של מי התגובה הזו?

• פותח הנושא tamax
  • פורסם בתאריך

tamax

New member
של מי התגובה הזו?

למי שייכת התגובה בבלוג לאחר שהיא פורסמה? לבעל הבלוג או לגולש שהשאיר את התגובה או בכלל למנהל הבלוגיה? אם הגולש מבקש להסיר את התגובה ובעל הבלוג לא חפץ בכך, האם זה בסדר להשאירה? במידה ובעל הבלוג לא מסיר את התגובה, והגולש פונה אל מנהל הבלוגיה על מנת שיסיר את התגובה, האם למנהל הבלוגיה יש סמכות להסיר את התגובה מהבלוג ללא אישורו של בעל הבלוג?

לא יודעת אם יש חוק בעניין הזה

אז אכתוב את דעתי: קודם כל, אני אישית, אם מישהו יבקש ממני למחוק תגובה שלו לאחר שפורסמה, איענה לבקשתו. אין טעם לגרום למישהו להרגיש אי נוחות ע"י השארת תגובה שהוא מתחרט עליה. אם אגיב בבלוג של מישהו ואבקש להסיר את התגובה והוא לא ייענה, אני לא אפנה להנהלת הבלוגייה אלא פשוט אפסיק לקרוא באותו בלוג. לגבי מה לגיטימי ומה לא, אני מנסה להקביל את זה לפורומים: אמנם ברוב הפורומים כאשר מישהו מבקש ממנהל הפורום להסיר הודעה שכתב, רוב המנהלים ייענו לבקשה וימחקו אבל נתקלתי גם במקרים בודדים של מנהלים שלא מוחקים הודעות לאחר שפורסמו, גם אם הכותב מבקש זאת, מתוך טענה שגם מילים שאמרת בע"פ אתה לא יכול לקחת בחזרה אז אין סיבה שבפורום זה יהיה שונה. הנהלת הפורומים בדר"כ לא מתערבת במקרים כאלה (והכוונה היא לא רק לתפוז אלא גם לפורטלים אחרים ברשת) ומשאירה את העניין לשיקול דעתו של המנהל. כך שאני מניחה שגם בבלוגים המצב דומה.

דנטל

New member
מכבדת את הבקשה ומוחקת

כמו שארצה שיכבדו את הבקשה שלי אם ארצה שתגובה שלי תמחק.

orelie

New member
כנ"ל ללא ספק

אין סיבה לא למחוק הבקשה נובעת לרוב מתחושת חרטה על מה שנכתב אם כותב הרשומה פגע, אז הבקשה למחוק היא באצם גם בקשת מחילה (בעניי) אם זה פשוט כי נחשפו דברים אישיים יותר ודעות משונות, אז למה לא למחוק?? מכבד את הבקשה יעל

התגובה שייכת כמובן לכותבה

היו מקרים שחשבתי שהתגובה תרמה לפוסט וביקשתי אישור מכותב התגובה להכניס אותה כציטוט בגוף הפוסט. מצד שני, תגובות של טרולים אני לא תמיד מוחקת באופן מיידי אלא מחליטה אם יש צורך להעביר הלאה.

wranger

New member
אני מניח שהייתי מכבד את הבקשה ומוחק

למרות שלמיטב זכרוני זה טרם קרה אצלי בבלוג ואני לא מתאר לעצמי שזה יקרה בעתיד. לגבי ה"שייכות", זו שאלה די ערטילאית, אולי משפטית, ואם אני צריך לנחש אז הייתי אומר שהיא שייכת לגולש שהשאיר את התגובה. לשאלת סמכות מנהל הבלוגיה, אז אני לא מנהל את הבלוגיה, רק את הפורום, אבל אני מאמין שלבצלאל יש את היכולת למחוק תגובות במידה ופונים אליו גולשים - ועם זאת, אני לא חושב שזה קורה הרבה וגם אם כן אז כל מקרה נשקל לגופו.

אולי

אם התגובה טומנת בתוכה שרשור ענק ופורה, שימות העולם ואני לא אמחק אותה. אם זו תגובה של מישהו חשוב, גם כן אותו תרחיש. אבל בכל מקרה אחר אין לי בעיה לעשות את הדבר הנכון ולמחוק את ההודעה.

Bezalel P

New member
ברמת העיקרון, תגובה לא שונה מכל תוכן אחר

מי שכתב את התגובה מחזיק בזכויות היוצרים עליה, ועל כן אם הוא מבקש שהיא תימחק בדרך כלל כדאי להיענות לבקשה. יחד עם זאת, כל גולש צריך לזכור שכאשר הוא מפרסם תוכן כלשהו באינטרנט, התוכן הזה נחשף לציבור הגולשים ומהווה חלק מהשיחה ברשת. כמו שמילים שנאמרות בשיחה קשה לקחת בחזרה, כך גם הודעות שנשלחות ברשת. אם מתעורר מצב בו גולש מעוניין למחוק תגובה, והוא אינו זוכה לשיתוף פעולה מבעל הבלוג - בין אם הוא אינו מעוניין למחוק ובין אם אינו זמין, ייתכן שאנחנו נתערב. כל מקרה נבחן כמובן לגופו.

התגובה שייכת לך

והפיתרון הוא לאפשר למגיב (שהגיב עם שם משתמש) להסיר את התגובה שלו אם ירצה. אם לתגובה שלו משורשרות תגובות אחרות, אז במקום שבו היתה התגובה יהיה כתוב שהתגובה הוסרה על ידי המשתמש. שאר התגובות יישארו. זה הפתרון הכי טוב, והוא קיים באתרים אחרים (לדוגמא youtube).

פנומן 72

New member
יש את זה גם ב-wordpress

אבל בהתניה של 5 דקות. כלומר בתוך 5 דקות מרגע משלוח ההודעה אתה יכול לערוך או אפילו למחוק. אם לא עשית זאת - זבש"ך. כמובן זה דורש התקנת ווידג'ט מתאים מצד עורך הבלוג...

למעלה