שלמה ארצי, תפרוש (ביקורת הופעה)

שלמה ארצי, תפרוש (ביקורת הופעה)

הקדמה: בתור ילד קטן (עד גיל 15) הערצתי את שלמה ארצי. ממש אהבתי אותו .. הייתי חורט על השולחנות בכיתה "שלמה ארצי המלך" והייתי אוסף עליו חומר, ממש כמו שילדים יודעים להעריץ. באלבום שניים הרגשתי ירידה באיכות, ובאהבתיהם כבר איבדתי אותו לגמרי.
הגעתי לתיכון והתחלתי להיפתח למוזיקה אחרת. היום אני בן 30, לא כזה מת עליו, אבל עדיין יש לי סימפטיה אליו.

לפני חודש בערך חבר שלי התקשר אליי "בוא נלך להופעה שלו בקיסריה"
אמרתי לעצמי וואלה למה לא ? הוא ישיר את הלהיטים הישנים .. אני בטח לא אכיר את השירים החדשים, אבל נוסטלגיה זה תמיד כיף, וממה שאני זוכר, שלמה יודע להופיע.

שילמתי 200 שקל לכרטיס.
עכשיו, יכול להיות שתתעצבנו עליי, אז אני אשתדל לעדן את המילים.
ההופעה הזאת הייתה בפירוש ההופעה הכי גרועה שהייתי בה בחיים שלי, כולל הופעות של ילדים רוקיסטים בפאבים נידחים בת"א.
נכון, לא הכרתי איזה 5 שירים מהפלייליסט, שבשמיעה ראשונה הם גם ככה נשמעו לא משהו.
כשהוא שר את הלהיט "לב שבור לרסיסים" פשוט אף אחד בקהל לא ידע את המילים, שזה קצת הכניס אותי לשוק.
הוא הפסיק לא מעט שירים באמצע, הוא מרשה לעצמו לעשות מה שבא לו בהופעה, כולל להפסיק שיר באמצע ולהתבדח עם סינגולדה ש"הלך השיר" בגלל שהוא היה קצת לא מרוכז. אבל למה שלא ירשה לעצמו ? גם ככה אנשים ימשיכו להיות עיוורים וימשיכו למלא את קיסריה.
ההופעה הזאת הייתה עד כדי כך מביכה, שהרבה פעמים הקהל לא השלים אותו בכלל.
בנוסף, הזמרת שהוא הביא, כנראה כדי לתת לגרון שלו לנוח, לא יודעת לשיר.
ועם כל ההופעה המביכה הזאת, גם הסאונד היה ממש גרוע וספרתי לפחות 5 פעמים שהסאונד היה צורם באמצע השיר.

יכול להיות שזה היה חד פעמי, ובד"כ הוא מופיע יותר טוב. אבל יש לי הרגשה שלא ..
מרגיש שרימו אותי.
שלמה, תפרוש.

zwzwzw1

New member
וואוו ..אנסה לעדן מעט ...

קודם מעט הקדמה ..מכיוון שאנחנו לא מכירים בחיים אני מבקש שלא תפגע משום שזה הרגשתי בלבד .
את מה שאתה מרגיש אף אחד לא יוכל לקחת .

באמת ובתמים מכל מה שכתבת אבל הכל הדבר היחידי שאני מסכים עימו זה ששלמה מקלקל ומחרב לא מעט שירים כשהוא עוצר , מתבדח , מדבר עם מישהו באמצע השיר וגם אני זע באי נוחות מירבית בכסא וזה אף מרגיז אותי . לגבי הכל בירברת והמשכת בברברת לאורך כל הפוסט ( ובאמת לא מנסה להכעיס אותך ) קהל שלא מכיר ? נו באמת הקהל מכיר כל שורה וכל מילה בשיר ( אני שהולך לעשרות הופעות לא מכיר כמו שהקהל מכיר ) 5 שירים שלא משהו ? אני מעריך שאתה מתכוון לאלבום האחרון שמכר למעלה מ-120.000 עותקים לטעמך לא שירים משהו אבל הקהל נופל מהם שדוד.אנשים הולכים כמו עיוורים ? למה כמו עיוורים ? אתה חושב שהקהל טיפש ? אתה חושב שלחינם אי אפשר להשיג כרטיס להופעה חודש חודשיים מראש ? למה הכל נמכר כמו גרעיני חמניה ?נראה לך הגיוני שאנשים ישלמו 200-290 ש"ח לכרטיס ויבואו שוב ? שיגמרו כרטיסים ? שאנשים יבואו שוב ושוב ? שלמה ארצי מצליח להביא היום ילדים בני
14-15 לרוץ אחרי כרטיסים להופעה ואת זה עושה רק קוסם שיכול לחדש כל שנה מחדש ולא מישהו נובל . אני חושב שמה שעובר עלייך הוא משהו בדומה לאהבה שנבלה ..מה שהיה נפלא בענייך לפני 15 שנה פשוט עבר למשה לא רלוונטי שלא גורם לך היום לשום פרפרים בבטן ואתה מתייחס אליו כמשהו שהיה טוב לפני 10-15 שנים והיום אתה מתייחס אליו כמשהו שהיה טוב לאז. כנראה שאתה התקדמת במחשבה ובראש ולטעמך הוא נשאר מאחורה , קורה לטובים ממני ויקרה גם לאחרים ..ובאמת הגיע הזמן שאתה תפרוש ותעבור למי שבאמת אתה אוהב ומחכה לצאת חומר חדש שמרגש אותך ועושה לך את זה ותמיד תהייה לך פינה בלב שמורה לשלמה של פעם .
עד כאן הייתי רגוע ועדין .

