שלשום דיברנו עם ידיד

שגיתל

New member
שלשום דיברנו עם ידיד

שעלה לארץ בגיל 10 בערך מרוסיה, ובגיל 19 עבר ברית מילה. לפני שבוע נולד לו בן והוא לא רוצה למול אותו. מהסיפור שסיפר לנו, הוא מצטער מאוד שעבר ברית מילה. הוא אומר שהסקס פשוט לא אותו הדבר, שלא מרגישים שום דבר אחרי הברית. אבל, לגבי הברית בגיל מאוחר, הוא אמר שזה לא נורא, ואפשר לעבור את זה, בערך שבועיים לקח לו להתאושש. שכנעו אותו בגלל הצבא. אמרו לו שבצבא יהיו הבדלים רבים בינו לבין אלו שעברו ברית מילה, אם יודעים, במקלחת וכולי. שום הבדלים ושום נעליים. ואם הסצנה מהסדרה ``טירונות`` נראתה לכם אמיתית, כנראה שלא כל כך. נתתי לו את כל החומר שהיה לי בעד ונגד ברית מילה, ואני מעודדת אותו לא לעשות. B-)

אורית ג.

New member
שגית ברוכה השבה אלינו (כזכור לי

כתבת בפורום הקודם רק בתחילתו) אני מכירה סיפור דומה : ידיד שלי שגם עלה בגיל 10 אבל החלליט לא למול את עצמו והסתדר מצויין בצבא. את בנו הוא לא מל כמובן. גם הילד מסתדר עם זה מצויין (-; . ספרי לו שאת מכירה עוד הורים שלא מלו את בניהם ועודדי אותו להתלבט בנחת וללא לחץ הסביבה . מנסיון, כשהילד בן 8 ימים ועד חודשיים לחץ הסביבה הוא הגדול ביותר. במיוחד ביום השמיני בעלי , למשל, הרגיש כמו לאכול בפעם הראשונה ביום כיפור - (הוא בא ממשפחה שצמו) וכמו בגיל 20 שהוא אכל ביום כיפור בפעם הראשונה והשמיים לא נפלו עליו - כך הוא הרגיש איזו חרדה מוזרה כשבננו היה בן 8 ימים. למרות שהיה מוסכם על שנינו לא למול. והדבר היחד שקורה ביום השמיני הוא שהילד בן 8 ימים.

אמיר.

New member
הנה ההוכחה המוחצת למה צריך למול

מדוע צריך למל בגיל שמונה ימים. רחמנות.... מילה בגיל 19 - בטח כואב נורא. -------------- באמת אומרים שמי שסבל יגרום סבל לבניו.... את תהיי אחראית לסבל של הבן שלו שיצטרך למול גם בגיל 19. ------------

איך אפשר בכלל להשוות

חיתוך שעושים לתינוק שלא מצפה לזה ולא בוחר בזה ולא מוכן לכאב הזה, עם החלטה של אדם בוגר (בן 19, למשל) שבחר לעשות את זה, יודע בדיוק למה הוא הולך, מה יקרה, מוכן לכאב ומודע לכל מה שעושים לו. גם אם התינוק הוא קטן וחסר אונים (אינו יכול להתנגד) הוא עדיין בן אדם שיש לו זכויות משלו ולא איזה חפץ / חיה שאפשר לעשות בגופה מה שבא לנו.

שגיתל

New member
שלום סיגל, B-)

מה שלומך? ומאי ונועם? מזמן לא דיברנו. ועכשיו לעניין: למרות שהגיע למילה בגיל 19, כביכול גיל שהוא אמור לדעת מה הוא עושה, הוא לא צפה שיהיה כזה שינוי ביחסי המין. ולתגובת אורית: אני נתתי לו את כל החומר שיש לי מ``אף מילה`` ולתגובת אמיר: לא שווה לי לכתוב מה שאני חושבת. בזבוז זמן

אמיר.

New member
אפשר ואפשר !!!

אני אדם בוגר, אבא לילדים. כבוגר אני שמח שעשו לי ברית בגיל שמונה ימים. כמאמין - הייתי עושה ברית אפילו עכשיו, אבל איזה מזל יש לי היו לי הורים שחסכו ממני את זה. ---------- אני תמה, סתם, כמה מכם מוכנים להתחשב בתינוק כשהוא עובר ורוצים להפיל אותו בלי להתיעץ איתו.... סתם - לא קשור ... מהרהר ביני ובין עצמי.

טל קר

New member
אז הבנתי שאתה גם תומך בהפלות

לאור זה שאתה תומך בברית מילה ללא התיעצות? אחרת הקישור שלך את הדברים קצת מוזר.

אמיר.

New member
תהיתי כיצד מתיעצים עם עוברים

לגבי הפלתו כמו שמתיעצים עם הילד לגבי ברית המילה שלו. העיקר - אני הוא הקיצוני... יש.

Ludwig

New member
למה אתה מתעלם מעובדות?

מי אמר לך שלבן 19 כואב יותר מלתינוק? המחקרים מעידים על כאב רב אצל תינוקות שחותכים בהם. מי מבטיח לך שבנך יסכים בדיעבד עם החיתוך? העלת בדעתך שהוא יצטער (ואני מכיר לא מעטים שמצטערים), במיוחד כשעם השנים מבינים יותר ויותר את הנזק שבמילה? האם לא הגיוני יותר שתנסה למצוא דרך להסתדר עם אמונתך גם ללא חיתוך? האם בימינו הדת אטומה יותר מבימים עברו?

אמיר.

New member
תקרא טוב את מה שאני כותב.

אם תשאל אותי מה אני (אני) הייתי מעדיף להימול בגיל שמונה ימים או בגיל 18 שנים אין ספק בכלל - אופציה א`. --------- לא הייתי סולח להורים שלי לו חיכו לשאול אותי.

אמונה...

לי נראה שבאה בפנים ושום אקט חיצוני לא יכול לכפות על אדם להאמין. אגב, נראה לי שאדם מאמין אמיתי בכל ליבו - ישמח (!!!) למלא אחר מצווה כל כך חשובה, ויודה להוריו שלא חסכו ממנו מצוה זו. הרי יש אומרים שצריך לסבול, שחשוב הסבל והכאב של הברית, מה זה שווה אם לא זוכרים ולא מודעים לזה בזמן הברית?

למעלה