שלמה
המלך אמר:.....ו

שלמה ../images/Emo47.gif המלך אמר:.....ו

"טוב פת חרבה ושלוה בה, מבית מלא זבחי ריב" אומר שלמה המלך ומלמדנו כי זוגיות נבונה ובריאה היא מלאכת מחשבת שיש להשקיע בה ואינה בנויה על חומריות וכלכלה מרובה אלא על שלום בית, כמאמרו של פתגם אידישאי האומר "בשלום בית מספיק כזית". לבנות בית וזוגיות טובה היא כמו לבנות שעון שוויצרי מעולה. יש לעסוק בחלקים זעירים, הנראים כחסרי חשיבות, אך אם יחסר אי מי מהם השעון לא יפעל. עלינו ללמוד לשמן את החלקים השונים שינועו בשקט ובביטחון כדי שיוכלו להראות את השעה המדויקת. כך גם עוסקים בבניית זוגיות חלקים וחלקי חלקים המרכיבים פאזל ענק של זוג ההולך בדרך בביטחון, בשמחה ובשלווה. והכי הכי חשוב בזוגיות בעיני כתוב בשיר שאני מצרפת פה (השיר נכתב בלשון זכר אבל הוא מתאים ל- 2 המינים):
אל תיקח אותה כמובן מאליו
אל תיקח אותה כמובן מאליו זה כבר לא עובד עכשיו היום יותר מזמן אחר חייבים להראות ולחזר . אני רואה עיניים עצובות כמה הן דורשות , כמהות לראות מבט של אהבה לשמוע מילה שתצית להבה . שלח לה פרח , ככה סתם הבטח לה אהבת עולם לחש לה מילים יפות מלוות באלף נשיקות . תן לה להבין עד כמה מאושר אתה שזכית בה . אמור לה כמה ריקים החיים בלעדיה כמה משתוקקת נפשך אליה . אם היא תאמין לך שאתה כנה וכך תישאר ולא תשתנה כל האהבה שתיתן ותגיד תחזור אליך מאה שערים בעתיד .

איגרת להורים המכורים לעבודתם../images/Emo91.gif

הקטע הזה מסתובב בשבועות האחרונים באינטרנט. אני תליתי לעצמי אותו במשרד ואף צילמתי לחבריי בעבודה, כמו תזכורת, במשרד בו עובדים אמהות ואבות שעות ארוכות בכל יום. איש אחד חזר הביתה מהעבודה בשעה מאוחרת, עייף ומרוגז, ומצא את בנו בן החמש מחכה לו בכניסה לבית. "אבא, אפשר לשאול אותך שאלה?" "בטח, מה העניין?" ענה האב. "אבא, כמה כסף אתה מרוויח בשעה?" "זה לא העסק שלך. למה בכלל אתה שואל שאלה כזו?", ענה האב בכעס. "אה, אני פשוט רוצה לדעת. כמה כסף אתה מרוויח בשעה?" הפציר בו בנו הקטן. "אם אתה ממש רוצה לדעת, אז אני מרוויח 20 $ בשעה". "אהה", אמר הבן הקטן בראש מורכן, ואז הרים את ראשו ואמר, "אבא, אתה יכול להלוות לי עשרה דולר?" האב רתח: "אם הסיבה היחידה בגללה שאלת אותי את השאלה הזאת היא כדי לקבל קצת כסף בשביל לקנות לעצמך צעצוע מטופש או איזו שטות אחרת, אז תלך עכשיו ישר לחדר שלך, תיכנס למיטה ותחשוב בבקשה למה אתה מתנהג בכזו אכזריות. אני עובד כל יום כל כך הרבה שעות קשות ואין לי זמן להתנהגות ילדותית מהסוג הזה". הילד הקטן הלך בשקט לחדרו וסגר את הדלת. האיש התיישב, כועס אפילו עוד יותר על השאלה של בנו, איך הוא מעז לשאול שאלות רק בשביל לקבל קצת כסף. אחרי שעה, כשהוא נרגע, אכל ארוחת ערב והפיג במעט את העייפות, התחיל האב לחשוב שאולי הוא היה קשוח מידי עם בנו. "אולי יש באמת משהו שהוא זקוק לו ולשם כך ביקש את הכסף", חשב. והאמת היא, שהוא לא מבקש כסף לעיתים קרובות, הזכיר לעצמו, וניגש לחדר של בנו. "אתה ישן, ילד?" "לא, אבא. אני ער". "חשבתי שאולי הייתי קשוח מידי קודם. היה לי יום קשה ומעייף. קח עשרה דולר". הילד התיישב, חייך, הושיט ידו אל מתחת לכרית שלו, הוציא משם כמה שטרות מקומטים והתחיל מיישר אותם. הילד הקטן ספר במתינות את כספו, מול עיניו המשתאות של אביו. "נו, למה אתה צריך עוד כסף אם כבר יש לך?" חזר האב לרטון. "כי לא היה לי מספיק, ועכשיו יש לי אבא, עשרים דולר בדיוק. האם אני יכול לקנות שעה מזמנך? האם אתה יכול לבוא מחר הביתה שעה אחת מוקדם יותר, כדי לאכול איתי ארוחת ערב?".

אהובה.א

New member
להרבה זוגות זה קורה , לצערנו

* בני אנוש לא יודעים לפרגן אחד לשניה * לא יודעים לבטא את אהבתם * חוששים לאמר כמה הם אוהבים בכדי לא להרגיש "מושפלים" או "לא IN" * שוכחים לעיתים , שפעם אמרו אחד לשניה כמה אהבו * שוכחים שבן הזוג לחיים היה קודם כל חבר ורק אח"כ בעל * מנסים לפגוע אחד בשניה בזמן ויכוחים * מוציאים את כל הרוע מתוכם בזמן שאחד מבני הזוג פוגע בשני * מחפשים "חוויות" מחוץ לבית. חושבים שהדשא של השכן ירוק יותר. אח"כ לא מבינים למה זוגיותם לוקה בחסר. * לא מתחשבים אחד בשני. * לא מתחשבים בעבודתו של השני. כשאחד מבני הזוג משקיע יותר בעבודתו השני כועס. חלק מבני הזוג נישאים בגלל סיבות של לחצים. בין אם אלה לחצים חברתיים (גיל , משפחה , מנטליות) , בין אם זה לחצים אישיים (הריון לא רצוי בגיל צעיר יחסית , כעס על הורים ולכן הרצון לצאת מהבית במהרה), לחצים פיננסיים (אולי עם הגבר הזה או האשה הזאת הכסף יגיע......). הדברים הללו גורמים לזוגיות להיחלש , להיגמר ולהתאדות. האהבה לא אותה אהבה שהיתה כשנישאו ולכן היחס משתנה בהתאם. פתאום מתחילים "כאבי ראש" לפני סקס , פתאום חוסר חשק להביט באישה , פתאום העיניים "פוזלות" לצדדים וכו'. שבת שלום לכולםםםםםםםםםםםםםםם

למעלה