שלםו לכולם ושבת שלום

sync25

New member
שלםו לכולם ושבת שלום

קראתי באתר מסויים שלמניטובה השיטת הספירה היא שונה ולהגר לשם יותר קל זה נכון ??

אין ספירה במניטובה, אם יש המלצה של

הקהילה היהודית ו 13 שנות לימוד, הראיון בקהילה הוא באנגלית. אפשרות נוספת היא למצוא מקום עבודה, יש שם מחסור בעובדים, וגם אז אין ניקוד, ראי קישור לגבי הגירה פרובינציאלית בלי מעסיק ובלי המלצת הקהילה היהודית.

sync25

New member
תסכים איתי שלא רק יהודים מהגרים לשם

אני רוצה דרך ממשלת מניטובה ולא דרך קהילה יהודית כי לדעתם אני לא יהודי היה אז אין לי כוח לבולשט שלהם אני מדבר להגר לשם לא דרך קהילה יהודית לא רק יהודים חיים שם

קיבלת את הקישור בתשובה שלי

תפתח את הקישור לאתר ההגירה של ממשלת המחוז, ושם יש הדרכה מפורטת, לא מוכרחים את הקהילה, זה רק קיצור דרך בלי ניקוד ובלי הצעת עבודה, הם גם לא בודקים אם אתה יהודי....אם יש לך דרכון ישראלי ואתה מדבר עברית, זה מספיק להם בשביל להמליץ......בכלל היחס בקנדה לאדם כיהודי לא קשור בכלל לדת של אמא שלו, רוב היהודים כאן הן לא יהודים לפי ההלכה האורתודוכסית, הם יהודים מרצון בגלל רצונם להשתייך לקהילה, רוב בתי הכנסת הם רפורמים ומי שנולד לסבא יהודי ומשתייך לקהילה הוא בעיניהם יהודי ואף אחד לא בודק מסמכים. יהודי הוא מי שרוצה להיות חלק מהקהילה היהודית נקודה. רק בישראל מעוותים את העניין מסיבות פוליטיות של האורתודוכסים.

sync25

New member
אז אתה אומר שהם לא בודקים

כמו ברבנות ?? כי קבלתי מכתב מראש הקהילה הוא שאלה שאלות כמו איזה חגים אני שומר ומה המנהגים ... אני להגיד לך את האמת לא כול כך שומר בעצם כלום אני תל אביבי חילוני כזה .. להן אני פוחד שאם אני הסע אני יאכל אותה וזה רק יקשה לעתיד שלי אם הרצה לעבור כי הם יכולים לשלוח גם המלצה נגד .. יש מספיק חראות בעולם הזה.. כן קראתי את הקישור אבל זה הפנה אותי לאתר הרשמי שלהם אבל לא כול כך הבנתי אני כן צריך מעסיק או לא ?? הבנתי שהניקוד הוא האחרת נספר אבל לא הבנתי אם אני צריך מעסיק או לא ... דרך הקהילה יהודית אני הבנתי שלא צריך יותר מדי אבל דרך פידרלי של מניטובה לא כול כך הבנתי

דני ק. הוא המומחה שלנו ל ויניפג

ומניטובה, הוא יבוא פה מתי שהוא ויענה לך. אני ממליץ לך לקרוא את האתר הרישמי ולהבין לבד בכל זאת, אם האנגלית שלך לא מספיק טובה בשביל להבין את הכתוב שם, לא תוכל להגר בלי אחד מהשלושה: שיפור האנגלית, או המלצת הקהילה או ספונסרשיפ של מעסיק.

ruth1983

New member
לא מדוייק

מרשה לעצמי להתערב כי אני בשלב שבו הוזמנו לראיון בקהילה כן שאלו אותנו במפורשות האם שני בני הזוג יהודים, מה הרקע היהודי שלנו וכו'. מכאן אני משערת שזה כן חשוב להם.

דני, עד כמה חשובה להם ה"רשמיות" של

היהדות מול שאלת החגים וההרגשה? מה היחס למשפחות שבהן האב יהודי והאם נוצריה בקהילה במניטובה?

dannyk27

New member
כבר כן בודקים מזה כשישה חודשים

ומקפידים ששני בני הזוג יהיו יהודיים. לא חייבים להיות דתיים או מסורתיים כמובן, רק ששני בני הזוג יוכלו להוכיח את יהדותם אם ע"י תעודת הזהות או ע"י תעודת נישואין או כל מסמך רשמי אחר. השינוי נבע בשל גל המגעים מישראל שמקורם בארצות חבר העמים בעיקר ואשר לכל היותר המשפחה הייתה חצי יהודית ולאחר הגעתם, לא שמרו ולא התערו בקהילה למרות מכתב התמיכה שקיבלו.

שלום,(שאלה למושבניק)

גם אני חשבתי להגר דרך מניטובה. ת'אמת נשמע די אטרקטיבי שם(זה באמת כך?) ולשאלה: האם יש גירסה עדכנית יותר של המסמך המצורף? או שזהו האחרון? ואם אני לומד מקצוע נדרש שם, אז מה עדיף, דרך הקהילה או דרך מסלול מקצוע נדרש? תודה

למעלה