שלשולים והקאות

חיננית3

New member
שלשולים והקאות

בני בן 7.5 חודשים שלשל לפני שבועיים וחצי במשך 4 ימים (3 פעמים ביום יציאה מימית), לאחר מכן היתה הפוגה של שבוע ואז הקיא מס' פעמים ועכשיו לאחר הפוגה נוספת של שבוע חזר אתמול לשלשל (4 פעמים ביום יציאה מאוד רכה אבל לא מימית) לאורך חלק מהזמן סבל מכאבי בטן וגזים (באופן נסבל) כמו כן ללא חום בכלל ומרבית הזמן תיאבון שמור. השאלה שלי האם זה עדיין נחשב במסגרת מחלה ויראלית רגילה, בנוסף בעצת רופא הילדים הפסקנו מרק ירקות וגרבר והשארנו אותו רק עם סימילאק, כמו כן לא שלחנו תרבית צואה בעצתו האם נהגנו נכון ומתי אפשר להחזיר אותו לכלכלה רגילה? תודה.

SShirly

New member
היי

ראשית עלי לציין כי אינני רופאה אך אני עובדת במסגרת רפואית ולמדתי הרבה במסגרת זו. קחי את המלצתי כהמלצה בלתי מקצועית. חשוב לציין כי בימיים האחרונים חלה עליה במספר הילדים הסובלים מגסטרואנטרית. כנראה שישנו וירוס כזה של שלשולים והקאות כרגע. בכל אופן קצת קשה לי להבין את ההמלצה להפסיק נתינת מרק. אני ממליצה להפסיק דווקא מוצרי חלב במקרה והילד מקבל, לא כולל הנקה. במידה והילד ניזון מתחליפי חלב כגון מטרנה, מומלץ לעבור זמנית לתחליף צמחי ולא על בסיס חלב. כמו כן מומלץ לתת לילד פרוביוטיק שמחזיר את החיידים הטובים לקיבה. זה טוב במיוחד במקרים של שלשול והקאות. מדובר בקפסולות אותן ניתן לפתוח ולשים במשקה ובאוכל ללא שום בעיה. לאחר שבוע של טיפול אמור להיות שיפור. במידה והוירוס מלווה בחום מומלץ לפנות שוב אל רופא. יש למנוע התייבשות ולכן להקפיד על שתיה מרובה.

למעלה