שם הגוף si

Neta558

New member
שם הגוף si

שלום לכולם, אשמח לקבל הסבר על שם הגוף si וכיצד משתמשים בו בשפה. אנא השוו לאנגלית אם הדבר רלוונטי, לפעמים זה פותר אי הבנות יותר בקלות (למרות האירוניה שבדבר
ההשוואה למבנה השפה העברית פשוט הזוי יותר) תודה!

Allon 8vD

New member
!si, sinjorino

הכי פשוט: si = עצמה / עצמו / עצמן / עצמם: הנבואה הגשימה את עצמה. .La profetajho realigis sin הם נלחמים נגד עצמם. .Ili batalas kontrau si לעומת: הם נלחמים נגדם. .Ili batalas kontrau ili זה דומה לסיומת self באנגלית, אבל – אני שואל את עצמי. = .Mi demandas al mi את מכירה את עצמך. = .Vi konas vin

interDist

New member
si שייך לגוף שלישי

ההסבר של אלון הוא כולל ומקיף (ישר כוח, alochjo!), אני רק רוצה להפנות את תשומת ליבך לדבר, שמתחילים רבים מועדים בו: שם הגוף si יכול לבוא רק בהקשר לגוף השלישי בהפנייתו על עצמו: הוא, היא, הם, הן (באספרנטו: li, shi, ghi, ili). למשל: הוא רואה את מכוניתו - Li vidas sian automobilon. היא רואה את משה ואת מכוניתו (המכונית של משה) - Shi vidas Moseon kaj lian automobilon. (כלומר, כאשר גוף שלישי מדבר על משהו השייך לו) כאשר את מדברת על גופים אחרים (ראשון, שני) משתמשים בתואר המתאים לשם הגוף: אני רואה את מכוניתי - Mi vidas mian automobilon. את רואה את חתולך - Vi vidas vian katon. אנחנו רואים את הבית שלנו - Ni vidas nian domon. אנחנו רואים את המיטה שלו - Ni vidas lian liton. הן רואות את המיטה שלו - Ili vidas lian liton. בהצלחה!

למעלה