שלי ומסגרת לשנה הבאה - מחשבות

מיכל153

New member
שלי ומסגרת לשנה הבאה - מחשבות

היי שלי תהיה בת 5 בעוד כחודשיים וחצי. היא נמצאת עכשיו בגן מיוחד שבו היא מקבל ריפוי בדיבור וריפוי בעיסוק וכל המסגרת היא תומכת. הקושי שלה לא גדול מבחינה מוטורית ומבחינת דיבור יש קצת פער. מבחינה רגשית (בטחון עצמי) היא מאוד נסגרת כשיש דמות חדשה אפילו באותה מסגרת. נאמר לי בפגישה עם הגננת והיועצת החינוכית : ישנה אפשרות לשלב אותה יום בשבוע לגן רגיל וזה לא נראה טוב בהתחשב בקושי הרגשי של שלי. גן רגיל הוא עדיין לא מספיק טוב בשביל שלי בגלל הריפוי בדיבור וכך אצטרך להתרוצץ לטיפולים בתקווה שאקבל מקופ"ח. חוץ מזה שהמעבר לגן רגיל בשלב הזה לא נראה טוב בגלל הקושי הרגשי. יש עוד עובדה : כיתת הבוגרים לפני כיתה א' היא ברמה יותר גבוהה ובטוח תכין אותה יופי לכיתה א' הרבה יותר מאשר בגן רגיל. המסגרת קטנה וישנה אפשרות לעזור לכל אחד בקשיים שלו. ישנה עבודה בדפי עבודה ובכלל זו הכנה מצויינת. יש אפשרות שאבקר בכיתת הבוגרים ואראה את העבודה שם. הלחץ עליי מהמשפחה הוא להעביר לגן רגיל. אבא שלי חושב שכך היא תוכל לצאת יותר מהר מהחינוך המיוחד (הוא חושב שזו חותמת לכל החיים אח"כ). אחותי שמבינה קצת יותר בעניין חושבת שממילא ילד עם קשיים זה לכל החיים וכך שנה נוספת לא תעזור. היא תצטרך תמיכה בכל שנות לימודיה בביה"ס והבטחון העצמי ובשלות לא תבנה בעוד שנת גן. בגן מוכנים לעזור לי לשכנע את המשפחה על ההחלטה הזאת ומוכנים להזמין אותם לשמוע ולראות את הגן. זהו להפעם.

שוגץ

New member
באיזה גן ביתך משולבת? זהו גן שפתי?

מהם הקשים שלה? עיקוב התפתחותי? בעיות רגשיות?

מיכל153

New member
היא לא משולבת. היא בגן מיוחד שיש

בו כל מיני קשיים. לה יש גם עיכוב התפתחותי (דיספרקסיה = קושי בתכנון תנועה) וגם בעיות רגשיות. זה לא גן שפתי, אך יש שם כל הטיפולים שהיא צריכה : ריפוי בעיסוק וריפוי בדיבור. יש שם גם פיזיוטרפיה אך היא לא זקוקה לכך. יש שם גם טיפול במוזיקה ובתנועה. להזכירך, 3 הילדים האחרים גם הם עם קשיים ולכן סיכוי גדול שהקושי ימשיך.

שוגץ

New member
אני מבינה שמבחינה שכלית היא

בסדר נכון? כמה ילדים בגן? אני מאחלת לך הצלחה

מיכל153

New member
מבחינה שכלית היא ילדה נבונה.

יש 5 ילדים בכיתת הגן שלה (בשנה הבאה יהי פחות או יותר אותו מספר). הגן עצמו כולל כמה כיתות.

החורזת**

New member
תראי, יתכן שלא הבנתי נכון, אבל ממה

שכתבת הבנתי שמציעים לך לשלב אותה יום בשבוע בגן רגיל, זאת אומרת שבכל שאר הימים היא תמשיך בגן המיוחד? כי אם כן, זה נראה לי פתרון אידיאלי. היא תמשיך לקבל את הטיפולים והתמיכה בגן המיוחד בכל הימים ויעבדו איתה על מוכנות לכיתה א'. והשילוב בגן הרגיל, יכל להוות הכנה טובה בשלבים להשתלבות בעתיד (חלקית או מלא ) בחינוך רגיל ומנסיון אני יודעת ששילוב כזה הוא הדרגתי ומתחשבים בצרכים של הילד ובקצב שלו. בעקרון, אחותך צודקת לגבי זה שילד עם קשיים, סביר שהקשיים ילוו אותו גם בהמשך. עם זאת, אם הומלץ לך על שנה נוספת בגן המיוחד, כנראה שבנוסף לאיחור ההתפתחותי זיהו אצלה גם חוסר בשלות ומוכנות ללמידה ושנה נוספת במסגרת תומכת ומטפחת כזו, יכולה לתרום רבות לצמצום הפערים אצלה.

