גברים ...נשים...והבית שבניהם ../images/Emo13.gif
מה כל אחד עושה בבית, ואני מדגישה שאני מדברת על הבית האישי שלנו, חלוקת התפקידים היא קודם כל פונקציה של יכולות. באילו תחומים כל אחד מאיתנו עושה את העבודה טוב יותר. פונקציה של זמן- מי עובד בבית, מי מחוץ לבית, וכו'. והכי חשוב לא לקבע כלום ולהשתנות עם הדברים. ואני אנסה להסביר. בתחילת החיים שלנו יחד, כדי למנוע תיסכולים, ועצבים, וכעסים, ישבנו וממש עשינו רשימה של מה יש לעשות בבית, מהדברים הקטנים ועד הגדולים, במה כל אחד מאיתנו טוב יותר , וגם מה כל אחד ממש שונא לעשות ולפי זה חילקנו את העבודה. והתפקידים של כל אחד מאיתנו בבית השתנו כל הזמן, הכל כפונקציה של המצב בבית. היום עשר שנים אחרי הכל זורם יפה, מן הסתם מכירים אחד את השני טוב יותר, יודעים איפה היתרונות והחסרונות של כל אחד. ויש לעיתים סתימות בזרימה, אז דואגים לשבת ולדבר ולראות מה בדיוק גורם לסתימה, ומשחררים מהר. לא מחכים עד שיסתם כל הצינור ויגרום לפיצוץ. אני חושבת שההשתקפות של איך אנחנו רואים את חלוקת התפקידים, ראינו בשיחה עם לי (הגדול שלנו -עוד מעט 7) . באחת הנסיעות הארוכות, לא יודעת איך הגענו לזה אבל דיברנו על תפקידים של גברים ותפקידים של נשים. ואמרנו לו שנזרוק לו כל מיני דברים ושיגיד לנו התפקיד של מי זה, אבא או אמא. פרט לתפקיד אחד (אי אסביר תכף) כל מה שאמרנו לו התשובה הייתה- שניכם. ז.א. גם אמא עושה וגם אבא עושה. כי בכל מיני תקופות בחייו הוא ראה את שנינו עושים הכל. הדבר היחיד היה: מי הנהג של הבית, והתשובה הייתה חד משמעית- אבא. ועם זה לאמא אין בעיה בכלל כי אמא ישנה מהרגע שמתניעים את הרכב. יצא קצת ארוך, שורה תחתונה מאד תלוי באיך הדברים התנהלו אצל כל אחד בבית הוריו ואיך זה השפיע עלינו לנהל את הדברים אצלינו בבית. אני באה מבית שבו שני ההורים עבדו מאד קשה, ושניהם בישלו ועשו ספונג'ה (אבא אפילו יותר טוב מאמא
)ולא הייתי יכולה לחלוק את חיי עם מישהו שאינו לוקח חלק שווה בכל מה שקשור בתפעול של בית וילדים.