שלי מקשה עליי לעשות תרגול לאייל

מיכל153

New member
שלי מקשה עליי לעשות תרגול לאייל

היי אייל בן השנה ותשעה חודשים התחיל שוב פיזיוטרפיה אחרי תקופה ארוכה שלא קיבל. זה מצריך ממני לעשות לו הרבה תרגול בבית. התרגול כולל לשבת על כסא בגובה שלו(נמוך) ולשחק איתו בכדור או בלגו או בקוביות עץ. עד כאן היה התיאור קצת של אייל בפעילות איתי. הבעיה מתחילה עם שלי בת ה-3 ושבעה חודשים שרוצה להשתתף במשחק. בשבילה זהו משחק, בשביל אייל זהו תרגול חשוב. אם אתן לה לשחק במשחק שלנו לא אוכל לתרגל איתו. היא כועסת ונעלבת, כי עד עכשיו שיתפתי אותה במשחק איתו. היינו משחקים כולנו יחד. ניסיתי להסביר לה שאייל צריך לתרגל כמו שהיא עושה בגן עם המרפאה בעיסוק (קליעה לסל, הליכה על קורה וכו'). שלי נמצאת בגן מיוחד שבו היא מקבלת טיפולים בגן. היא מנסה ללמד את אייל איפה מניחים חלקים של פאזל וכו'. היא פשוט מנסה לחקות אותי. בפעמים שזה קרה, כעסתי עליה, כי זה דורש לימוד מיוחד. לדעתי, היא מקנאה באייל על תשומת הלב שנדרשת ממני. אני מרגישה שאחרי כל הקשיים במשך היום ובכלל אין לי כל כך כוח להיות גם איתה. מאוד הקל עליי שיש טיפולים בגן של שלי ואני לא צריכה להוסיף בבית. מה עושים ?

מיכל, האם התרגול שאייל נדרש../images/Emo24.gif

לו, מצריך מיומנות מסוימת שלך??? או שקיימת אפשרות ששלי תהיה שותפה??? תרי

מיכל153

New member
לא קיימת אפשרות ששלי תהיה שותפה

היי התרגול הוא תוך כדי משחק. אסביר קצת יותר על התרגול. אייל צריך לשבת על כסא בגובה שלו שכפות הרגליים מונחות על הרצפה. אייל הוא לא גבוה - 20 ס"מ. הוא צריך לשבת על הכסא וברגליים מפושקות להתכופף ולשחק בקופסה עם אבני עץ, לגו או אפילו חרוזים. אפילו כדור שהוא גדול יותר כדי שיגיע אליו. בזמן הזה אני צריכה להחזיק לו את הרגליים שלא יתרוממו. אני כמובן מחזיקה בעדינות. חוץ מזה אני מחזיקה קופסה ברצפה ומפעילה אותו. כל ניסיונותיי לספר סיפור לשלי או לעשות משהו אחר איתה, נענו בשלילה.

../images/Emo24.gifבסר, אבל אני חושבת שאם שלי

תרגיש שהיא שותפה לתהליך, שהיא חלק ממנו, זה יתן לה תחושה שזקוקים לה, תחושה שיש לה משמעות ושהיא חשובה ומעבר לכך שהיא חלק מ,,, ושההתייחסות לאייל אינה באה על חשבונה ובאנלוגיה ,שאייל אינו תופס את מקומה. טוב שהתחלת היום לאפשר לה לשתף פעולה(זה גם יוצר אווירה של ביחד ושל פירגון), אבל מצד שני צריך לזכור שבעבור שלי שינוי התחושה מצריך תהליך. כלומר זה לא "הוקוס פוקוס" וגמרנו... תרי

יכל, האם התרגול של אייל../images/Emo24.gif

מצריך מיומנות מסויימת שלך? האם אין דרך ששלי תהיה שותפה לו? תרי

למעלה