ובאמת משהו קטן בסוף..לא התייחסתי למה שכתבת על אסתר רדא ...בנוסף, הזמרת שהוא הביא, כנראה כדי לתת לגרון שלו לנוח, לא יודעת לשיר אני המום מזה
תגיד מה שאתה רוצה על שלמה ..פה הוכחת לי שאתה ומוזיקה זה בדיוק כמו המרח בין כדור הארץ לשמש ..ממליץ לך לראות מה כותבים עליה לא בארץ אלא בעולם הרחב ..לדעתי היא עשתה טובה לשלמה ולא להיפך ..ועד להופעתה עם שלמה לא שמעתי עליה ואני לא ממעריציה..פה הבנתי שבכיתה אתה בהחלט סבבה מוזיקה ? לא ממש.

שוב

אני לא יודע אם זה בדרך כלל .. אני לא יודע אם היית בהופעה אתמול
אבל לפחות ה500 אנשים שהיו מסביבי מתוך ה3000 שהיו בקיסריה, לא שרו בכלל, ולא מילה אחת מהשיר לב שבור לרסיסים.
את השיר "אחרת אתה מת" גם אף אחד לא שר, ושלמה אפילו היה צריך להזכיר לקהל שהשיר הזה בא מהאלבום ירח.

הטיעון ששלמה ארצי מכר 120 אלף עותקים, הוא טיעון ילדותי ביותר, כי אם ככה, אני יכול לבוא בטענה שג'סטין ביבר הוא הזמר הכי טוב בעולם. והטענה שחודשיים לפני כבר אין כרטיסים לקיסריה היא גם מופרכת כי לפני 3 שבועות עדיין היו כרטיסים. וכאמור, קיסריה היא עדיין רק 3000 צופים. ואפילו עומר אדם מצליח למלא את המקום.

הטענה שאני לא מבין במוזיקה היא טענה שנובעת כנראה בגלל שפגעתי לך בשלמה ארצי. ואם ככה, אני מצטער.

כל מי שמבין במוזיקה/הופעות, ולא מקובע בדעותיו שהיה אתמול בהופעה יסכים שזאת הייתה חרא הופעה. מבחינת סאונד, מבחינת ביצוע, ומבחינת קהל.

אני בכל זאת אסיים בנקודת אור - מאיר ישראל, שאפו לבן אדם הזה.

zwzwzw1

New member
תשמע ....

כשהוא שר את הלהיט "לב שבור לרסיסים" פשוט אף אחד בקהל לא ידע את המילים, שזה קצת הכניס אותי לשוק
ועכשיו אבל לפחות ה500 אנשים שהיו מסביבי מתוך ה3000 שהיו בקיסריה, לא שרו בכלל, ולא מילה אחת מהשיר לב שבור לרסיסים...פששש אתה משנה גירסאות כאילו אין מחר.

את השיר "אחרת אתה מת" אנשים לא מכירים בטח ובטח מעט מאד מהדור הצעיר .

הטיעון ששלמה ארצי מכר 120 אלף עותקים, הוא טיעון ילדותי ביותר, כמה זמרים אתה מכיר במדינת ישראל שמכרו 120.000 ב-20 השנה האחרונות ?
אני אתן לך עזרה קטנה 0 .האלבום אושר אקספרס הוא אחד האלבומים הטוביים ביותר של שלמה זה שאתה לא מכיר , לא אוהב ולא שמעת זה זבש"ך.

