שלישי רביעי בבלוגיה
ושת"פ תפוז

חלב עיזים- רשומת התנסות


הבקר שלי תמיד נפתח בכוס מים פושרים וקפה על חלב מלא. כן. לא רק ילדים שותים או אוהבים לשתות חלב. אצלנו כולם שותים קפה חם או קר עם המון חלב. באופן אישי אני מתיחסת לחלב כמזון.

השבוע שקבלתי את חלב העיזים של תנובה להתנסות מהרתי לקרא את מרכיביו. אינני נוהגת לשתות חלב שאחוזי השומן שלו גבוהים מאחוז אחד. החלב המועשר של תנובה עושה עבורי את הקפה הכי טעים שאני יכולה לבקש. אבל בכל שקשור ליתרונות חלב העיזים בתרומה לספיגת הסידן בגוף וסגולות הריפוי שהוא אוצר בכוס של חלב אין על כך ויכוח. מחקרים שבקשתי לקרא בנושא העלו כי חלב העזים הוא תרופת סבא נהדרת כנגד נטרול חיידקים, שיפור המערכת החיסונית ופצעי הפה הטרודניים- האפטות.|חלב|

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=3148637
 
התנסות חלב עיזים תנובה

קיבלתי מתפוז להתנסות בחלב עיזים של תנובה 3.6% שומן.
אישית אני לא צרכנית גדולה של חלב אבל מאוד אוהבת מאפים ופשטידות.
מצרפת לכן מתכון סופני למאפינס או פשטידה שהחלב עיזים רק הוסיף לה טעם. כמו גבינת עיזים רק בלי הקלוריות המיותרות.

מאפינס בצל ירוק וברוקולי בניחוח עיזים

4 ביצים
קופסת גבינה לבנה
3/4 כוס חלב עיזים תנובה
1/4 כוס שמן
כוס קמח
מל"פ
ברוקולי מבושל
בצל ירוק מטוגן

חותכים את הבצל הירוק לחתיכות ומטגנים במעט שמן (לא מומלץ שמן זית, הוא לא אוהב בישול)
את הברוקולי ניתן לאדות או לבשל במים (לא חובה עד הסוף)
בקערה מערבבים את כל החומרים.
מכניסים לתנור לכ20 דקות על 180 מעלות.

ניתן להגיש בתבניות מאפינס אישיות או בתבנית עגולה של פשטידה.


את הברוקולי והבצל ניתן להחליף בכל תוספת: תירס, טונה, בצל, כרישה, כרובית וכו'.
ניתן להוסיף גבינות נוספות, המתכון הזה הולך עם כל גבינה.


שבועות שמח
 
למעלה