שלמה גרוניך

HaraRa

New member
שלמה גרוניך

אני לא חושב שיש מקום אחר אחר לכתוב את השאלה הזאת, כי בפורום מוזיקה ישראלית פה הבנתי שזה יותר קטע של בנאים וכאלה, ופחות דברים מתוחכמים. מה גם ששלמה גרוניך ומתי כספי שזורים זה בזה... בכל מקרה, מישהו יכול להמלית לי על איזה דיסק של שלמה גרוניך, עם השירים היותר מורכבים שלו, לא הדברים הפשוטים שהוא עושה בשנים האחרונות. יש לי כבר את הדיסק "למה לא סיפרת לי?!" ואני אוהב שם קטעים רבים, אבל יש גם כאלה שלא.... הקיצר, יש המלצות?

TheEggman

New member
צמר גפן מתוק

דיסק מושלם, יצירה פרוגרסיבית מדהימה של ה-יוצר ה-לא מוערך ביותר בתולדות הרוק הישראלי. טקסטים אישיים, לחנים מדהימים א-לה גרוניך. הפקה מוסיקלית מושלמת ומורכבת. מפיק מוסיקלי: מתי כספי... יצא בהוצאה מחודשת מושקעת בסדרת בראשית המבורכת של חברת תקליטים ישראלית (מפתיע).

HaraRa

New member
אם כבר עונים לי...

חשוב לי שזה יהיה גרוניך הבשל, לא זה שעושה כל מיני נסיונות מוקדמים.

orbiti

New member
זה בהחלט זה

לטעמי, זאת היצירה הבשלה והשלמה ביותר של גרוניך (משנת 82), ויש בה את הקטעים המורכבים ביותר, העיבודים העשירים ביותר, וההפקה המוסיקלית המושקעת ביותר מכל האלבומים של גרוניך. לטעמי, זה האלבום הטוב ביותר שהוקלט בישראל אי פעם.

TheEggman

New member
יותר בשל מזה אין

גרוניך אחרי שנים בניכר (ארה"ב) חוזר לארץ בוגר יותר, עמוק יותר, יודע יותר, נכנס לאולפן ההקלטות בצוותא עם מתי כספי בכיסא המפיק, יוצר את אחד מאלבומי המפתח של הרוק הישראלי. לא אלבום התבגרות תמים נוסח שבלול, אלא אלבום סופר בשל של יוצר שיודע בדיוק מנין הוא בא ולאן הוא רוצה להגיע. חליק, רק בשביל השיר "נואייבה" הייתי רץ לחנות...

למעלה