"הטענה שאני לא מבין במוזיקה היא טענה שנובעת כנראה בגלל שפגעתי לך בשלמה ארצי. ואם ככה, אני מצטער" שים לב ידידי המכובד שאת טענה זאת השמעתי אך ורק בנוגע למה שרשמת על אסתר רדא ( הבנתי שאתה לא מת כבר על היצירות החדשות יותר של שלמה וזה בסדר גמור ) וכמו שחשבתי אתה מנסה לסטות ולא הצלחת .
מי שכותב על רדא שהיא לא יודעת לשיר מצטייר לטעמי ביכולת הבנה אפסית במוזיקה ( שוב , אני ממליץ לך לקרוא ביקורת בנלאומית שהיא קיבלה ) ושוב אני אומר שאני לא נמנה
על מעריציה .

כתבת "כל מי שמבין במוזיקה/הופעות, ולא מקובע בדעותיו שהיה אתמול בהופעה יסכים שזאת הייתה חרא הופעה. מבחינת סאונד, מבחינת ביצוע, ומבחינת קהל"
נכנסתי למספר פורומים של שלמה וקראתי ביקורות על אתמול חרא סאונד ? צודק היו כמה תקלות ..חרא ? אתה סאונדמן ?
חרא הופעה? לטעמך לא לטעם בים שהיו שם .. ומבחינת קהל ..הקהל ברובו הגדול מאד נהנה אתמול ..יש כרטיסים ? תכנס למשרד הכרטיסים ותגיד לי כמה נשארו ל-1.8.13 ( אני אגיד לך פחות מ-200 כשיש כמעט חודשיים להופעה ) מצדה 6000 איש לא היו כרטיסים שבועות מראש אז לטענתי אתה מקשקש
"כלבים נובחים והשיירה עוברת .."כשאחד אומר שאני שיכור אני מתבדח ואומר שהוא טועה אבל כאשר מתוך 3774 אנשים נהנהו 3500 ו-200 איש לא נהנו
הכלבים נובחים , שינבחו

חן אדיב

New member
אם אתה לא אהבת, אתה במיעוט

אם אתה לא נהנית בהופעה אתמול, הרי שאתה במיעוט.
אין לי הרבה מה לומר על דעתך, איש איש וטעמו, אך אני מופתע מעוצמת הדברים. הייתי בהופעות פחות טובות מאתמול והתגובות היו יותר חמות משלך. ייתכן והבעייה נעוצה, כמו שזאביק רמז, לא בשלמה אלא בהשוואה מסויימת לנוסטלגיה אישית שלא עמדה בציפיות אישיות כלשהן.

אני ראיתי את רוב הקהל שר את רוב השירים. בלב שבור לרסיסים הקהל באורקסטרה השתגע. אולי נתקעת באיזור של השקטים (?).

אחרת אתה מת שיר ישן ומדהים. אז מה עם רוב הקהל לא הכיר אותו? עכשיו הם יכירו. אז מה אם הוא היה צריך להזכיר שזה מירח? שיעשה קצת שיעור במוזיקה למי שרק מכיר את הלהיטים המיינסטרימיים שלו. יש לו הרבה פנינים ואני שמח שלאחרונה הוא משחרר מדי הופעה כמה מהם.

אז הוא מקשקש בכמה שירים, את רובם הוא עושה מדהים.

אני אישית לא מתחבר לסגנון של רדא אבל לשיר ווקאלית היא יודעת. תבדיל בין התחברות לסגנון לבין לדעת לשיר.

הסאונד היה בסדר גמור. היו כמה פידבקים של שבריר שנייה, זה קורה כאשר מקרבים את המיקרופון למוניטור יתר על המידה. מכיוון ששלמה זז הרבה ויורד לקהל וחוזר לבמה, זה קורה מדי פעם וכאמור לשבריר שנייה. להוציא כמה פידבקים קטנים בין כל התזוזות שלו, הסאונד היה מעולה כמו תמיד.

