שם זהה לא מוצר או שירות זהה

dodkil

New member
שם זהה לא מוצר או שירות זהה

שאלת זכויות יוצרים בלי לציין שמות. יש פסטיבל ללא מטרות רווח שמקיים אירוע גדול מדי שנה. בלי ידיעה או בדיקה על שם הפסטיבל התחלתי להפעיל סדנא למטרות רווח עם שם זהה לחלוטין וכעת באופן מפתיע גיליתי על קיומו של הפסטיבל שהחל לפעול לפני הסדנא. האם הפרתי את זכויות היוצרים של יוצרי הפסטיבל בכך שאני משתמש באותו שם? הדבר הכי קרוב שמצאתי ברשת הוא גניבת עין, האם מדובר בכך? בגניבת עין? עוולה נזיקית המתבצעת עת אדם מנסה להבנות מהמוניטין של בעל מוצר או שירות כלשהו באמצעות הטעיית הציבור לחשוב שמקור המוצר או השירות של המתחזה הוא בעל המוניטין ראוי לציין כמובן שאין לי כל כוונה להתחזות לפסטיבל אם אני אכן מגלה שהפרתי את זכויות היוצרים של הפסטיבל מה עלי לעשות? לשנות מיידית את שם הסדנא? תודה

זכויות יוצרים וגניבת עין

קודם כל, ביטוי קצר בד"כ לא יכול להיות נשוא זכות יוצרים, היות ואינו מהווה יצירה. מעבר לכך, שם של פסטיבל או אירוע עשוי להיות מוגן על ידי סימני מסחר. אך מצד שני, יש שמות שלא יכולים להיות מוגנים בסימני מסחר, היות ואינם עומדים בדרישות החוק. בלי לדעת על מה מדובר, קשה לתת לך תשובה. באשר לגניבת עין, אמנם הנושא קרוב לנושא זכויות היוצרים והרבה פעמים בתביעה שהעילה העיקרית היא פגיעה בזכות יוצרים, גניבת עין היא עילה משלימה, אך גניבת עין יכולה להיות עילה שאין לה שום קשר לזכויות יוצרים. על מנת לבדוק אם במקרה זה מתגבשת עילה כזאת, צריך לדעת על מה בדיוק מדובר. כעיקרון, הדין אינו אוסר שעסקים שונים יהיו בעלי שמות זהים או דומים, צריך לבדוק כל מקרה לגופו. הרצוי הוא כי תתיעץ עם עו"ד, אך אם אינך רוצה בכך ואתה חושש מתביעה, אתה יכול כמובן לשנות את שם המיזם שלך או אתה יכול לדאוג להבהיר בכתב בכל פירסום כי המיזם שלך לא קשור לשום מיזם או פסטיבל בעל שם דומה או זהה. או אם אתה רוצה להיות יותר קדוש מהאפיפיור, אתה כמובן יכול לשנות את השם, אך איני יכול, על סמך המידע שמסרת כאן,להגיע למסקנה שאתה חייב לעשות זאת.

למעלה