שלמה ארצי וראיונות

שלמה ארצי וראיונות

שמתם לב ששלמה ארצי לעיתים קרובות בראיונות שמוצב מול שאלה שעלולה לשים אותו באור פחות מושלם אומר "זו שאלה מכשילה" או שמסרב לענות? -
היה ראיון לא מזמן ששאלו אותו אם הוא תומך במונוגמיה והוא ענה שהוא לא מתכוון להתייחס לזה.
שאלו אותו לא מזמן אם חשוב לו להיות הזמר המצליח בארץ והוא ענה שזו שאלה מכשילה.
והיום בידיעות אחרונות דנה ספקטור שאלה אותו האם במהלך חייו היתה לו מודעות על יופיו החיצוני והוא אמר שזו שאלה מכשילה. (במקרה הזה הוא גם מעט הרחיב אבל לי נשארו סימני שאלה בעניין).

מה זה אומר?

זה אומר ש...

חכם לא ניכנס לצרות שפיקח יודע לצאת מהן

זה ברור שיש כאן התנהלות חכמה מבחינתו.

השאלה מה זה אומר לגביו לגבי השאלות שהוא נשאל עליהן.

חן אדיב

New member
אלה באמת שאלות מכשילות

מילא לשאול מישהו על משהו קונקרטי כמו האלבום הנמכר ביותר של השנה.

אין תשובה טובה שלא תוציא אותו מתנשא מצד אחד (כיף לי!) או מקטין את עצמו וכפוי טובה מצד שני (אני לא המצליח בארץ!), על שאלה כמו "איך זה להיות המצליח בארץ".

להבדיל, אם היו שואלים אותו איך זה מרגיש להיות זמר מצליח, או האם חשוב לו להיות זמר מצליח, אז אני בטוח שהוא היה עונה אחרת, כמה שחשוב לו המגע עם הקהל, ושזה צורך של מוזיקאי לשיר, כמו שהוא כבר אמר בכמה ראיונות. הכי מצליח בארץ זו תוספת בעייתית לשאלה.

תומך במונוגמיה? זה תלוי בכל אדם וההעדפות שלו, זה לא משהו שצריך "לתמוך" או "לא לתמוך" בו. לא תכריח מונוגמיסט להתפרפר כמו שלא תכריח אדם שאוהב חופש להיות רק עם מישהו אחד. שאלה מוזרה. שכל אדם יעשה מה שטוב לו. אני גם הייתי מתייחס לשאלה כזו בביטול. ובכלל, לשאול שאלה כזו מישהו שכתב את "רוב הזמן את אשתי"? לא חכם.

יופי חיצוני - מילא לשאול דוגמן על יופי חיצוני שהרי זה קשור ישירות לעבודה שלו. אולי גם כאן הוא לא רצה לצאת מתנשא (או לחילופין להגיד שהוא לא חושב שהוא יפה ולהקטין את עצמו...).

אותי מעניין לדעת מה דוחף את המראיינים לשאול שאלות בעייתיות כאלה.

אותי אישית הרבה יותר מעניין שאלות עם תוכן, מה עומד מאחורי השירים של הזמר, ההשראה לכתיבתם, הסיפורים מאחוריהם, חוויות מהופעות, וכדומה.

השאלות האלה הן במסגרת השאלות המעטות שמנסות

לגלות משהו חדש על שלמה מעבר לכל מה שהוא תמיד אומר בראיונות. אני כן הייתי רוצה שהוא יענה, לפחות על חלקן ולא יתאמץ להישאר "דף חלק". אתה מציג תהייה מה גורם למראיין לשאול שאלות כאלה. סבבה. אני מציג תהייה שאולי לשלמה יש הרבה מה להסתיר.

חן אדיב

New member
הוא דווקא די נחשף בשירים...

בכל זאת הוא כתב את "רוב הזמן את אשתי"... מי ששואל אותו אם הוא "תומך במונוגמיה" כנראה לא הקשיב לאלבום תרקוד...

ותסמוך על עיתונאים שתמיד יצהיבו שאלות (איך זה להיות זמר מצליח זו שאלה לגיטימית, איך זה להיות הזמר הכי מצליח בארץ זו הגרסה הצהובה שלה). ואז מוציאים אותם מההקשר.

שלמה די נחשף בראיונות לפי מה שאני זוכר. הוא פשוט לא אוהב שאלות צהובות, לא מתפלא.

אגב, גם מותר לו לא להחשף יותר מדי אם הוא לא רוצה. זה שהוא זמר מצליח לא אומר שמותר לכולם להיכנס לו לחיים ושלעיתונאים יש זכות לקבל תשובה לכל שאלה (הם יכולים לשאול, לא חייבים לענות). יש לו גבולות כלשהם, כמו לכל בן אדם נורמאלי.

כולם מסתירים דבר או שניים, גם לו מותר. אולי בגלל שהוא זמר ובאופן טבעי נמצא באור הזרקורים, אז כל הזמן שואלים אותו ומראיינים אותו ורוצים לחשוף אותו, ואז הוא צריך לשים גבולות. רובינו בכלל לא מגיעים למצב שאנחנו צריכים לשים גבולות ולסרב לחשוף משהו מכיוון שלא מנסים כל הזמן לרדת לכל הפרטים בחיים שלנו. מן הסתם עם ידוענים זה אחרת, אצלם כל הזמן, אפילו בכוח, מנסים לבדוק את הגבולות.

אני לא התכוונתי להיחשפות שבשירים.

המשפט "רוב הזמן את אישתי" הוא יוצא מהכלל ברמת ההיחשפות שלו ואני מסיר את הכובע בפני שלמה על כך (על הכנות).
חן, אני לא שותף לקו המגונן שלך כל הזמן על שלמה וכבר כתבתי לך את זה פעם. נסכים שלא להסכים (בטח על זה אתה תסכים).

הוספה קטנה בנימה אישית-

יש משהו מאוד מאתגר ומורכב בלמצוא את האיזון בחיים בין קטבים שונים של רגשות למישהו, מה שמוביל לעיתים לאמירות שאח"כ מתחרטים עליהן. אני מנסה מאוד למצוא את הביטוי בפורום לרגשות אהבה שלי לשלמה יחד עם ביקורות ואפילו כעסים. מקווה שהצלחתי כעת (אולי ע"י ההוספה של ההיחשפות הזאת, אפרופו היחשפויות).

לגבי מה דוחף מראיינים לשאול שאלות כאלה אז

אולי יש משהו שמעצבן אותם בתדמית הנקייה בעיני הציבור ששלמה עמל לשמור עליה? כמובן שיכולה להיות כאן גם קינאה. מה שכתבתי זה דברים שאני רואה על עצמי.

פעם ידידה ספרה לי

שבצעירותה הייתה בהופעה של שלמה ארצי, ופתאום באמצע ההופעה הצביע עליה העומדת בקהל, ואמר שאת השיר הבא יקדיש לה, והסמיקה כולה. גם אמרה לי שכשהופעתי פעם דוד דאור הקשיב לשירתי ואמר לה שאני טוב.

למעלה