שלשום פורסמה בידיעות בשער קריקטורה

שלשום פורסמה בידיעות בשער קריקטורה

המציגה את ישראל בשנת ה-100 שלה, כשהיא תלושה מהעולם

 

מינהר

New member
שפירא, כל הכבוד על הסקירה ההסטורית על שליטי א-י.

לא סתם אומרים הערבים שגורל המדינה היהודית יהיה כגורל הצלבנים, בערך 100 שנים. אבל שוכחים שהצלבנים רק שלטו פה. ואילו היהודים מאות שנים חלמו על ירושלים וארץ ישראל.
 
אליה וקוץ בה

כן, היהודים חלמו על הקמת המדינה, ואז החלו החלוצים גם לממש את החלום, במאמצים קשים ובהרבה יומ-יומית נפשית ומעשית, שילמו בכוחם ובגופם כדי להגיע למצב של הקמת מדינה.
והם הצליחו, בלי קשר מי היה חילוני ומי היה דתי.

והנה באים החרדים שבאמונתם המשיח יבוא רק כשתיהרס המדינה, והם עושים הכל כדי למגר את החילוניות (לשם כך הם קמו במאה ה-16) והם משתלטים לאט לאט אבל בטוח על צירי השלטון במדינה ועושים הכל כדי להפוך את המדינה למדינת הלכה,

והם בכלל לא שונים מהתורה הרצחנית של המוסלמים בקוראן, שבה רק המאמינים נחשבים, ואת היתר, במודגש הנוצרים והיהודים, יש להשמיד ולרדוף אותם בכל מקום שימצאו, ואפשר לחוס על חיי מי שיסכים להתאסלם באמת ואז להיות מוסלמי סוג ב' בלבד.

לכן לא פלא שנאמר שלא צריך להילחם בישראל, היא תשמיד את עצמה לבד.....
 
זו קלישאה שלא מחזיקה מים

נכון לגמרי שדברים רבים נכתבים על דעת השלטון, בין היתר הפחדות למינייהם כמו שמנהיגי החרדים חיים מהפחדת העבדים, כך השלטון חי מהפחדת הציבור והקריאה לסמוך עליהם (הקנה הרצוץ...), וברור שיש כתבות מוטעות.

אבל לא צריך להגזים כיוון שיש מידע רב ביותר שלא היה מגיע לידיעת הציבור כלל לולא התקשורת.

ואסור לסמוך על הסטטיסטיקה שאומרת שאמנם החרדים יולדים הרבה ילדים, אבל מספרם הסגולי במדינה איננו עולה - וזו אמירה רצינית ? לא, לדעתי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מוכרת שקרים לפי חליל השלטון.
כבר ראיתי בעבר סטטיסטיקה שלהם - האולוסיה בנושא מסויים מתחלקת לשלוש- 45% בעד 45% נגד, 15% ללא תגובה.....

לא סתם נתניהו יכולן לאמר שהכל בסדר והכלכלה פורחת ויש יצוא והכל בסדר, כיוון שהוא מסתמך על שקרים ונוכליות ובמציאות הכל מיתדרדר לכאוס.

בשורה התחתונה, צריך לקבל את הדברים כמו שאני אומר תמיד , בזהירות הנדרשת.
לי יש תחושה שהכל נעשה רע יותר ויותר, אתה לא חש בכך ?
 

arye9

New member
העיתון נלחם בעיתונות החינמית

ועכשיו מחלקים אצלנו ידיעות חינם.
 
ברור למה: עיתוני החינם הם "פראבדה"

משמע שהם נושאי דברו של נתניהו הפריץ, כמו שערוץ 20 בטלויזיה הם עושי דברו.
לא קל להיות עיתון כאשר מסביב עיתוני חינם המתחרים בהם וגוזלים את הפרנסתם.

הנכון הוא, שאני חוץ מדך הכותרת וההחוברת הכלכלית, לא קורא בהם דבר כי נמאס לי שחצי מהעיתון ויותר הם פרסומות שגם ככה ממאיסים עלי את הצפ]יה בטלויזיה וכן הלאה.
היום כאשר יש תוכנית אני יושב וכותב, ואחר כך רואה את המוקלט בדילוג עליז על פני הפרסומות וגם על פני הטיריקים המלוכלכים שלהם כשמידי פעם שמית תמונה מהתכנית כדי שתעצור והנה להפתעתך יש עוד פרסומות.

פשוט נקעה נפשי מהם.
 

מינהר

New member
בעניין פייסל הסעודי- השושלת שלו שלטה בג'דה

בלבד בתחילת המאה ה-20. אולם הם כבשו את מכה ומדינה בזמן שהשריף חוסיין משם סייע לאנגלים לכבוש את המזהת סביב 1917. אין פלא שהוא מצדיק את מהלך הכיבושים בהסטוריה.
 
לאוריתה , וכל מי שיודע/ת

איך מכינים סלט סלק מבושל . אני מאוד אוהבת סלט סלק אבל לא מצליחה להכין אותו טעים . אשמח למרשם/ים , תמר .
 

