שם האב - שאלה לדיון

nhrc3

New member
שם האב - שאלה לדיון

עשיתי היום בדיקה רפואית ועל הצמיד שלי חוץ מהפרטים שלי הופיע בפורמט הסטנדרטי גם האב (שלי). הנושא הזה יושב עלי...

זאת רק אני או שגם לאחרות זה מפריע? רשמתן לילדים שלכן שם אב כלשהו? פשוט נרשם לא ידוע?

פתאום חשבתי שאפילו לרשום את שם האב שלי זה אולי עדיף מלהשאיר ריק או שאולי זה סתם מוזר.

בקיצור הנושא יושב עלי... אשמח לשמוע קצת מניסיונכן (מה ומי שמרגישות בנוח)

תודה!

אד י

New member
אין שם אב

כי אין אב.
לצערי יצא לביתי לענוד כמה פעמים את הצמידים של בית חולים, לא הייתה עם זה שום בעיה ושום מוזרות.
למי איכפת בכלל שם האב, זו שארית היסטורית מהתקופה שהיו מזהים אנשים לפי שם פרטי ושם אב.
היום בשום מקום לא מזהים לפי שם אב, רק לפי שם פרטי ושם משפחה או מספר תעודת זהות.
&nbsp
לכתוב סתם שם בתעודת לידה זו הסתבכות מיותרת עם מרשם האוכלוסין, הסתבכות שלא בהכרח תוכלי לפתור היה ותרצי מתי שהוא בעתיד לעשות משהו עם הילד שדורש הסכמת שני ההורים.
אם אין שם אב, אז אין בעיה כזאת, כי את ההורה היחיד.
אם יש שם אב, לכי תוכיחי שסתם המצאת אותו....
לרשום את השם של אבא שלך..... את יכולה לדמיין לעצמך לאן זה יכול להוביל ..... אני מדמיינת את צופית גרנט בפרק של אבודים....

a morph

New member
יש מקומות ששואלים מה שם האב לאימות פרטים

אני כבר לא זוכרת איפה נתקלתי בזה לאחרונה - המוקד הטלפוני של הבנק? או של קופ"ח?
אבל זאת כמובן לא סיבה להמציא שם אב, אפשר לבקש לספק פרט זיהוי אחר.

אד י

New member
אני אמא יחידנית כבר כמעט 10 שנים

ועוד לא קרה פעם אחת שמישהו שאל אותי או את ביתי מה שם אביה לצורך אימות פרטים.
מעולם.
יותר מזה, בשום פנייה למוסדות המדינה לא נדרשתי להמציא אישור לכך שאין לה אב, כולל כאשר הוצאתי לה דרכון, שיניתי כתובת או רשמתי לבית ספר (פעולות שאמורות להיות בהסכמת שני ההורים).
&nbsp
כאשר מדובר באדם שיש לו אב וששם האב רשום ברשומות הממוחשבות של הארגון המדובר, ייתכן שישתמש נציג מאותו ארגון בפרט זה לאימות הזהות (כבר שנים שלא נתקלתי בזה).
זה כמו ששואלים אותי מה הכתובת שלי או מה מספר הסלולרי שלי, או 4 ספרות אחרונות של כרטיס אשראי. זה מידע שקיים במחשב לצורך זיהוי.
אבל אם מעולם לא נרשם שם אב במחשב, אז אף נציג לא יינסה להשתמש בפרט הזה לאימות זהות....
&nbsp
&nbsp

רוןרון40

New member
נדרשתי בבית חולים. לא לקחו ת.ז אבל כן שאלו..

מה זה אין אבא.. כי אם את גרושה אז צריך אישור גם מהאבא

בורות של האחות

jiminit2

New member
וידאו איתי בבית הספר

שאין לילדים אב רשום במרשם האוכלוסין. היועצת הסבירה שרוצה לדעת כי אם יש אב אז יהיו מקרים שהילדים יצטרכו אישור משני ההורים לפעילות כלשהי והיא מסמנת לעצמה שאצלנו לא צריך. זו הפעם היחידה שנתקלתי בזה.

רi תם

New member
אין

השאלה גרמה לי לחייך.ראשית,אין אבא לילד/ה שנולדו לאם יחידנית ולכן בת"ז פשוט לא מופיע שם האב.לא "ממציאים" שם.פשוט אין.אין גם "לא ידוע".
במסמכים רפואיים,לעיתים,ניתן למצוא את האות האנגלית די כקיצור לתורם (דונר).
יכולה לספר,באופן אישי,שבמסמכים שנדרשתי למלא עבורנו עד כה (יש לי תאומים בני 4) תמיד הצהרתי והכרזתי בקול רם וגאה-"הורה עצמאי"!
במקומות שהפיקו מסמכים פשוט לא רשום כלום בסעיף האב.
בשבת,נסענו למוזיאון-"גברת יש ליווי לכל ילד?"(זו הדרישה של המוזיאון).עניתי בפשטות שלא.אני אם יחידנית,שניהם שלי ונכנסנו.
להיות אם יחידנית זו בחירה על כל המשתמע מכך ולא,אין אבא,לא חזותית,לא בניירת,לא בטפסים,לא בהצהרות....פשוט אין.
בהצלחה ושבוע טוב.

nhrc3

New member
תודה לשתיכן!

אולי אני סתם מסתבכת עם עצמי, בכל מקרה לא הייתי רוצה להגיע לצופית גרנט

אגב מכל הסיפור החלק הכי מעליב הוא ה"גברת" אבל כנראה שגם פה כדאי שאני אשלים עם המציאות שאני כבר לא בת 20...

רi תם

New member
את ממש צודקת

גם לי מאוד קשה להכיל את ה"גברת" ובכל פעם כשפונים אלי כך אני מופתעת.אני?גברת?נערה!

מילא גברת, אבל סבתא?

הבאתי את הילד שלי בגיל ארבעים.
ונהג מונית שאל אותי אם אני הסבתא.
כמעט והשארתי לו את הילד במונית:)

אחר כך התרגלתי וכששאלו אם הוא הנכד - עניתי שהוא הנין.
ומעניין, כשגדל הפסיקו לשאול.
החזירו לי את משרת האם.

אז גברת - קטן עלי:)

nhrc3

New member
אוי ואני רציתי להגיד שבחורה זה הכי מבוגר שאני מוכנה לקבל

למעלה