שלללללללללללום!!

סיוונוש

New member
שלללללללללללום!!

היי
קודם כל.... מהשניה שפתחתי את הפורום לא יכלתי להפסיק לקרוא... כל הודעה והודעה פה מעניינת.. הממ......... כן כן... יש לי חיבה לזוחלים... נחשים בעיקר... וזה בתוך כלבים, חתולים, סוסים, תוכים (נכון להיום יש לי 2 כלבים, חתולה נטושה שבאה לאכול ולפינוק, קוקטייל רשע במיוחדP-: והרבה כלבים של השכנים ויש גם ג'אקו בדרך..... ) החבר קנה לי ליומולדת נחש עם כל הציוד הדרוש כמובן.... זה מתעקב כי הוא בחר בפיתון בורמזי.. ולא ממש היה מודע לאיזה גודל הוא מגיע תוך זמן יחסית קצר... הידע שלי הוא בינוני ביותר טיפול, רקע על כמה זנים, טמפ', מים, האכלה וכאלה בתור עובדת לשעבר בחנות חיות יש לי היכרות בעיקר עם כרכן תירס, בואה, בירית, בואה ופיתון. תהיתי אולי תוכלו לעזור לי לבחור סוג חדש של נחש?? הטרריום שנקנה הוא בגודל של מטר... כמובן שבייבי יזדקק למשהו הרבה יותר קטן... אבל אני מחפשת סוג שיתאים לגודל של מטר... הממממממממ..... אני לא כל כך אוהבת כרכנים כי הם לא כל כך רגועים, די זריזים ומעט עצבניים... חשבתי על משהו בכיוון של בואה אדום זנב... אולי פיתון... יש רעיונות??? סיוון

סיוונוש

New member
וואו....

תודה גם לאלו מכם ששלחו לי מסר עם הקישור לאתר סנייקס... אחרי שבלעתי את כל האתר תוך זמן מאוד מאוד קצר... רציתי רק להתייעץ איתכם... ההתלבטות הסופית שלי בעצם היא בין פיתון מתכדר לבואה קונסטריקטור (שהיא גם אדום זנב לא?) לפני הניסיון האישי הדל שלי.... הבואה הרבה יותר רגועה וחביבה.. כמובן שזה תלוי בנחש עצמו ובטיפול בו.... למרות החיבה העצומה שלי לנחשים.... ואחרי שהוכשתי עשרות פעמים בילדותי בגלל שאני גרה בקיבוץ... תמיד קיים הפחד שלי לחטוף ביס... כמובן שביס מנחש חנק איזו משנה באמת.. חוץ מהבהלה הרגעית וטיפת הכאב... ובעצם תמיד הייתה לי בעיה עם הוצאה של הנחש מהטרריום.. חוץ מהפיתון הבורמזי שטיפלתי בו במהלך העבודה בחנות.. אבל זה כי הוא כל כך אהב לצאת ולהיות על ידיים... כשחושבים על זה.. רק על שלי... בכל אופן.. הוצאה של נחש מהטרריום מלחיצה אותי קצת... מאיזה כיוון לגשת לנחש? ממרכז הגוף או מאיזור הראש? לגשת מהר או לאט? ומתכדרים מסתתרים רוב הזמן ומכורבלים בעצמם... זה משאיר את התחושה שהנגיעה בו תבהיל אותו... והבואה.... אולי בגלל שיש לי יותר ניסיון עם בואה מאשר עם פיתון... זה פחד לא הגיוני או שחוויתם את זה גם אתם בהתחלת דרככם?

naja

New member
מתכדר יתאים הרבה יותר מבואה.

בואות צעירות עשויות לנשוך בטעות בעיקר בגלל תגובות אכילה או מפחד(הן לא תוקפות אלא מתגוננות). אצל המתכדרים זה כמעט ולא קורה(שלא תביני לא נכון, בואה לא נחשבת נחש נשכן או תוקפן, אבל הסיכוי של בואה צעירה לנשוך גדול מזה של מתכדר צעיר). מאחר וציינת שיש לך טרריום באורך מטר, אין ספק בכלל שמתכדר יתאים יותר. לגבי הפחד מנשיכות-רצוי תמיד לתת לנחש מקום מסתור, ואז הוא לא נכנס למצב עירני יותר כל פעם שניגשים לטרריום, וזה מוריד את הסיכוי לחטוף(אלא אם הנחש תוקפן מטבעו.). השיטה הטובה ביותר להרים נחש-ממרכז הגוף. לעולם לא מאזור הראש.

למעלה