"שלפוחית ביישנית"

frightened

New member
"שלפוחית ביישנית"

יש פה מישהו שסובל מבעייה כזו? (או שאני היחידה פה כזו :| )

היי

אם אני מבינה נכון, את מתכוונת שקשה לך ללכת לשירותים ציבוריים כשיש אנשים באיזור? או שאולי את מתכוונת למשהו אחר? את יכולה לפרט קצת יותר? ועוד שאלה, יש עוד מצבים שאת מתביישת בהם או גורמים לך אי-נוחות?

frightened

New member
היי...

אני מתכוונת לכך שאני לא מצליחה ללכת לשירותים("להתרוקן") כשיש אנשים "זרים" באיזור(גם בבית)... אני תמיד מתאפקת כשאני רוצה לשירותים, אפילו אם צריך להתאפק כל היום...ואם אין ברירה(אם אני נשארת איפושהו ליותר מיום אחד, מה שקורה אצלי לעתים רחוקות מאוד בגלל החרדה)אז אני שוהה בשירותים איזה חצי שעה עד שיוצא לי משו(אני יושבת שם עם בקבוק מים)... וכן...אני בכלל ביישנית, למשל אני מתביישת ומתרגשת יותר מדי כשצריך להתקשר למישהו(גם למישהו שאני מכירה), ללכת לקנות משהו, לדבר בפני הרבה אנשים שאני לא מכירה או סתם בפני הרבה מאוד אנשים ונראה לי שיש עוד...

ביישנות...../images/Emo60.gif

הקושי שאת מספרת עליו, ללכת לשירותים כשיש אנשים באזור, הוא קושי שיש להרבה אנשים שסובלים מחרדה, והוא בא הרבה פעמים עם קשיים נוספים שקשורים בביישנות. את מספרת שאת מתביישת בכל מיני מצבים חברתיים (להתקשר למישהו, ללכת לקנות משהו,לדבר לפני הרבה אנשים...). מה שאת מתארת נשמע לי כמו חרדה חברתית. הרבה ילדים, בני נוער ומבוגרים סובלים מחרדה חברתית, והיא מקשה עליהם מאוד לעשות כל מיני דברים וגורמת להם להמנע מכל מיני מצבים. כמו שספרת שאת מתאפקת לשירותים, אפילו ליום שלם. זה משהו שאפשר לטפל בו. יש טיפול פסיכולוגי שעובד בשיטה קוגניטיבית-התנהגותית ומלמד טכניקות שעוזרות להתגבר על החרדה. יש גם טיפול תרופתי. את חושבת שהיית רוצה לפנות לטיפול פסיכולוגי?

שמואל57

New member
ייעוץ בנושא

אתמול קראתי על תופעת השלפוחית הביישנית בynet ולא ידעתי שלבעיה שאני סובל כבר כ20 שנה יש שם יש לי בעייה להשתין ליד אנשים אפילו לפעמים ליד אשתי ואני באמת רוצה לטפל בנושא מה עלי לעשות ולמי עלי לפנות? שמואל

למעלה