שלי - דיווח שבועי - קלינאית וגן שפה

מיכל153

New member
שלי - דיווח שבועי - קלינאית וגן שפה

היי היינו שוב היום אצל קלינאית (כל יום שלישי). שלי שיתפה פעולה יפה מאוד. שיחקנו משחקים חדשים. היא הצביעה על משחק בדף עם תמונות של פאזל, קוביות, כן ציור(למגנטים) והכנסת צורות לקופסא לפי הצורה. היא בחרה משחק בתמונה בדף ואח"כ שחקה במשחק "האמיתי". ה- אוּ הרבה יותר בולט בשפתיים. ה- אִי הרבה יותר בולט גם הוא. היא אומרת אֶיָ התחלה של אייל. יש התחלה של של לָ יותר טוב. במסגרת המשפחתון שהיא נמצאת, האחראית אמרה לי לבדוק כבר עכשיו על גן. להתייעץ עם יועצת חינוכית. הנוירולוג לפני 3 חודשים אמר שנבדוק לגבי גן שפה בהמשך הטיפול. ביררתי עכשיו שוב במרכז להתפתחות הילד והם אמרו שרק מגיל 4 (עוד שנה) יהיה אפשר לדבר על גן שפה. האם אתם מכירים משהו על גן שפה ? קיבלנו מכתב מהעיריה לרשום אותה ב -11 למרץ לגן. יש עוד אפשרות אולי למעון(עד 13:00 וזו בעיה אולי צריך צהרון קרוב, כי בלי אוטו זו בעיה.) בכיתת גן עם גננת.(נעמ"ת - ליאור וליאת היו בכיתת גן במעון עם גננת מוסמכת.אין לי מושג מה קורה שם היום). ביי לבינתיים מיכל153 אצטרך להתחיל לבדוק.

מיכלי בוקר טוב. ../images/Emo24.gif../images/Emo42.gif../images/Emo23.gif../images/Emo25.gif

והנשיקה בשביל שלי (אל תגנבי). קודם כל יופי על ההתקדמות. שנית לגבי גן שפתי - אכן לא רבים הם במקומותינו. אם לא תמצאו בירושלים אל תדאגי העיריה שלכם חייבת לספק לך הסעה לגן בכל מקום שלא יהיה (וזה על חשבונם). חוץ מזה חשבתי על משהו עם 3 ילדים מיוחדים וכל הנילווה לכך - למה לא חשבת לבקש עזרה (אני אוטוטו עומדת לקבל עזרה בבית ויש לי רק אחת כזו). איריס. חוץ מזה נורא התגעגעתי לאן נעלמת לי?

מיכל153

New member
את מכירה מה זה גן שפתי ?

היי באמת רציתי לחזור אלייך ביום יומיים הקרובים. על איזה סוג של עזרה או במה עזרה את מתכוונת ? נקיון (או מבשלת, למשל) וכו´ או משהו קשור לילדים (בייביסיטר) ? גן שפתי אמרו לי שזה מגיל 4. אם כך אצטרך למצוא גן רגיל לגיל הזה שלה בתקווה שאולי לא תצטרך גן שפתי. לא יודעת איך יתמודדו בגן רגיל (עם 30 ילדים) עם ילדה שלא מדברת ? האם ישימו לב אליה? עד עכשיו היא הייתה במשפחתון (5 ילדים), מה יקרה ? אני חוששת. ילד אחר יסתדר כמו השאר, אבל היא שלא מדברת ? לא שכחתי אותך.
ביי מיכל153

יונית ש

New member
איזה יופי ../images/Emo6.gif

נפלא לשמוע שיש התקדמות ובעניין גן לצערי אין לי מושג בעניין אני בטוחה שתעשי את הבחירה הנכונה יונית

ממש משמח לשמוע

והחושף מקווה שההתקדמות של שלי רק תגבר ושבקרוב היא תוכל ללכת לגן רגיל. את כותבת הרבה על הילדים אבל על כל אחד מהם בנפרד ואת החושף מאוד מעניין איך הם ביחד? איך אייל על בעיותיו מתייחס לשלי? ואיך ליאת מתייחסת לליאור ולשלי ואיך כולם מתייחסים לתינוק שהחושף שכח את שמו. אם זה לא מפריע לך החושף ישמח לשמוע על היחסים בינייהם.

מיכל153

New member
היחסים בין הילדים

היי ליאור הוא בן 13, ליאת בת 11.5, שלי בת 2 ו-7 חודשים ואייל בן 8 חודשים. ליאור וליאת כל הזמן רבים על כל מה שזז(וזה הדבר הכי קשה, כי ליאור מבין דברים בדרך קצת אחרת). שניהם מקבלים את הקטנים יפה מאוד ומשוגעים עליהם. שלי ואייל מדברים (כאילו- כי שניהם באמת לא מדברים) בחיוכים, צחוקים ומבטים שפשוט לאכול אותם. הם משגעים. שלי מצליחה כמעט תמיד להעביר בתנועות ידיים ,ראש וגוף בכלל מה שהיא רוצה כך שיש תקשורת איתה. כמו בכל בית גם לגדולים לפעמים נמאס לשמור על הקטנים ולעזור בהכנת בקבוקים,לספר לשלי סיפור או לשים לה קלטת בוידאו או באחיזה שלהם בידיים, אבל בד"כ זה נהדר. ביי מיכל153

מיכל, אתם נשמעים כמו משפחה ממש

נפלאה, חמה, ותומכת. בקשר לגן אין לי עיצה או מושג קלוש, אני בעצמי מדחיקה את הנושא... יופי לשלי על ההתקדמות, וחיזוקים לך, בדרך הקשה שלך.

תנסי לברר אופציה של סיעת

אני לא יודעת מה בדיוק הבעיה של הבת שלך, אבל לבת שלי (בת 3) יש CP קל, שמאפשר לה להשתלב בגן רגיל. יחד עם זאת היא צריכה טיפה יותר תשומת לב מילד רגיל. במחלקת הרווחה בעיריה (רחובות) יש פרויקט של סייעות. הגענו עם מכתב המלצה מהעובדת הסוציאלית של המכון להתפתחות הילד, ובסוף אישרו לנו סיעת ל- 15 שעות בשבוע. זה יוצא מעולה כי הסייעת באה בדיוק בשעות הפעילות במעון (מארוחת בוקר ועד ארוח"צ). הפאק הוא שהשירות הזה ניתן רק במעונות המוכרים ע"י משרד העבודה והרווחה - גהיינו רק מעונות ציבורים, ולא פרטיים.

מיכל153

New member
לשלי יש אפרקסיה והיפוטוניה.

היי שלי בת 2 ו- 7 חודשים. שלי נולדה היפוטונית שזה טונוס שרירים נמוך. יש לה אפרקסיה שזה אי יכולת או קושי לתכנן תנועות בגוף. היא עברה הרבה פיזיוטרפיה ועד עכשיו היא לא מדברת. היא בטיפול אצל קלינאית תקשורת במרכז להתפתחות הילד בירושלים. יש לה היפרסנסטיביות שזו תחושתיות יתר, כלומר החושים מאוד מחודדים. פרט לזה, שלי ילדה מקסימה. היא מצליחה להעביר את הרצונות שלה בדרך הידיים, הראש ובכלל בכל הגוף. היא מלאת ביטחון. ביי מיכל153

למעלה