ג'סטין ביבר מוכר הרבה תקליטים כי המון בנות מאוהבות בו. שלמה ארצי מוכר הרבה תקליטים כי אנשים מגיל 3 עד 333 מאוהבים בשירים שלו, יחי ההבדל הגדול. יש לג'סטין כמה שירים קליטים, אני מודה, אבל הוא יותר כוכב מאשר זמר. כל הילדות באשר הן מאוהבות בו, אך רובן, ככל שיתבגרו, יעברו מהתרכזות בכוכבות להתרכזות במוזיקה, וכך יקשיבו לברוס ספרינגסטין, בון ג'ובי, ועוד רבים וטובים. הכוכב העכשווי תמיד ימכור כמות עצומה של תקליטים כי הקהל שלו זה כל הילדים והם מאוהבים בו, בעוד שהקהל המבוגר מחולק בין הרבה יותר אמנים, כל אחד וסגנונו הוא. אמנם יש קשר מסויים בין מכירת תקליטים לכמה זמר הוא טוב, אך קשה להשליך מכך בלבד על טיב הזמר.

לעומר אדם יש קול דווקא די טוב, אני חושב שהוא יכול להיות זמר גדול עוד 5 או 10 שנים, ועם שירים יותר טובים.

חברים,

אתם מגנים עליו כמו ילדים שמגנים על המלך שלהם מייקל ג'קסון.
לא אמרתי ששלמה ארצי הוא חרא של זמר, לא אמרתי שהוא לא יודע לעשות מוזיקה.
אמרתי רק שב6/6 הייתה חרא הופעה.
לא היה קשה לראות את זה. ומי שלא ראה את זה הוא מעריץ עיוור.
הלכתי להופעה עם חבר, שהיה בכמה הופעות שלו בשנתיים האחרונות בניגוד אליי. ובסוף כשיצאנו הוא אמר לי שאין מה לעשות .. היינו באותה הופעה ואי אפשר להגיד שהייתה הופעה טובה.

ואסתר רדא היא לא מוזיקאית, היא זמרת. ככה שאין קשר בין הבנה למוזיקה לבין ההבחנה אם היא זמרת טובה או לא. ובלי קשר, הכל עניין של טעם. ולא, לא אכפת לי מביקורות, גם לא ביקורות בינלאומיות .. וגם לא ממכירת תקליטים. ואם כן היה אכפת לי, כנראה שלא הייתי מגלה סגנונות מוזיקה חדשים ולא פופולרים. מכירת תקליטים היא מדד אך ורק לרמת הפופולריות של הזמר/להקה, ולא לטיב המוזיקה.

airplain

New member
אתה לא ראוי לתגובה ממטוס :)

אני לא אגיב לך יותר מידי כי הקשקשת שכתבת לא ראויה לתגובה מפורטת ממני....
ולא... אני אינני מעריץ עיוור של שלמה ולבקר מידי פעם גם אני מבקר.

אבל ברגע שמתחילים להשוות את שלמה ארצי מ 1992 (כשהיינו בני 17 מגניבים כאלה, עם הח׳ברה בתיכון,
בטיול השנתי שהיינו שומעים ביחד את ירח, ואת הלב שבור לרסיסים ששמעתי שעוד היה לי שיער והייתי
רגע לפני איבוד הבתולין שלי עם מיכל הכוסית של הכיתה, ועם האסימונים שהיו לי לטלפון הציבורי בשכונה ..................ובלה בלה בלה בלה........ אני מתחיל לאבד עיניין בביקורת).

סע לשלום, המפתחות בפנים ....

ואני יותר מבוגר ממך, ידידי.... בהרבה
והאמן לי, שאני יודע מה ואיך היה שלמה ב 1988, ב 1992 , ב 1998 וב 2003

בברכה
מטוס

חן אדיב

New member
תגובתך נרשמה במערכת, תודה וכל טוב

תגובתך נרשמה במערכת. אנו מודים לך ומאחלים לך כל טוב ושתזכה להיות בהופעות יותר טובות.

רק תזכור - לא מבקשים מזמר לפרוש בגלל הופעה גרועה אחת, ולא מתלוננים אם שורפים אותך בפורום של אותו זמר אם אתה מבקש שיפרוש בגלל הופעה גרועה אחת. אחרת נבקש אנחנו שתפרוש אתה מהפורום, בגלל שרשור גרוע אחד.