מיכל153

New member
הבנת נכון. בכל מקרה, ההתלבטות היתה

כרגע היא : להמשיך בגן זה או ללכת לגן רגיל. בגן זה יש אפשרות גם לשלב לגן רגיל יום בשבוע. ההתנגדות של אחותי היא על עוד שנה אח"כ בגן רגיל לאחר שנה נוספת בגן הזה. בכל מקרה, היא חשבה על להעביר אותה לגן רגיל כבר עכשיו. כל הימים בגן רגיל בלי השילוב יהיה מאוד לא מתאים לדעתי ולדעת הצוות. יש עוד הרבה מה לתרום לילדה במסגרת הזו. ההכנה לכיתה א' פה, היא במסגרת קטנה עם יותר התייחסות אישית כי יש מעט ילדים. אמא שלי טוענת שאולי ילדים רגילים יתרמו לה יותר מאשר ילדים מהגן עם קשיים. הילדים מהגן הם נבונים. חלק עם קושי דיבור כמו שלה וחלק עם יכולת דיבור הרבה יותר טובה, אבל יש להם קושי בתנועה. אז מה ? היא תוכל לעבור ישר לכיתה א' רגילה או משולבת. על זה אפשר לחשוב בשנה הבאה.

החורזת**

New member
אני בהחלט מסכימה איתך שהיום זה

מוקדם להחליט על שנה נוספת בגן רגיל. את זה אולי יצטרכו להחליט במרץ אפריל הבא (2005), דהיינו האם תעלה לכיתה א' (רגילה או משולבת), או שתישאר שנה נוספת בגן, כי שנה זה המון זמן וילדים נותנים קפיצה, מבשילים ומצמצמים פערים, במיוחד אם הם מטופלים אינטנסיבית. ולגבי שנת הלימודים הקרובה, כמובן ששהחלטה צריכה להיות שלך, אבל אני הייתי נוטה להשאיר אותה עוד שנה בגן הנוכחי, עם שילוב של יום בשבוע (ואולי בהמשך יותר ימים), בעיקר כי שם היא מקבלת הרבה טיפוח והעשרה וגם טיפולים פאר-רפואיים ואת זה לא תקבל בגן רגיל. שלא לדבר על כך שבקבוצה קטנה ובניית תוכנית עבודה אישית, היא תחווה חוויות הצלחה, מה שמאוד עשוי להגביר את בטחונה העצמי ולשפר את תפקודה הרגשי.

נונינה1

New member
שילוב - יש להתחיל באופן מינימלי

ולהרחיב עם היכולות של הילד - לדעתי. ז"א להתחיל עם ביקור שבועי של שעתיים בגן ולראות מתי ואיך נכון להרחיב. לעיתים אנחנו צופים את הקשיים ולעיתים מופתעים - לטוב ולרע. ההדרגתיות מאפשרת לנו להתקדם עם הילד, והיא לדעתי מאוד חשובה, לכן הייתי מתחילה כבר עכשיו בשילוב מינימלי ואולי יודעת יותר לקראת יוני מה כדאי.

N u k

New member
../images/Emo23.gifלגבי השילוב

שלום מיכל, אמא של שלי:) מניסיון שלי כמשלבת, כדאי שהשילוב יהיה עם מישהו שאינו בן משפחה, אלא תיראפיסט המתמחה בליקוי כשל שלי. האופטימום הוא להכיר לה אותו בבית, ובגן בנוכחי- מקומות בהם היא מרגישה בטוחה . ציינת שיש לה קושי רגשי, מה שמחזק את טענתי זו. פשוט לא ראיתי שציינת מי ישלב אותה בגן, לכן הגבתי :) בהצלחה לכן!!!

למעלה