שלשון ? כן או לא?

togi12341

New member
שלשון ? כן או לא?

טוב אני מנגן אטיוד של רחמנינוב Etude, Op.39, No.5 מתוך ה Tableaux . ויש שם קטע שאני לא יודע אם זה שלשון או שמיניות רגילות. בקטע האדום: האם רה של יד ימין (רה בקר) צריך להיות מנוגן ביחד עם ה פה# של יד שמאל מתחתיו? או שהוא צריך להיות מנוגן עם הרה בקר שביד שמאל אחרי הפה# ? ומזה אומר האלכסון שיש מהסי בקר (בקטע האדום - ביד ימין) לכיוון הפה# ביד שמאל? בקטע הצהוב: זה נראה כבר יותר ברור שזה שלשונים אבל אני לא בטוח. שנה שעברה ניגנתי את זה כשלשונים אבל עכשיו כשאני עובר על זה שוב אני לא בטוח. הקטע הוא בקצב של "עלאה ברווה" כלומר 4/4 אשמח אם תעזרו לי להחליט .

SHEX

New member
אני אענה בצורה חלקית../images/Emo95.gif

כי אני לא פסנתרן, אבל אני אנסה כמה שאפשר... העקרון בתיויי של פסנתר הוא נרוא פשוט. צלילים שמנגנים ביחד, נמצאים בדיוק באותו מיקום. משמע, בחלק האדום, הרה של יד ימי מנוגן ביחד עם הפה דיאז של יד שמאל, וכך גם כל זוג תווים שנמצאים אחד מעל השני במהלך השורה... בקשר לאלכסון אני לא יכול לעזור לך.. בקשר לחלק הצהוב, באמת נראה כאילו זו טריולה (שלשונים), כי אחרת זה לא מסתדר עם הקצב, אבל לרוב זה אמור להיות מסומן...

כן

גם בגלל מה שכבר אמרו, והאלכסונים מבארים את העניין הזה, וגם בגלל המשקל, רק ככה זה יוצא 4 בתיבה, אחרת יש לך שמינית מיותרת. שים לב שההפסקה ברבע השני בתיבה האדומה היא נמוכה יותר כי היא רק לקול התחתון שמנגן את הטריולה, ומעליו יש חצי, כלומר פעמה אחת-טריולה/חצי, פעמה 2-הפסקה/המשך של חצי, 3-הפסקה, 4-רבע(רה בקר). הסיבה שאין אלכסונים בתיבה הצהובה, לדעתי, זה הקצב הברור יותר ביד שמאל, כל שאין צורך, כל תו נופל באמת בדיוק מעל התו ביד שמאל, אבל כמובן זה באותו מקום יחסית לפעמה...

למעלה