שלשון? כן או לא?

togi12341

New member
שלשון? כן או לא?

טוב אני מנגן אטיוד של רחמנינוב Etude, Op.39, No.5 מתוך ה Tableaux . ויש שם קטע שאני לא יודע אם זה שלשון או שמיניות רגילות. בקטע האדום: האם רה של יד ימין (רה בקר) צריך להיות מנוגן ביחד עם ה פה# של יד שמאל מתחתיו? או שהוא צריך להיות מנוגן עם הרה בקר שביד שמאל אחרי הפה# ? ומזה אומר האלכסון שיש מהסי בקר (בקטע האדום - ביד ימין) לכיוון הפה# ביד שמאל? בקטע הצהוב: זה נראה כבר יותר ברור שזה שלשונים אבל אני לא בטוח. שנה שעברה ניגנתי את זה כשלשונים אבל עכשיו כשאני עובר על זה שוב אני לא בטוח. הקטע הוא בקצב של "עלאה ברווה" כלומר 4/4 אשמח אם תעזרו לי להחליט .

A N I g M A

New member
ננעץ,

כי אני לא מבינה מספיק בשביל להגיד, אבל אני ממש רוצה להבין!

yaelhr

New member
תרשה לי להפנות אותך...

לכאן

itoosh2

New member
אתם יודעים מה מצחיק?

זה פורום של מוזיקאים... ומדברים בעיקר על טקסטים כתובים או על מוזיקה ברמה היבשה... ואז שבא מישהו עם שאלה רצינית... שקשורה גם לפורום שלנו... ובאמת ברמה ושאלה שדורשת עזרה... ואנחנו מפנים אותו לפורום אחר... כנראה שזה גדול אלינו...

BolraK

New member
אם כל כך כואב לך למה לא ענית לו?

אני מניח שאתה פשוט לא יודע....אז מה אתה מתלונן על אחרים. כנראה שאין פה הרבה נגני פסנתר בפורום ובגלל זה לא ענו לו. אני למשל לא יכלתי לענות לו כי לא ידעתי שאם הסימן של ההפסקה נמוך יותר הוא מיועד רק לקול התחתון (למדתי את זה מהתשובה שנתנו לו בפורום תאוריה
) אז זה סיבך לי את כל הספירה שם, בגלל זה ביקשתי שיביא חלק יותר גדול מהדף. אם היו פה נגני פסנתר אני מאמין שהיו נותנים לו את התשובה דיי מהר. זה רק עניין של זמן עד שהפורום יתפתח ויבואו נגנים מכל הכלים.

yaelhr

New member
לא הבנתי מה הנקודה? :X

אף אחד לא ענה לו, אז נתתי לו קישור לפורום שמתמחה בעיקר בנושא שהוא שאל עליו. הגיוני לא? =\

itoosh2

New member
לא אמרתי שזה לא הגיוני...

ולא אמרתי שמה שעשית זה לא נכון... ואתה בהחלט עזרת לו... ויפה מאוד שעשית את זה... אני רק מעלה נקודה למחשבה... אנחנו פורום מוזיקאים ואני לא מצליחים לעזור למוזיקאי עם בעיה במוזיקה עד שצריך להפנות אותו לפורום אחר שבו כן ידעו לעזור לו כנראה... אתם רוצים לפתוח על זה דיון? אז הנה... שאלות לדיון: למה לפי דעתכם לא מגיעים לפה אנשים שמספיק ברמה בשביל לענות על שאלה כזאת? למה לפי דעתכם האנשים שפורום מוזיקה תיאורטית כן יוכלו לעזור לו ואנחנו אומנם, לא? למה שמישהו יחזור אלינו עם שאלות עם הוא רואה שאין להם פה מענה? להמשיך? נראה לי מיותר...

inbal287

New member
היי היי,

זה פורום מוזיקאים/מוזיקאים צעירים/מוזיקאים מתחילים/מוזיקאים ויוצרים וכו' זה ממש לא פורום תאוריה במוזיקה ויש הבדל. אני למדתי תאוריה ועדיין לא הבנתי לגמרי את השאלה אז העדפתי לא לענות ואני חושבת שעשו פה בשכל שהפנו אותו לפורום האחר.

BolraK

New member
אממ

הפורום עדיין חדש ובגלל זה אני חושב שחסרים לנו אנשים בעלי ניסיון... אולי גם זה קצת מראה משהו עלינו חחח...אני אישית גרוע בתאוריה של מוזיקה...אף פעם לא למדתי מוזיקה תיאורטית ובתכלס אני גם לא רוצה ללמוד כי זה לא מעניין אותי (אני מדבר על תיאוריה ברמה גבוהה לא ברמה בסיסית). אבל אתה מעלה פה נקודה דיי חשובה- מה בעצם צריך לעשות בפורום חוץ מלהציג יצירות מקוריות??? חחחח איזה הזוי זה... פה זה לא פורום תיאוריה ואני לא חושב שאנחנו צריכים לדעת לעזור לאנשים אם בעיות מסובכות בתיאוריה... אבל אז מה אנחנו בעצם כן צריכים לדעת

noam273

New member
אולי נעשה פינה

של תיאוריה מדיי פעם, כל אחד יסביר משהו בתיאוריה או משהו כזה, בתכלס אפשר ללמוד מלא דברים, וכל אחד יכול ללמד משהו, אני חושבת שזה ממש יפתח את הפורום, וכן יכול להביא לפה עוד הרבה אנשים...

סבבה,אבל אני

לא ממש מעולה בתיאוריה, אני אתחיל במשהו דיי קל.. כל יום רביעי נעשה?.

inbal287

New member
סגרנו, כל רביעי. חבר'ה, אני רוצה רשימה

של מתנדבים, יאללה טוסו
.

למעלה