שללווםם

TuBoreg

New member
שללווםם

שלום אמממ אני לא יודע אם זה המקום אבל ראיתי הודעות כאן ויכול להיות שזה קשור :) שנה שעברה(תחילת כיתה י') עשיתי שינוי רציני בעצמי מחודש לחודש השתנתי הפכתי מבן אדם מופנם וסגור לבן אדם יותר פתוח וזורם.. ובכלל. עוד מעט מתחילה השנה הבאה והתחלתי לחשוב עם עצמי מה אם הכל היה במקרה וחזרתי ואני לא אצליח לעשות את זה שוב ואם בכלל השינוי שעשיתי היה משהו רציני בכללי... ולוידע עכשיו אני מפחד מתחילת השנה אין לכם מושג כמה אני לא רוצה להיות כמו שהייתי מלפני כיתה י'... אז מה אתם חושבים? וזה בכלל נחשב חרדה?

coojie

New member
היי

אני לא יודעת אם זה נחשב חרדה, אבל מה שרציתי להגיד לך זה שאני מזדהה איתך... גם אני שנה שעברה עשיתי שינוי רציני, גם לפניה וגם במהלכה ואני מבינה את הפחד שלך שהכל יחזור להיות כמו שהיה לפני... אני מקווה שזה לא יקרה אבל אם אתה רואה שמשהו כזה עומד לקרות תילחם...שזה לא יקרה... זאת דעתי...

דנה צ

New member
אהלן...

קודם כל, כל הכבוד שהצלחת לעשות כזה שינוי חשוב בעצמך. אני חושבת שהחששות הללו שאתה מתאר הם טבעיים לגמרי ונובעים גם מהלחץ הרגיל שלפני כל תחילת שנת לימודים וגם מהפחד לחזור לעצמי הקודם שלך. אני מאמינה שאין לך מה לדאוג, אני חושבת שאין דבר כזה "שינוי מקרי", ואם אתה הפכת לאדם יותר פתוח וזורם אין סיבה ממשית שפתאם הכל יתבטל, זה משהו שכבר קיים בך, זה שלך ואף אחד לא יכול לקחת את זה ממך. לדעתי כשעולות לך המחשבות האלו אתה צריך להרגיע את עצמך - תזכיר לעצמך שאלו מחשבות חיוביות אשר נובעות מלחץ ולא מגורם מציאותי, תזכיר לעצמך את השינוי שעשית ומה הוכחת שאתה מסוגל, ותזכור שהמחשבות האלו, כמה שהן מלחיצות, הן בסך הכל מחשבות, כמו כל מחשבה אחרת שעוברת לנו בראש, הן לא משליכות על המציאות, וזה שאתה חושב שפתאם תחזור להיות כמו מקודם זה לא אומר שזה מה שבאמת יקרה, כי למען האמת אין לך שום סיבה להניח שזה מה שיקרה. אני חושבת שבמקום להיות מוטרד ממה שיקרה, תפרגן לעצמך על מה שהשגת עד כה ועל מה שעוד תשיג, וזה לא אומר שהכל ילך חלק ומושלם, בהחלט יכול להיות שיהיו לך קטעים קשים בשנה הזו, אבל אל תיתן להם להרוס את כל מה שהשגת עד כה ואת כל מה שאתה חושב על עצמך, תאמין בעצמך...אל תתחיל את השנה בגישה שלילית כי בסופו של דבר אתה רק תכשיל את עצמך. אז קח נשימה עמוקה, תחשוב חיובי, והמון בהצלחה! תמשיך לעדכן...

למעלה