עזוב,

זו שקיעה שכזו

talhanimov

New member
תגובה לדברים :

תשמע, קראתי כמה וכמה פעמים את מה שכתבת , ובאמת ניסיתי להבין מה בדיוק הפריע לך.
בוא אקדים ואומר שמבחינה מוזיקאלית אני לא אלך להיכנס ולהתווכח כי זה לא התחום שלי,

אני אבוא ואגיד בכובע של אחד שהולך הרבה להופעות של שלמה אבל גם הרבה להופעות של אמנים אחרים , ואגיד לך מה מייחד אותו מאחרים,ולמה אנשים מאוד רוצים להגיע להופעות שלו.
אז ככה:
• שלמה מצליח בהופעות שלו לגרום לאנשים לשיר את השירים שלו מהתחלה ועד הסוף בדר"כ ,ולא משנה אם זה הופעה מול 5000 אנשים או 300 אנשים, (אולי פה ושם יש איזה שיר שאיזה 30% מהקהל לא מכירים בע"פ, כי קח בחשבון שיש ברפרטואר של שלמה כמה מאות שירים).

• אני מאוד אוהב את זה ששלמה מסתובב ומדבר עם הקהל לאורך כל המופע ,ולפעמים הוא יותר זמן נימצא לא על הבמה מאשר על הבמה, ויש הרבה אינטראקציה בינו לקהל, והא מצליח "לגעת" בו,
ואין מה לעשות..זה מאוד מייחד אותו ,שהקהל מרגיש שהזמר בא לשיר בשבילו , ולא נימצא "רחוק " ממנו שם על הבמה ובא לשיר איזה כמה ושירים וזהו.

• לשלמה יש אמירה בשירים ,הוא בין האומנים היחידים כיום שכותב (כמעט) את כל השירים שלו,ולכל שיר וטקסט אצלו יש בה אמירה שהיה חשוב לו להביא ולהגיד אותה, אז כן.. חשוב לו מאוד להביא את זה לבמה גם ולהגיד את זה,וגם אם לפעמים הוא עוצר פה ושם שיר או שתיים כדי להגיד /לספר משהו שחשוב לו שהקהל ישמע אותם ,שקשור לאותו הרגע.

• אני חושב בניגוד אלייך ,שזה ששלמה בא לא "מתוכנת" להופעה , ועובד לפי סדר מסוים של שירים שיהיו, ולהיות "דבוק" לתוכנית המקורית של ההופעה רק מוסיפה לזה, הספונטניות שלו לפעמים לחזור לבצע פתאום באמצע ההופעה איזה שיר שהוא לא עשה כמה שנים טובות..רק מוסיפה, וגורמת לאנשים שלא מכירים להיפתח לעוד דברים .
• שלמה לאורך כל השנים תמיד היה עושה שינויים, אם זה נגנים שמתחלפים ,או כלים חדשים בלהקה, או זמרים אורחים שמגיעים להופעה שלו, מתוך מטרה לחדש כל פעם גם לעצמו וגם לקהל, אז הפעם השינוי היה שאסתר ראדה שרה איתו , ביעניי זה מבורך ורק מוסיף לזה שלא כל הופעה דומה להופעה הקודמת לה.

עכשיו תרשה להתייחס ספציפית להערות שהעלת כאן :
• ."ההופעה הזאת הייתה עד כדי כך מביכה, שהרבה פעמים הקהל לא השלים אותו בכלל"

רק להזכיר לך ..שכאשר שלמה בהופעה ביצע את השיר "אהבתיה" איך שסיים אותו בלי לומר כלום ,הקהל התחיל לשיר בעצמו לבד את השיר "צוותא" ,ככה ספונטני בלי שום סימן שהשיר היה צריך להתחיל עכשיו, ושלמה נתן לקהל לשיר לבד את הפזמון ,והצטרף אח"כ לשיר הבית הראשון , זאת דוגמא לכך שלא רק שהקהל לא השלים שירים של שלמה ,אלא גם התחיל שירים לבד של שלמה.

• "כשהוא שר את הלהיט "לב שבור לרסיסים" פשוט אף אחד בקהל לא ידע את המילים"

כאן אתה צריך לדייק,הוא שר את השיר לב שבור לרסיסים ממש ממש בתחילת ההופעה, מיד לאחר שפתח עם "כל יום" הוא התחיל לבצע את זה, ותהיה בטוח שהקהל מכיר את השיר הזה בע"פ ,זה שהוא לא הצטרף אליו זה רק בגלל שזה די הפתיע אותו ששיר כזה עם הרבה אדרנלין וצריך להרים אנשים מהכיסאות היה בהתחלה, אנשים לא היו מוכנים לזה פשוט.

• "לא הכרתי איזה 5 שירים מהפלייליסט, שבשמיעה ראשונה הם גם ככה נשמעו לא משהו."

