שלי קראה לנתניהו לגבות את המתלוננים מלשכתו

שלי קראה לנתניהו לגבות את המתלוננים מלשכתו

יו"ר מפלגת העבודה שלי יחימוביץ' קראה הערב (מוצאי שבת) לראש הממשלה בנימין נתניהו להודיע פומבית כי הוא מעניק גיבוי לבכירי משרדו שדיווחו ליועץ המשפטי לממשלה על פרשת נתן אשל. לדבריה, "באופן שערורייתי נוצרה תחושה כי השלושה ישלמו מחיר על כך שנהגו באופן ערכי ולפי חוק. יש להדגיש כי בלי כל קשר לתוצאות החקירה, אם ייפגע מי מהם, ישגר בכך ראש הממשלה מסרים מחפירים לציבור: האחד כי אין לדווח לרשויות על עבירה לכאורה על חוק, והשני כי גופן של נשים ונערות הוא הפקר, וכי אם יאונה להן רע איש לא יסייע להן".

התנהגות של ביבי בפרשה

ראש הממשלה בנימין נתניהו מתנהג כאילו כל מה שמתרחש בלשכתו פשוט לא נוגע לו. זו התנהגות פחדנית והתנערות מאחריות. ברור שאסור לו להתערב בחקירה, אבל מותר ואפילו הכרחי שיקרא לעובדת המפוחדת (היא פוחדת להעיד!) שלכאורה הוטרדה בידי מקורבו נתן אשל, יבקש ממנה לשתף פעולה בחקירה, להרגיע אותה ולהבטיח לה כי לא יאונה לה רע. זה הכרחי לחקר האמת, אם האמת חשובה לנתניהו. רוח המפקד בלשכה היא קריטית, אבל עושה רושם שהמפקד נעלם. (העתקתי את זה משלי יחימוביץ')

וזה מפליא אותך?

הרי הוא גם מתנהג כאילו כל מה שמתרחש במדינה פשוט לא נוגע לו. כאילו לא הוא זה שבשלטון כבר 3 שנים... האיש הזה מעולם לא לקח אחריות ולעולם גם לא ייקח. אלא אם כן מדובר במשהו טוב, שלפעמים הקרדיט עליו ועל תוצאותיו בכלל לא שייכים לו, אך אין זה מפריע לנתניהו לנכס אותו לעצמו...

יסייע להן? "יסייע"?

כל מה שהבחורה המסכנה הזאת רוצה זה שיעזבו אותה בשקט. היא לא רוצה להתלונן. היא לא רוצה להעיד. זה עניין את השלושה? זה מעניין את שלי? זה מעניין מישהו?

את צודקת, כרגיל

הבחורה לא רוצה להעיד, ולא רוצה להתלונן, ורוצה שיעזבו אותה בשקט. בכלל לא הפריע לה "תשומת הלב" של אשל. אולי "היא חיפשה את זה". "שלשת הבכירים" סתם המציאו דברים, כנראה רצו לפגוע בראש הממשלה. הכל פוליטי. לכן ראש הממשלה כעס עליהם. הבחורה בכלל לא חוששת מהשלכות תלונתה ועדתה. היא יודעת, שמי שמתלוננת על הטרדות של בכיר - עתידה מובטח, ויש לזה הרבה תקדימים. מה שכתוב בידיעות אחרונות בכתבת שער אתמול - אלו סתם שקרים של עתונאים שמחפשים רייטינג. העתונאים "הסמולנים" גם מחפשים לפגוע בראש הממשלה - כמובן שלא בצדק. צריך לאפשר ל"בחורה המסכנה" להתמודד עם אשל לבד. היא תשמח לעשות זאת. מי "שם" אותנו להחליט בשבילה?

בהחלט יכול להיות שמאוד הפריע לה

ועדיין - היא לא רוצה להתלונן. היא לא רוצה לשלם את המחיר הזה. למישהו אכפת?

יכולת הבנת הנקרא שלי

מי שרוצה להגיש עתירת בג"צ על כך שמחייבים אותה להעיד בנציבות, כנראה שהיא... לא רוצה להעיד בנציבות.

נאמר בפירוש שנתניהו כועס על שלושת הבכירים

שפנו והתלוננו בפני היועץ המשפטי. כנראה שהוא היה מעדיף כהרגלו לטאטא את הלכלוך שהולך בלשכתו מתחת לשטיח ולא לחשוף אותו לציבור... אהבתי מאוד את ה"טיפול" של צוות ארץ נהדרת בסוגיית אשל...

למעלה