הכנתי בסיר לחץ של 6 או 7 ליטר (לא זוכר את הגודל בדיוק)
6-8 גרונות עוף
חתיכה (קצת פחות מ-10 ס"מ) גרון הודו
חתיכה לא גדולה של עצם (מח) בקר
3 גזרים גדולים
שורש פטרוזיליה אחד
בצל שלם (שנזרק אחרי הבישול)
3 גבעולים עם עלים מכל עשב-תיבול: פטרוזיליה ושמיר
גבעול אחד עם עלים של סלרי
כמובן מים - כדי שני שליש או שלושה רבעים של הסיר
אחרי רתיחה מנמיכים את האש, מוסיפים כף אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אוטמים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות כשהצ'ופצ'יק יוצא כדי שני שליש. מכבים את האש ומחכים שהסיר יצטנן והלחץ ירד (דירו באלכום לא לפתוח את הסיר אפילו אם יש בו רק טיפת לחץ).
אחרי שהבישול נגמר - מוסיפים 1 או 2 קוביות שום כתוש קפוא. אני שמתי במקום זה כפית שטוחה של שום כתוש קפוא שהכנתי בעצמי בבית משום טרי ישראלי (יותר טעים).
 
לא יודע למה יצא לי טעם קצת כבד ומודגש מדי. אולי בגלל הצירוף של גרון ההודו ועצם הבקר. זה צריך להיות בטעם הרבה יותר קליל ועדין. ולא - לא שמתי פחות מדי מים. בפעם הבאה אכניס במקום גרון הודו ועצם בקר - כנפי הודו. נראה מה יהיה.
אני קונה בקצביה עופות שלמים, מבקשת שיפרקו לי
כך יש לי את עצמות הגב, הכנפיים למרק
ואת הכרעיים והחזה לבישולים אחרים, לא אוהבים אצלי עוף מכובס...
לסיר של 15 מנות -5 עופות מפורקים, אני מוסיפה גם גרון של הודו אחד.