שם המשחק הוא קיבעון- קיפאון

• פותח הנושא ESPS
  • פורסם בתאריך

ESPS

New member
שם המשחק הוא קיבעון- קיפאון

כל רעה חולה שיש בחברה הישראלית בארץ, מונצחת.
בכל פעם שמנסים לדבר על משהו, ללבן, לשפר- אז עולים עוד ועוד פרטים שרק מסבירים למה גורלה של הבעיה להיות מונצחת, קבועה, מקובעת, וזה עוד בהנחה שלא מתווכחים איתך.
אם זה דיור, אם זה הגבלת שכרם של העשירים, אם זה העלאת גובה קצבאות, אם זה העלאת שכר מינימום וכיוב'. הכל נסב על בריחה מגירעון, או שוק חופשי, או היעדר מימון.
וכך עולם כמנהגו נוהג.

בשרשורים אחרים, הבעתי את חשיבות נושא הדיור כאן בארץ, ושלחו אותי לגור באקוודור וללמוד ספרדית... למה? רק מפני שאני רוצה דיור של קבע, כאן במדינת היהודים...
אז בעצם לכל בעיה יש פתרון פשוט וקל... והכל לפי כללי השוק, לפי היצע וביקוש, ולפי יכולתי הכלכלית.

גם לי יש כמה רעיונות לפתרונות.
ביטאתי אותם, יותר מפעם אחת, ואני עדיין מחזיק בהם.
מדינת ישראל היא כביכול מדינת העם היהודי.
לעומת זאת- לגבי חלק אחר של האוכ'- המדינה הזאת, היא בועה, בועה של שקרים, בועה של גזענות, בועה של ניצול מחפיר, היא "מדינת רק כסף".
דינן של בועות- להתפוצץ.
דינם של בלונים- שמישהו בסוף מוציא להם את האוויר.
ואז האמת נחשפת במלוא כיעורה. כאילו שמדובר ב"אמת חדשה"... אבל היא תמיד הייתה שם. לאורך כל הדרך. היא רק התעכבה עד שהיא יצאה לאור.
יש לי סבלנות.
אני אמתין.

ESPS

New member
אומרים שהעורף לא מוגן

אני מדי פעם קורא כל מיני כתבות על טיעונים בעד ונגד התקיפה באיראן.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/396/097.html?hp=1&cat=404&loc=2
אני לא יודע אם התקיפה תצא לפועל או לא. אבל אני קולט שהרבה מאוד אנשים מנסים לאמר בנימה עניינית שהעורף לא יעמוד בתגובת נגד של האיראנים ( גם אני חושב כך ).
אבל נתניהו בשלו...
למה?
כי נתניהו ושרי הממשלה – לא מתעניינים בסבל של האזרחים בכלל.
יש להם את האג'נדה שלהם, ויש להם את הראש המחונן שלהם שמלא בשתן.

אבל בשום מקום אני לא מגיב בסגנון "אל תתקוף באיראן". ממש לא...
מה שאמור לקרות- יקרה.
הפקרת העורף, תתגלה במלוא כיעורה, ואז כולם יגידו "איך זה קרה? איזה מחדל נוראי... למה השר לא טיפל בזה לפני כן?".
כי זה תמיד היה ככה.
ישראל תמיד הייתה בועה של קיבעון ושל קיפאון, בועה של מחדל ושל רשלנות פושעת.
נתניהו תמיד היה נמר של נייר בביטחון, ונמר אכזרי במיסים ובקצבאות.
כך תמיד היה.

misty10

New member
ביבי לא נמר ולא נעליים...

כמו שתמיד אמרתי הוא לא אחד שיודע להוביל, הוא נגרר... הוא מכבה שריפות...
ואח"כ מפיל את כל התשלום על האזרחים... אין מה לעשות... זה מה שרצינו, זה מה שקיבלנו!!!
אבל אני שואלת אותך מה תצביע בבחירות הבאות?
רוב האנשים אומרים: אני לא יודע/ת למי להצביע... אז אני לא מצביע... ושוב ביבי ינצח... למה? כי הוא יודע שאם הרבה לא יצביעו (או ישימו פתק לבן) כל קול שהוא יקבל (והוא לצענו יקבל הרבה ממי שכן הולך להצביע) יהיה שווה ערך גדול יותר... חבל שלא למדנו לעשות את זה כמו באמריקה... (נכון ששם הכל גדול יותר אבל שם הנבחרים של כל מדינה ממש עובדים בשביל המדינה... ואצלנו רק מחפשים את החופשות... ואת האיך לא לעשות ולהידבק לכיסא עם סופר גלו...)

למעלה