יוליקה

Member
מנהל
אני מכינה הרבה אבל בשיטה האשכנזית

מגרדים סלק בפומפיה (אפשר לקנות מבושל ואם לא אז מבשלים במיפ עד שמתרכך)
מוסיפים מלח סוכר וחומץ מערבבים היטב נותנים לטעמים להיספג...
בתי מוסיפה גם פטרוסליה קצוצה או כוסברא למי שאוהב...
 
סלט סלק, מבשלת 3 סלקים גדולים וחתוכים, את מי הבישול שותים

מאוד בריא, מוסיפים מיץ לימון וממתיק, תענוג אמיתי.

את הסלקים המבושלים חותכת לחתיכות של ריבועים קטנים שמה בקערה, מוסיפה שיני שום כתוש, חומץ או לימון, ממתיק , מלח, ופלפל שחור כל התבלינים לפי הטעם ועל כן אינני נותנת כמויות מערבבים שמים במקרר לספיגת טעמים.

אפשר במקום שום להוסיפ בצל יבש ואותו התיבול, אני מכינה פעם כך ופעם כך.

בתאבון.
 

בת חן191

New member
אני מכינה סלק עם חזרת מגרדים את הסלק אחרי בישול

אחכ את החזרת מטבלים במלח חומץ,,,יש המוסיפים סוכר אני לא
מעולה,
 

oritta17

New member
לבקשתך תמר שרוני :מתכון לסלק אדום:

לבשל את הסלק כשהוא שלם עם קליפתו ,בתוך סיר מים כ-35 דקות ,ולכבות את האש.
להשאיר בתוך הסיר במכסה סגור עד שהתקרר,לאחר מכן לשפוך את המים לכיור,
ולהכניס את הסלק השלם כמו שהוא למקרר ,ולמחרת לקלף מהקליפה,
ולפרוס לפרוסות וכול פרוסה לחתוך לרצועות או לקוביות או לגרד בפומפיה,איך שמעדיפים.
את קוביות הסלק מתבלים במלח ,כף שמן -זית, 2 - 3 שיני -שום כתושות,
כפית קטנה חומץ, ו-2-3 כפות מיץ -לימון.
לקערת הגזר אני מוסיפה גזרים וחצי קולרבי ,מגוררים על החורים הגדולים בפומפייה,
אפשט במקום גזר להוסיף -קוביות בטטה מבושלת, אך לא רכה יותר מדי,
שתהיה רכה במידה כזו שאפשר יהיה לחתוך לקוביות.
אפשר להוסיף לסלט הסלק גם שומר טרי (אניס), שחתוך לרצועות דקות,(למי שאוהב.)
לקשט מעל סלט הסלק בחופן נדיבה של עלי -פטרוזילה שטופים.
הסלק יוצא טעים כפליים -כשהוא צונן ,לאחר לילה במקרר.
תוסיפי כול ירק שאת אוהבת מתוך מה שהצעתי, ותהני מסלק מתובל וטעים.
בכול מקרה עם גזר ופטרוזיליה יוצא טעים וצבעוני.
בהצלחה.
 

oritta17

New member
לתמר שרוני -בקשר לתיבול הסלק-אדום ,,

מומלץ לערבב בכלי קטן 3 שיני -שום כתושות עם כפית שמן , ועם כף סילאן ,
ולערבב עם הסלק והגזר, יוצא מאוד טעים.
 
וואי , תודה רבה לכולן ,

לכל כך הרבה מתכונים אני צריכה ארגז סלק , ואנו רק שני אנשים בבית . בינתים בישלתי את הסלק ומחר אקרא שוב את המתכונים ונראה מה לעשות . ושוב תודה רבה , תמר .
 
סלט סלק

אני משתדלת לקנות בחנות הירקות סלק שטוח ולא כדורי, בגלל הסיבים,
מבשלת כ-40 דקות, תלוי בגודל הסלקים, משאירה בסיר מכוסה עד שיתקרר,
מסירה את הקליפה ואת הקוצים משני צידי הסלק ומכניסה לכמה שעות לקירור
טוב במקרר, קוצצת בקוצץ הירקות הפרוגרסיב הנהדר שלי, שאני מצרפת תמונה שלו,
מתבלת במלח וממתיק בשם סטיביה, לא שמה סוכר, יש כבר מספיק סוכר בסלק עצמו, מחלקת לקופסאות פלסטיק קטנות ומקפיאה,
זהו ירק שלא הופך להיות סמרטוט בפריזר וכשמפשירים אותו הוא כמו טרי,
אני לא מוסיפה שום ולא לימון או חומץ, כי דרכי העיכול שלי לא סובלות את זה,
אפשר להוסיף טפה שמן, אחרי שמפשירים.

 

נימה3

New member
אני מקלפת את הסלק ומרוויחה גם חמיצת סלק

את סלט הסלק את יכולה להכין לפי אחד המרשמים שפה מוצעים ולבורשט לימון וסוכר ולמקרר. שותים כאשר צמאים. אפשר להוסיף שמנת טעים מאד ומרווה.
 
למעלה