שלשולים וגזים אצל חתול בן 7 חודשים

Cristi1994

New member
שלשולים וגזים אצל חתול בן 7 חודשים

יש לי חתול תאילנדי (או סיאמי מסורתי) בן 7 חודשים. אני מאכילה אותו באוכל יבש של לה-קט לגורים ומדי פעם באוכל רטוב של פריסקיס.
במהלך הזמן הזה היו שלשולים פעם אחת שנפתרו באמצעות אוכל מיוחד של i/d, מאז המשכתי עם אותו אוכל של לקט, במשך חודשיים מאז ראיתי החמרה איטית של הצואה שלו... כל פעם זה הפך להיות קצת יותר רך ועכשיו זה ממש שלשול נוזלי.
חשבתי שאולי הבעיה באוכל, הייתי שמחה להמלצות לאוכל אחר, שהוא לא ממש יקר.
בנוסף יש לו גזים, לא שומעים אבל מריחים והם ממש מסריחים, בהתחלה חשבתי שהריח בא מהפי טבעת כי הוא לא ניקה טוב אז לקח לי זמן לקלוט שזה גזים.
מישהו יודע מה זה יכול להיות? צריך ללכת לוטירנר או שמספיק להחליף את המזון שלו?

*חשוב לי לציין שהחתולה הקודמת שלי אכלה רק מזון יבש של לקט וחיה 16 שנים והייתה מאוד בריאה, בגלל זה החלטתי להמשיך באותה תזונה.

Yukita

Active member
מנהל
קודם כל

אכן צריך להיות בקשר עם הוטרינר. יכולות להיות כמה סיבות שונות לתופעות שציינת, למשל טפילים למיניהם (תולעים וכו'), מחלות שונות וכו', ולכן עם כל הכבוד לרצון להמנע מהוטרינר מכל מיני סיבות, זה לא ממש מתאים וצריך להיוועץ איתו בעדיפות על פני התייעצות עם אנשים אנונימיים באינטרנט.
&nbsp
מעבר לסיבות ספציפיות כמו טפילים וכו', בהחלט ייתכן שהאוכל לא מתאים לגור. אוכל שהתאים לחתול אחד אינו בהכרח מתאים לשני, זה מאוד אינדיבידואלי. יש לציין שבנוסף לזה, מבחינת בדיקת המרכיבים שלהם, לה קט ופריסקיז נמצאים מאוד, מאוד נמוך בסולם האיכות במזונות לבע"ח. אפשר לראות זאת במסך ההשוואתי שעמיתי לניהול הפורום העלה לאתר שלו, שבו הוא בודק מרכיבים של מזונות יבשים שונים בלי קשר ליצרן או למשווק: איזה מזון מכיל יותר חלבון, יותר שומנים, חומרי" מילוי" (שאין לחתול צורך בהם אך היצרן מרוויח מ"ניפוח" האוכל בהם, כגון תירס) וכך הלאה. המסמך מכיל גם את המידע לגבי הקריטריונים להשוואה כך שניתן להתעמק ולהחליט אם מקובל עלייך או לא. בתוכן העניינים רשימת המזונות שהושוו מופיעה יחד עם הציונים בין 0-100. www.catfood.co.il
&nbsp
זה לא אומר בהכרח שהמזון שמקבל 100 יהיה הכי מתאים, אבל השאיפה האידיאלית היא להתחיל מגבוה ולרדת משם בחיפוש אחרי המזון המתאים, לא להתחיל מנמוך ולהתקע שם. בהכללה, מה שקיבל ציון מעל 70 נחשב בסדר ומעלה.
&nbsp
בתור קט סיטר, הכרתי מגוון גדול של תפריטי תזונה לחתולים בבתים. אוכלי הפריסקיז והלה קט בדרך כלל נראו רע יותר בזקנתם מבחינת פרווה וכו' לעומת אלו שאכלו מזונות איכותיים יותר, ואלו מהם שחיו ממש הרבה זמן היו מי שקיבלו תוספות לאוכל היבש בדמות בשר טחון וכדומה. כמו בבני אדם, ההשפעות לא תמיד ברורות בשאלה של מזון לעומת תורשה אבל יש מגמות כלליות במבט על קבוצות גדולות לאורך זמן. כמובן שיש גם שינויים עם הזמן, מזון בעל תכולת חלבון גבוהה מתאים לגיאים מסויימים יותר מאדר לאחרים, מזון עם הרבה שומנים יכול להיות טוב לגור בתהליך גדילה מהירה אך לא לבוגר וכו'.
&nbsp
במקרה שלך יש גם את השפעת הקנייה הגזעית המצערת. בהחלט יתכן שהגור אצלך סובל מרגישות יתר למרכיבים מסויימים בתזונה. כל אחד יכול לצאת רגיש, אך העובדה היא שרואים את זה יותר בגזעיים, כי המבנה שלהם הוא מלאכותי, תוצר חתירה למראה חיצוני מסוים בכל מחיר, ולא התאמה לחיים ולסביבה כמו באוכלוסיה טבעית. הרבעה גזעית אינה מכוונת לטובת החתול ולבריאותו אלא למילוי חשקים אנוכיים של בני אדם, בנוסף לגרימת נזק גדול מבחינת מצבם של חתולים וכלבים שבמקום לאמץ אותם זרקו כסף על תוצרי הרבעות ועל עידוד מרביעים להמשיך בהרבעה. מאוד מצער לשמוע שקנית חתול במקום לאמץ.