כל מי שעוקב אחרי שלמה יכול להגיד לך ,שלוקח זמן להבין את השירים שלו ולקלוט אותם ובטח להתחבר אליהם, ואין מה לעשות....הוא לא כותב דברים שמבינים אותם בדר"כ בשמיעה ראשונה, לכן אני מאמין שלה השירים החדשים מהאלבום האחרון שלא ממש הכרת ,ואני באמת מבין אותך , אי אפשר להגיע להופעה של שלמה אם לא שמעת כמה וכמה את השירים שלו לפני, זה לא מתחבר בדר"כ .

ניסיתי כאן להאיר לך אולי עוד כמה נקודות ,שלפעמים במבט ראייה מסוימת לא רואים אותם,
מקווה שהצלחתי לגרום לך לחשוב שוב פעם על ההופעה ומה שראית והרגשת בצורה אחרת ,
ואפילו אם בקצת....
כל טוב לך ,ולהתראות באיזו הופעה.

תגובה עניינית

אם כי עדיין לא השתכנעתי :)

צדקת שאמרת שמה שמייחד את שלמה הוא ה"נגיעה" בקהל. שהוא יורד מהבמה ומייצר אינטראקציה עם הקהל. כדי להיות אמן מוצלח אתה חייב להביא משהו מעצמך, ואין ספק ששלמה מביא משהו מעצמו. אני אחדד ואומר שגם ה"חירטוטים" שלו באמצע השירים הם גם משהו שמייחד אותו, וזה באמת מבורך לפי דעתי.

אבל ! ההרגשה שלי (ממה שראיתי בהופעה הזאת) היא שלאט לאט עם השנים הוא הבין שהוא יכול לעשות מה שבא לו באמצע ההופעה, כולל להרוס שירים באמצע. יכול להיות שזה גם בא לו לא מתוך הבנה, אלא מתוך התרגלות שהתדרדרה עם הזמן.

הרגע שהקהל התחיל לשיר צוותא באמת היה רגע יפה, ואפילו מפתיע.

כשהוא שר את לב שבור לרסיסים אחרי השיר הראשון (כשאת השיר הראשון לא הכרתי) שמחתי מאוד כי זה שיר שאני מכיר ואוהב, ואז גיליתי שהביצוע היה כל כך שקט וזה שיר כל כך קיצבי .. הייתי מצפה שהקהל לא רק ישיר, אלא גם יהיה על הרגליים ויתחיל להתלהב. אבל הסתכלתי מסביבי ואף אחד אפילו לא שר, וחבר שלי שאל אותי "מה זה ?? אתה מכיר את השיר הזה ?" ואז הייתי ממש בשוק. והסתכלתי מסביב, ולא ראיתי אנשים שרים.

אני שמח שהתגובה שלך הייתה עניינית,
כי עד כה זה היה נראה כאילו אני בא להעביר ביקורת ואחרים באים ואומרים לי "שלמה ארצי הוא מלך ! הוא מכר 120 אלף תקליטים !אתה לא מבין כלום"

אני חושב שמה שהביא אותך להרגיש כך ביחס להופעה

שהיית מורכב (כמו רוב הדברים בחיים).

יכול להיות כמובן שהיית בהופעה פחות טובה. אני זורם איתך והולך עם התחושה שלך לצורך העניין. גם אני הייתי בהופעה של שלמה פעם ביום שישי בצהריים בזאפה ויצאתי ממש מדוכא מחוסר האנרגיות שהיו לשלמה.

גם חלק מהביקורת שהעלת הוא בפירוש נכון- גם אותי מעצבן לא מעט שהוא מרשה לעצמו לעשות כל דבר שעולה לו בראש לעשות באמצע שיר ושלפעמים ההופעה נהיית קירקסית.

יש דברים שכתבת שהם בפירוש לא נכונים- הלוואי והיתה בעיה בהופעה של שלמה שהוא היה בוחר בשירים לא פופולרים שהקהל לא מכיר. אם תסתכל בארכיון הפורום תגלה שהבעיה היא הפוכה.

ויש דברים שכתבת שהם בדיוק על התפר שבין טעם אישי לביקורת אמיתית כמו להגיד שההופעה היתה מביכה (ובטח להגיד לשלמה לפרוש אבל נראה לי שלא התכוונת בשיא הרצינות שכתבת את זה). אני מאוד מתעסק בשאלות האלה של מהי ביקורת אובייקטיבית ומהו עניין של טעם אישי שלי בלבד. אני יותר מתעסק בזה לגבי דיסקים שהוא מוציא בשנים האחרונות שהם לטעמי הרבה פחות טובים.

למעלה