שם חוקי

Paila

New member
שם חוקי

אני עובדת עצמאית באחד מתחומי ההוצאה לאור כבר שנים רבות. כעת אני בונה לעצמי אתר, כדי להרחיב את מעגל הלקוחות. אני עוסקת מורשה, אבל לעסק שלי לא היה שם עד עכשיו, כי לא היה צורך. כעת חשבתי על שם, שיופיע באתר. בבדיקה קצרה דרך גוגל גיליתי שיש בארץ עסק בשם שחשבתי עליו, העוסק בתחום אחר. האם מותר לי חוקית להשתמש באותו שם? אודה מאוד על תשובה מבוססת.

שם חוקי

אל תצפי לקבל באינטרנט תשובה מבסוססת. על תשובה מבוססת עורכי דין גובים כסף ומשקיעים זמן בהבנת העובדות הרלוונטיות. מה שאני כן יכול לתת לך זה הסבר כללי על סימני מסחר. סימן מסחר הוא מותג (שם/לוגו/איור) שמזהה את המוצר עם המוניטין של בעל הסימן. כשסימן המסחר נרשם, הוא מקנה לבעליו הרשום זכות לקבל צו מניעה (פיצוי כספי יותר קשה אם כי אפשרי) כנגד מפרים העושים שימוש בסימן זההה או דומה עד כדי להטעות באותה "פרטה" (סוג) של מוצרים כמפורט בתקנות. ניתן לרשום סימן מסחר ביחס לכמה פרטות. קיומו של עסק או רישומה של חברה אינו = רישום סימן מסחר. אבל...... גם סימן מסחר שלא נרשם יכול שיהיה לו תוקף משני גורמים עיקריים. האחד - עוולת גניבת העין (שזה כמו הפרת סימן מסחר בגדול רק שהתובע צריך להוכיח גם מוניטין) והשני - סימן מסחר מוכר היטב (סימן כמו מקדונלד, קוקה קולה ואחרים שמוכרים היטב חלים גם בלי רישום על סוגי מוצרים אחרים). המלצתי - גשי לעו"ד. תתייעצי ברצינות ותקבלי הבנה יותר מהותית. אחרת, מספיק הכסף שתצטרכי לשלם לעו"ד להתייעצות ולתשובה בפני מכתב או כתב תביעה - לא שווה לך.

בטוח שלעסק שלך היה שם

אם את עוסקת מורשית, השם של העסק שלך היה השם שמופיע במשרדי רשות המיסים ובראש החשבוניות שלך, וזה כנראה השם שלך. כדי לדעת אם מותר לך להשתמש בשם זהה לשם של עסק אחר, יש צורך לערוך בדיקה לגבי ההגנה שיש לאותו עסק אחר על השם וגם לבדוק עד כמה התחומים דומים והאם השימוש שאת המעוניינת לעשות באותו שם יש בו כדי להטעות או כדי להפריע לגישת לקוחות לעסק הקודם. את זה עורכי דין לא יכולים לעשות בלי לדעת את העובדות המלאות וגם לא רוצים לעשות בפורומים בחינם, היות וזו פרנסתם ולעורכי הדין יש איזשהו מנהג ממש לא מוסבר, שהם מעוניינים להתפרנס מעבודתם, לא כמו כל יתר העוסקים ביתר העיסוקים, שכל היום בוודאי מחלקים את שירותיהם ואת סחורותיהם חינם אין כסף לכל המבקש זאת.

Paila

New member
פשוט חוצפה...

הרצון הזה של עורכי הדין להתפרנס מעבודתם... תמיד אתם חייבים להיות יוצאי דופן ולא שגרתיים?
) תודה לך בכל זאת...

למעלה