Cristi1994

New member
תודה על הביקורת

תודה על ההתייחסות שלך לחתול שלי כאל פחות מחתולים אחרים על סמך זה שהוא גזעי. קודם כל - לא קניתי אותו, יש סיפור ארוך מאחורי איך הוא הגיע אלי ולא צריך להתייחס אליו כאילו הוא פגום כי הוא גזעי.
בדקתי ולגזע הזה אין רגישויות מיוחדות, לפחות זה מה שהוטרינר וחקירה באינטרנט אמרו לי.
הסיבה שאני לא רוצה ללכת לוטרינר היא כי הייתי אצלו יותר מדי בתקופה האחרונה, החל מחיסונים, סירוס, וממש לפני שבוע הוא קיבל את הכדור האחרון של התילוע ובגלל זה אני יודעת שזה לא טפילים (לפחות לא אמורים להיות).
אגב לגבי כל העניין של הדירוג.... לא ידעתי על זה עד עכשיו... וכל הדברים שתיארת כתוצאות של אוכל של לקט - לחתולה שלי עד לחודשים האחרונים שלה כשהיא כבר הייתה ממש חולה (היה לה סרטן) היה את הפרווה הכי מהממת בעולם, רכה ומבריקה, בכללי היא נראתה ממש צעירה, אז איך יכולתי לדעת?
אני אנסה להחליף למזון יותר איכותי....

Yukita

Active member
מנהל
החתול שלך לא פגום

האנשים שמייצרים חתולים כאלה פגומים ומזיקים להם. מי שקונה מהם פגום כי הוא מעודד זאת.

טוב שלא קנית - עדיין יש סיכוי שהחתול שלך סובל מרגישות למרכיב מסוים. בדרך כלל בודקים זאת בעזרת שלילה, כלומר קודם בודקים שהתופעות נעלמות במעבר למזון היפואלרגני, ואז בדיקה מול מזונות מסוימים מה קורה. מתברר שיש לא מעט כלבים הרגישים לעוף, למשל.

משמח לשמוע שחתולתך היתה עם פרווה יפה עד הסוף. כאמור, מה שראיתי בבתים בדרך כלל היה שונה במידה משמעותית, אבל זה לא אומר שלא יכולה ךהיות חתולה שאצלה זה אחרת. כפי שכתבתי, התאמת אוכל היא עניין אינדיבידואלי, ולכן אין ברירה אלא פשוט לבדוק.

מה שכן, כדי להגדיל סיכויי מעבר חלק ואצלכם במיוצד עם כל התופעות שציינת, מומלץ לעבור מזון מאוד בהדרגה (מלבד במעבר למזון היפואלרגני בהתאם להמלצות רופא. אז בדרך כלל עוברים מיד).

אוסיף גם שתילוע מגדיל מאוד את הסיכוי שאין טפיל תולעים, אך יש גם סוגים אחרים של טפילים וגם תולעים שלא מכוסים בטיפול תילוע רגיל. כלומר, אצלכם לא בהכרח מדובר בטפיל, אבל אגיד לך שהאדם הראשון ששומע כשאצלנו מופיע שלשול זה הוטרינר. כ, ר קרה לנו (בכלבים) שסתם היה צריך להחליף מזון - וכבר, קרה שטפיל התנחל. פשוט להביא בחשבון שהכל אפשרי.

dimitrygo

Active member
מנהל
זה סימן מאוד מאוד כללי והוא יכול להיות תסמין של המון בעיות

ייתכן ויש לו טפילי מעיים אחרים ולא תולעים. ייתכן ויש לו רגישות או אפילו אלרגיה למזון. מה היה כשהוא אכל i/d? האם כל הבעיות שאת מתארת נעלמו?

למעלה