצאים מהכלל.

באמת קליפ מעניין. לא הצלחתי להבין מהמילים מה הקשר לקליפ. אולי גם זו תכונה של איידוליות.

Mondsee

New member
כמו שמישל אמר

הפנטזיית סקס של האוטקו הממוצע זה סקס עם בתולה טהורה וצעירה מאוד מאוד. בדיוק את זה הם מוכרים לו ובגלל זה אסור להן להיות עם חבר. נכון שעבור גבר מערבי ממוצע הן לא בדיוק האובייקט המיני האולטמטיבי, הבעיה שבשביל הרבה מהמעריצים שלהן זה בדיוק מה שהן.

tweedle dee

New member
טוב אני אוסיף על מה שכתבתי למישל

שלצערי זה לא רק ביפן...
כאשר יעל בר זוהר דגמנה בגדי ים בגיל 15, אני די בטוח שלא כיוונו להציג את הקסם האינטלקטואלי שלה.

ביפן זה פשוט יותר מוחצן, אני חושב, כרגיל.

herouth

New member
זה משהו הפוך לגמרי.

כשיעל בר זוהר דגמנה בגדי ים, הציבו/הלבישו/איפרו אותה כך שתיראה כמו שרלילה בת עשרים. המטרה היתה הפוכה - לא לתת לנשים תדמית של ילדות בתולות וטהורות, אלא לתת לילדות תדמית של נשים בוגרות ומיניות. בישראל זו עדיין המגמה. אני הייתי בשוק מהשמלה שהאחיינית שלי לבשה בבת-מצווה (היא נראתה בערך בת 17, ובת-מצווה זה 12 להזכירכם), ובאופן כללי התחפושות, הבגדים וכו' שמיועדים לילדות בארץ הם מיניים ומבגרים. ביפן זה בדיוק להיפך. צריך להיות כמה שיותר קוואי ותינוקית.

tweedle dee

New member
גם בתרבות המערבית

ובישראל יש נטייה לשייך לנשים תכונות תינוקיות, ואף לנצל ילדותיות כדי להגביר סקס אפיל (ע"ע הדוגמנית התורנית עם הסוכריה על מקל בפה שלה, בחדר ורדרד עם בובות פרווה גדולות).

במקום אחד חושפים יותר את הגוף של הנשים (או הנערות) ורומזים למיניות שלהן כדי להפוך אותן לאובייקטים מיניים. בשני מדחיקים את אלו כדי להפוך אותן לאובייקטים מיניים - בכל מקרה שימוש במשיכה מינית כלפי ילדים היא דבר רע. אבל הבעיה היא לא בכך שנערות מגלות ואו מציגות את המיניות שלהן בגיל צעיר - ראשית כי בכל מקרה מאז ומעולם אנשים גילו את המיניות שלהם בגיל ההתבגרות, ושנית כי הן לא באמת מביעות צרכים מיניים כשהן מתלבשות חשוף - הן פשוט מציגות את עצמן כמשהו שאפשר לצרוך מינית.

הבעיה בשני המקרים היא בכך שמה שאנחנו תופסים כ"סקסי" הולך ונהיה יותר ויותר צעיר. (אני לא בטוח שיעל בר זוהר נראתה כמו בת עשרים באותה המידה שהיא נראתה כמו בת 15 שמתחפשת לבת 20 ושאנחנו התחלנו לחשוב על בנות בגילה כמו שהיינו חושבים בעבר על בנות 20) - אחרת לא היה צורך בילדות בנות 15 בהקשר הזה.

כמו כן, בכל אחד מהמקרים נוצרת דינמיקה שבה יש לך צופים ויש לך נשים (או נערות או ילדות) שהן אובייקט מיני חסר רצונות משלו. הנשים אמורות לרצות להיות רצויות מינית אבל אינן באמת מציגות צרכים מיניים משלהן (או צרכים ודעות כלשהם לצורך העניין). מרדדים אותן לכדי מוצרים שכולנו צורכים בפריים טיים בפרסומות, בחדשות ועל שלטי חוצות.

יחד עם זאת במידה מסוימת אנחנו אפילו במצב יותר גרוע מביפן. אנחנו יוצרים משוואה שבה אישה = חפץ חסר רצונות. ולבוש חשוף = מתן נגישות אוטומטית למיניות של אותה אישה. כאשר אין לאישה רצונות, מצד אחד, והיא משדרת מיניות לכל כיוון מצד שני - אין לאישה כאדם תובני ובעל יכולת החלטה מקום. האישה היא רק חפץ שזרוק ברחוב וכתוב עליו "קח אותי" ואנחנו מתדרדרים למציאות שבה מאשימים נשים שהן אחראיות לאונס שלהן כשהן מתלבשות חשוף.

בכל מקרה, משהו מאוד דפוק בדרך שהדברים קורים גם כאן וגם שם.

mishel s

New member
גם אני חשבתי כך

הסרטון הראשון היה ממש פופו קופצני, גם הקול הציוצי שלהן, גם הריקודים המוזרים והתלבושות וגם המלודיה עצמה. ברקע שמו גיטרה שעושה חיכוי של מטאל כדי שזה יהיה כאילו מטאל אבל זה בהחלט לא מטאל.
זה מטאל כמו שראפ ישראלי זה ראפ. :) (שזה פשוט משעשע...)

johnny d

New member
זה פופ כי זה פופ

כשמביטים על קהל בהופעה אפשר להבין לאיזה סוג של קהל המוזיקה מיועדת.
זה סתם עוד להקת פופ, שגם אני לא הבנתי למה כולם נתפלו אליה לאחרונה...

למעלה