שם הפורום מבלבל

skito

New member
שם הפורום מבלבל ../images/Emo101.gif

כנסו רגע להודעה הבאה, קיים פורום בשם "אוספים ואספנות" שם הפורום כפי שהסביר מנהלו, אינו אוספים (רבים של אוסף) ואספנות, אלא אוספים (שוא על הסמך, רבים של אספן) ואספנות, ללמד שקודם כל חשוב האספן ורק אחר כך האוסף. השאלה שלי: 1. אוספים (שוא על הסמך, רבים של אספן) האם רבים של אספן זה לא אספנים? 2. מדוע אני מתבלבל?
 

גנגי

New member
תגיד לי שגם אני התבלבלתי

כי נדמה לי שראיתי "כנסו רגע להודעה הבאה"..
 

skito

New member
מחקה את הסביבה הטבעית שלי

"כנסו" היכנסו פתוחחחחחח. רגע חכי, חכי כשאביא לכאן את אוסף הביטויים מה-אי סי קיו "שפת האי סי קיו" להלן תמצית סבבית כזו: "הלילה עולה והשמש שוקעת ורק שני דברים אני רוצה לדעת האם את מאושרת , או אולי עצובה ומתי תהיי אלי שוב קרובה... "אני ואתה אתה ואני שניינו ביחד שילוב קטלני!" ~~&אם פעם ת7א* א!ת* 2!כה..אל תדאג* זה לא 2גללך&~ ------------------------------------------------------------ ~*~^~פעם שמת* על*ך ע*ן ה*!ם אנ* שמה על*ך ז*ן~*~^ ------------------------------------------------------------ DoN't LoVe WhAt ¥oU GeT- GeT WhAt ¥oU LoVe...! ------------------------------------------------------------ ~*~^~א*ן ק*ד!ש בל* **ן !א*ן גבר בל* ז*ן~*~^~ ------------------------------------------------------------ אה2ה ה*א כמ! א!פנה *פה *פה א2ל ח!לפת................ ------------------------------------------------------------ ~*~^~האהבה ה*א כמ! ג'*נס של קר!קר- תמ*ד ע!לה ב*!קר~ ------------------------------------------------------------ "אין בעולם כמו אהבתנו אהבת אמיתי טהורה שלעד תישאר בלב האוהב אתה היית בשבילי הכל היית בשבילי אויר לנשימה בלעדייך אני אבודה לאהובי היקר רציתי שתדע שאני מחכת לך שם מעבר לפינה" "אם כל פעם שהייתי חושבת עליך כוכב היה נולד--->לא היה חושך" "בלילות אני מוציאה ים של דמעות שיוצאות מתוק עניי וזולגות על פניי"
 
באמת מבלבל

אני מחזיק בידי אבן-שושן מתשמ"ח והנה מה שהוא אומר בנושא: אַסְּפָן ז' - אַגְרָן, אָדָם הָעוֹסֵק בְּאִסּוּף חֲפָצִים מִסּוּג מְיֻחָד. - [אַסְּפַן-, אַסּפָנִים, אַסְּפָנֵי; אַסְּפָנִית, אַסְּפָנִיּוֹת] אַסְּפָנוּת נ' - מְלַאכְתּוֹ שֶׁל הָאַסְּפָן, אַגְרָנוּת, הִתְעַסְּקוּת, בְּאִסּוּף חֲפָצִים מִסּוּג מְיֻחָד. - [אַסְּפָנוּת-] אֹסֶף ז' - לֶקֶט, קֹבֶץ, כִּנּוּס. - [אֹסֶף-, אֳסָפִים, אָסְפֵי] (אוֹסֵף - בינוני פועל של אסף. ח"מ) אסף: אָסַף (פ"י) 1, כָּנַס, קָבַץ, לִקֵּט. 2, כִּנֵּס, זִמֵּן יַחַד, הִקְהִיל לַאֲסֵפָה. 3, הִכְנִיס לְמָקוֹם מְסֻיָּם, נָתַן מִקְלָט. 4, הֶעֱבִיר, הֵסִיר. - [לֶאֱסֹף אֶת-, אוֹסֵף, יֶאֱסֹף] באמת היה יותר פשוט אם היו כותבים אספנים ואספנות, ולא היו מסתבכים עם דו-המשמעות במילה אוסף (אֹסֶף/אוֹסֵף, כאמור)
 
משחק מילים (צולע למדיי)

שכצפוי, הלך לאיבוד בדרך. ציר (כידוע)=דרך. רחובה הראשי של זכרון (רח' המייסדים) מכונה דרך היין* (גם כי הוא מגיע אל היקב, וגם, כנראה, כדי להעצים את האטרקטיביות התיירותית שלו, נוסח דרכי היין שבאירופה). רקחו פרסומאי הפסטיבל הזכרוני את המרכיבים ציר-בציר-יין למרקחת שהיא לטעמי חומץ בן-יין (כי בציר עניינו בענבים ולא ביין) ויצא להם: פסטיבל ב"ציר" היין (כפי שמופיע באתר שאליו הפנה מוגג). ומה קורה בהמשך? מה שקורה בדרך כלל (ראה להלן) במקרים כאלה, קוראים או שומעים פחות מתוחכמים מאותו רעיונאי הבינו את השם כפשוטו: פסטיבל בציר היין (ראה באתר הזה [ארועי בציר היין], ובהרבה אתרים אחרים - גוגל). ולמה התכוונתי כשאמרתי לעיל, שכמקרה הזה היו מקריהן של התחכמויות דומות? לסיסמה טוס אל על, שהורתה בטוס לשמי-שמים=טוס באל- על, וסופה ב"תודה שטסתם ארקיע", ו"תודה שקניתם שופרסל"(ולוואי שעשירותי תהיה כל-כך מופלגת, שאוכל להשיב ב"בבקשה" בלב שלם). * דרך היין בזכרון יעקב דרך היין - שחזור רחוב המייסדים רחובה הראשי של מושבת הברון - זכרון יעקב. תחילתה של דרך היין בבית העלמין ומרכז המבקרים וסיומה ביקבי "כרמל מזרחי". לאורכה נמצאים אתריה ההסטוריים של המושבה, יקבים ומרתפי יין . במקום אווירה מיוחדת שיוצרים בתי הקפה הציוריים הפזורים לאורך הרחוב הגלריות והמסעדות. במהלך הקיץ מתקיימים ברחוב ירידי אמנות מופעי רחוב והופעות אמנים. עוד בזכרון: בית אהרונסון גני רמת הנדיב.
 

sailor

New member
הייתי שם

בציר היה רק מעט יין ובעיקר סחורות ירידים למיניהן. לעומת זאת, נכתב שם שאפשר להשתתף בחגיגות הבציר בכרמי הסביבה.
 
למעלה