שלמה קרליבך~ הרבי המרקד

שלמה קרליבך~ הרבי המרקד

כולי עלמא לא פליגי שהוא לא התברך בקול יפה, והלחנים שלו היו פשוטים מאוד ללא מורכבות יתר, ובעיבודים שלו נשמעת רק גיטרה ולפעמים גם שריקות. אז מה עשה אותו לשלמה קרליבך???

המאצו

New member
שני דברים

לדעתי יש שני דברים ואולי שלוש הראשון זה שהוא פרץ בכלל עם הסגנון החסידי הראשון ב. וזה העיקר יש בלחנים שלו כמה שיהיו פשוטים הרבה נשמה וזה דבר חשוב מאד ג. הלבביות המתפרצת שלו ואהבת ישראל שלו שלא אכנס לחוות עליה דעה אבל ברור שזה קנה המון אנשים. דרך אגב מי שיודע לקרליבך יש הרבה לחנים די מורכבים פשוט הציבור פחות שר אותם.

מסכים עם הדברים...

ויש גם המון לחנים שלא התפרסמו (רובם) ומה שמענין זה שדוקא הלחנים המורכבים יותר לא התפרסמו.

מה עשה אותו???

א. הוא הראשון שהביא לעולם את המוזיקה החסידית המודרנית לעולם ב. לחנים קלילים ומלאי רגש המשוגרים הישר ללב כל יהודי ג. נשמה גדולה שחיפשה את עצמה, ונשמה כזאת שלא מוצאת מרגוע לנפשה מסוגלת להוזיז קירות, וזה בדיוק מה שהוא עשה, אמנם הוא התמקד יותר ביהדות המודרנית, ובדרך לא כ"כ מקובלת במחוזות היהדות החרדית, אבל גם זה משהו. ד.בעל חסד עצום, רק לדוגמא הבן אדם, השאיר חובות של חצי מליון דולר בעקבות הממון שפיזר לצדקה וגם עקב ניצולו ע"י אנשים רעים. ה.לקראת סוף ימיו זכורני שהוא הגיע לפת לחם עקב השפל שהוא הגיע אליו בקריירתו, רק לאחר פטירתו מן העולם, כולם לפתע פתאום נזכרו ממנו, מה שנקרא "אחרי מות קודשים אמור" . ז"ל.

המאצו

New member
רק רציתי להוסיף

שהסיבה שנזכרו בו דווקא אחרי מותו היא שכשהיה בחיים והיה עושה הופעות מעורבות הרבנים יצאו נגדו בחריפות ולכן הוא היה מחוץ לקונצנזוס אבל אחרי שמת לא היה עניין לצאת נגדו ולכן הוא יותר נכנס לציבור

טעות...

אני לא חושב שהמוזיקה שלו היתה אז אופנתית בעולם אחרי הכל לא הייתי משייך את המוזיקה שלו לרוק או פופ אלא יותר מוזיקה חסידית פשוטה מה שלא הייתי אומר גם על המוזיקה מחצרות החסידים של היום שיותר מזכירה לי את סגנון של מוזיקה לועזית מאשר חסידית.

המאצו

New member
סליחה על האירוניה

סליחה על האירוניה אבל במקרה של התשובה שלך הפשטות היא לא החכמה הגדולה . הרי זה בדיוק היה השאלה למה לאחרים לא הולך אם אין להם חומר ולו כן!

כאן מדובר

היה לו משהו פנימי מיוחד שאת זה לא היה לאף אחד זה משהו מורכב שהצליח להפשיט חוץ מזה שיש לו המון שירים מורכבים יותר

זה לא סוד...

שהיו סביב האיש מחלוקות רבות. אבל זכורה לי אימרה שכבר הזכרתי אותה. והיא שפעם שאלו את הרבי מאמשינוב מדוע הוא כל כך מקרב את "האיש השנוי במחלוקת הזה"? ר` שלמה ענה הרבי "כל חסרונתיו אינם אלא מחמת, שאהבת ישראל שלו העבירתו על דעתו, וחביב עלי מאוד בדור זה, אשר שנאת ישראל היא שמעבירה את כולם על דעתם".

למעלה