שם לתופעה הבאה

אמא של1

New member
שם לתופעה הבאה

כאשר מבטאים את המלה "מקהלה" לא שומעים את האות ה. האם יש שם לתופעה?

גנגי

New member
לא שומעים אותה

כי את לא מבטאת אותה. אצלי למשל דווקא שומעים אותה, וכן אצל רוב האנשים שאני שומעת מסביבי.

Imperia

New member
אז את מדברת עברית קצת משונה

וגם רוב האנשים שאת שומעת מסביבך...
ובכל אופן השאלה היתה ברורה מאד לדעתי, ולא ברור למה מגיעה לשואלת תשובה צינית.

גנגי

New member
צינית?!

אדם שמדבר עברית טובה זו תשובה צינית?! סליחה למי שנפגע מזה שאני כן שומעת את ה-ה' ב"מקהלה". לא ידעתי שזה ציני.

אמא של1

New member
גם מי שמדבר עברית טובה

אומר מדי פעם מדבח במקום מטבח. תופעה זו נקראת הידמות קולית.

nizanm

New member
ה - הא הראשונה וה - הא השניה

הראשונה דווקה נשמעת לעתים קרובות. בעיקר מפי בני דורי וכאלה שמקפידים על לשון תקנית. ה-הא השנייה היא שאיננה נשמעת. מה שנשמע הוא הקמץ שמתחת לאות למד : לָ אחרי לָ אפשר שתופיע גם האות א' (מקהלָא) והצליל יישאר אותו הדבר.

nizanm

New member
הגייה מודעת והגייה לא..

יש ומבטאים את ה-הא הראשונה במילה מקהלה באופן בלתי מודע. אלה הורגלו מהבית או שהפנימו את זה. יש שמודעת. הדור הצעיר - כך נדמה לי - משנה הגיות, מילים ואף יותר מזה. מילונים חדשים שיצאו ושכוללים את ההגיות המודרניות,עושים שני דברים במקביל: 1. מציגים בפני כל מאן דבאי את החידושים הלשוניים שנעשו על ידי בני העם 2. דוחקים את השפה המקורית בתהליך איטי ומעניקים לשינויים תעוד ולגיטימציה.

Imperia

New member
כן, צינית

השאלה לא היתה למה לא שומעים את ה-ה', השאלה היתה איך קוראים לתופעה הזאת. והתופעה הזאת קיימת, גם אם לא אם היא לא "נורמטיבית". התשובה שלך, לפי מיטב הבנתי את הפרגמטיקה שלה, נועדה "לשים את השואלת במקומה". העובדה שיש פה בעמוד עוד שרשור שבו את עושה משהו דומה בעיני חיזקה את התחושה הזאת שלי. אני כמובן לא אחראית פה על תרבות הדיון בפורום ואני גם לא כותבת הרבה בפורום (קוראת יותר...) - אבל חשתי צורך במקרה זה להגיב.

גנגי

New member
הגזמתן.

אבל אם כך רואים כאן את הדברים, אז תודה ושלום. לי אין עניין להיות במקום כזה יותר.

הדברים נראים, כל איש וראות עיניו

יכול להיות שהגבול הפעם לא היה כל כך ברור, לא צריך לנקוט צעדים מרחיקי לכת, כולנו בני אדם וכולנו רוצים להרגיש טוב במקום בו אנחנו נמצאים. אין לי אלא לומר שאת לא אמורה להעלב, אלא אולי רק אולי רק לקחת לתשומת ליבך.
את מוזמנת להמשיך לשבת איתנו כאן.

למעלה