``שלי ושלכם, שלה``

``שלי ושלכם, שלה``

היום (י``ט אב) חל היארצייט של הרבנית מרגלית יוסף ע``ה, אשת חבר למרן מופת הדור הגר``ע יוסף שליט``א. שעליה התבטא מרן ואמר שכל התורה שלו בזכותה.. נשים צדקניות הגולשות בפורום! לתשומת לבכם.. תנו לבעלים שלכם שישבו וילמדו..

gushnick

New member
אבל שלא יתחמקו מלעזור בבית!

ולמעשה, אם כל תורתו ממנה, אזי ההמלצה הנכונה היא: "שבו ותלמדו כדי שתוכלו ללמד את בעליכם את התורה שלכן".

gushnick

New member
מלא תוכן....

אולי תגיב בצורה עניינית? מה אתה חושב שלא נכון, מה נראה לא בעייתי... כדי שיוכל להתפתח פה דיון...

נקודה מעניינת - אם התורה שלו שייכת לה,

איך זה שהיא לא יכולה לומר באותה מידה - שעבודות הבית שלה שייכות לו?!

gushnick

New member
אוה! מכאן ראיה יפה!

כמו שעבודות הבית שלה הם בעצם שלו, ובכל זאת הוא לא יכול לפטור את עצמו בשל כך מלעזור בבית, כך התורה שלו היא שלה, ובכל זאת זה לא פוטר אותה מללמוד תורה בעצמה!

אני לא בטוחה שאתה צודק...

האישה קיבלה "פטור" מכל מיני מצוות שהזמן גרמן בגלל כל הקטע של הבית וילדים (מלימוד תורה היא פטורה אולי מסיבה אחרת אבל זה לא משנה כרגע), הבעל לא קיבל פטור משום דבר ועדיין צריך לעזור, זה קצת לא פיר אבל זה המצב, ואי אפשר לקרוא את המשואה גם להיפך כפי שהיצגת את זה.

gushnick

New member
אפשר...

קודם כל, הדעה שהצגת (אם כי אני נוטה אליה יותר) היא דעת האבודרהם, ולדעתו בכל המצוות שהזמן גרמן נשים פטורות כי הזמן לא "שייך" להן, אלא לבעל. לא בגלל הקטע של הילדים וכו'... פשוט כי הן חייבות לעשות את רצון הבעל בזמנן החופשי, ולכן פטורות מעשיית דברים אחרים. אבל זו רק דעה אחת. בכל מקרה, זה לא נכון שנשים פטורות מתלמוד תורה. הן פטורות רק מהמצווה של לימוד תורה כמצווה. אבל חייבות במצוות תלמוד תורה כהכנה לשאר המצוות, שהרי אם לא תדענה תורה - לא תדענה איך לעשות את המצוות. כך ששני הצדדים חייבים ולא פטורים.

למעלה