לבקשתך תמר שרוני :מתכון לסלק אדום:
לבשל את הסלק כשהוא שלם עם קליפתו ,בתוך סיר מים כ-35 דקות ,ולכבות את האש.
להשאיר בתוך הסיר במכסה סגור עד שהתקרר,לאחר מכן לשפוך את המים לכיור,
ולהכניס את הסלק השלם כמו שהוא למקרר ,ולמחרת לקלף מהקליפה,
ולפרוס לפרוסות וכול פרוסה לחתוך לרצועות או לקוביות או לגרד בפומפיה,איך שמעדיפים.
את קוביות הסלק מתבלים במלח ,כף שמן -זית, 2 - 3 שיני -שום כתושות,
כפית קטנה חומץ, ו-2-3 כפות מיץ -לימון.
לקערת הגזר אני מוסיפה גזרים וחצי קולרבי ,מגוררים על החורים הגדולים בפומפייה,
אפשט במקום גזר להוסיף -קוביות בטטה מבושלת, אך לא רכה יותר מדי,
שתהיה רכה במידה כזו שאפשר יהיה לחתוך לקוביות.
אפשר להוסיף לסלט הסלק גם שומר טרי (אניס), שחתוך לרצועות דקות,(למי שאוהב.)
לקשט מעל סלט הסלק בחופן נדיבה של עלי -פטרוזילה שטופים.
הסלק יוצא טעים כפליים -כשהוא צונן ,לאחר לילה במקרר.
תוסיפי כול ירק שאת אוהבת מתוך מה שהצעתי, ותהני מסלק מתובל וטעים.
בכול מקרה עם גזר ופטרוזיליה יוצא טעים וצבעוני.
בהצלחה.