שלשולים בלתי פוסקים אחרי עקירת שיניים

Liran19852

New member
שלשולים בלתי פוסקים אחרי עקירת שיניים

אהלן חברים

לפני 3 חודשים בערך החתול שלי (בוגר בן 9) עבר עקירת שיניים בכל הפה עקב דלקת חריפה בכל הפה.
מאז עקירת השיניים - היציאות שלו מימיות מאוד, שלשול.
הוא חזר לתפקד באופן מלא - אוכל יבש, חיוני מאוד, אנרגטי, הכל בדיוק כמו שהיה לפני עקירת השיניים רק שהיציאות שלו מאז העקירות הן לא אותו הדבר, לא ראיתי אפילו יציאה אחת שהייתה מוצקה - רק שלשול.
מה שקורה זה שהזנב שלו נספג בשלשול ואז הוא נכנס הביתה ומורח את שאריות השלשול בכל הבית וגם על המיטה והסדינים :(
כמעט כל יום אני מנקה אחריו, זה כבר הפך להיות סיוט..

מישהו יודע מזה יכול להיות?
יש דרך לפתור את זה?

אודה לכם.

Yukita

Active member
מנהל
האם בדקתם עם הוטרינר?

יכול להיות שיש קשר לעקירת השיניים, ויכול להיות שאין שום קשר וסמיכות בזמנים אקראית לגמרי - כבר קרו דברים מוזרים יותר. משום כך, צריך לבדוק כאילו לא יודעים מה מקור השלשול: האם בדקו צואה לחיפוש טפילים? האם ניסיתם מזון רפואי נגד שלשולים? מה הוא אוכל, בעצם?
&nbsp
עקירת שיניים באופן רגיל לא מביאה לשלשול (מנסיון אצלנו). מה שכן, אם קודם התקשה לאכול בגלל כאבים אולי עכשיו הוא אוכל בצורה שלא טובה לו. מדבריך נראה שהחתול הזה יוצא החוצה: זה מקשה על העניין כי אין לדעת מה הוא מכניס לפה בחוץ. מאוד חשוב במצב שלשול לסלק לגמרי מוצרי חלב מהתמונה, למשל, אז אם הוא מלקק אצלכם או בחוץ כאלה דברים זה אולי תורם לעניין.

Liran19852

New member
הוא לא יוצא לרחוב, הוא חתול בית. יש ל מרפסת קטנה בדירה

לצערי אני לא יכול לקחת אותו לווטרינר שוב, לכן אני שואל כאן.

Yukita

Active member
מנהל
לא ברורה התשובה

למה אי אפשר לקחת לוטרינר שוב? מה המגבלה?

Liran19852

New member
כלכלית. נפלתי על וטרינרית פח שלקחה לי 3200 שקל על העקירות

Yukita

Active member
מנהל
מאחר

שהרקע לעניין לא ידוע לי, קשה לי לדעת מה לחשוב. 3600 ₪ לעקירת שיניים בלבד זה המון, אבל אם בדרך היו כל מיני עניינים ולכן גם בדיקות מעבדה שונות ועוד סיפורים - אולי זה מסביר את העניין. בלי לדעת לא אביע דיעה.
&nbsp
מה שכן, שלשול מתמשך, ודאי ברמה של מרוח תמידית על הזנב והטוסיק, וזה לא עבר כבר תקופה, זה לא טוב. איננו יכולים להחליף רופא. צריך להתייעץ עם וטרינר. אם הוטרינרית לדעתך לא היתה הוגנת, פנה לוטרינר אחר. יתכן שבשלב ראשוני ימליצו לך על מזון רפואי (רוכשים אצל וטרינרים) ואולי פרוביוטיקה כפי שעמיתי ציין בפניך. אם זה יפתור את המצב, יתכן שלאחר מכן תוכל לחזור לאוכל רגיל. לא סיפרת מה החתול אוכל?

dimitrygo

Active member
מנהל
האם דיברת עם וטרינר? מה הוא אומר?

אני חושב שכדאי להתחיל לתת לחתול פרוביוטיקה או להעביר אותו זמנית למזון רפואי שמיועד לבעיות עיכול. אבל קודם כל לדבר עם וטרינר.

למעלה