שם לתינוק
מאת מלאכיתוש

סירוניטוש../images/Emo23.gifרבי נחמן היה אומר

שבשם כל אדם (שורש שמו) טמון היעוד והתיקון אז אני מאמינה ששם האדם "נבחר" בקפידה גם לא במודע יש שמות מלאי אנרגיה כמו - חיים , שמחה , רוויה , מזל ועוד... וכהשם הקיים אינו מספק את האדם בדרך כלל מוסיפים שם שני להגברת אנרגיה ... אדם שנולד בשם מסויים לא קל לו לגרום לסביבה לקרוא לו בשם חדש ההרגל כבר נטמע ...ולכן השינוי צריך לבוא ממנו. ברגע ששינוי בא ממנו (שינוי שם ) -אין ספק שזה מגיע מהמקום הכי פנימי עם הדרכה ...

שם לתינוק../images/Emo23.gifמאת מלאכיתוש

דיון שהיה בקומונה: אומרים..שהנשמה בוחרת את השם שלה כבר למעלה בשמיים.. ודואגת להעביר אותו להורים המצפים לתינוק... ואכן...ההורים פתאום יום אחד קמים.."ויודעים" מה הבחירה.. אז מה דעתכם על המקרים בהם..יש צורך להחליף שם לילד..או לבוגר?? הנשמה לא בחרה טוב..? או שמא...ההורים לא היו ערים לשם שבחרה הנשמה...? דיון לשעת בוקר...

../images/Emo23.gifתגובת שירת הים היחידה

אכן גם אני חושבת ומאמינה כמוך שהנשמה היא "לוחשת" להורים איזה שם היא רוצה אך מה, יש מצבים שאותו בעל השם של הנשמה בהמשך הזמן לא אוהב זאת ומשנה את שמו, שינוי שם יכול להיות לטובה או לרעה. אישית בנוגע לשמי יש אמונה אחרת. אבי האמין שמי שנושא את שמו של הנפטר, אותו נפטר שומר על בעל שמו לכל חייו כמו מלאך שומר. לדוגמא: נניח שלאמו של אבי קראו לה סיגל והיא נפטרה, אמי ילדה בת ואבי ביקש שיקראו לבת שנולדה על שם אמו סיגלית. אולי יש משהו באמונה הזאת. בנוגע לשמי לפעמים אני "בכאסח" עם שמי ומבקשת לעיתים קרובות שאנשים יקראו לי בכינויים מסוימים ולא בשמי האמיתי למרות שהאנשים מסרבים לקרוא לי בכינויים שהבאתי לעצמי

רותי../images/Emo23.gifהנשמה תמיד בוחרת נכון

הקושי הארצי והניתוק שלנו מהנשמה שלנו לפעמים מוביל אותנו להחליף שם וזה משהו שלא נכון לעשות, משום שהשם שלנו זאת רשימת הנשמה שלנו שינינו את השם שינינו את מה שבאנו לעשות

אולרי רונה../images/Emo23.gifרותי העלתה נקודה מעניינת

שהובילה אותי לחשוב על- עולים חדשים שיש להם שני שמות- האחד עברי שניתן בלידתם ובו לא נעשה כל שימוש עד עלייתם לארץ והשני לועזי ובו נקראו עד עלייתם לארץ העליה לארץ יצרה את השינוי האם יש כאן שני מימדים? לפני היותי ואחרי היותי? מעין נקודת מעבר בין השניים?

../images/Emo24.gifלאורלי

אכן העליה לארץ יוצרת משבר שמטלטל בכל רבדי החיים. שם חדש מעיד על שליחות חדשה. אני לא בטוחה שמדובר בשני מימדים אלא יותר שתי תקופות חיים.

אורלי רונה../images/Emo23.gifכן לזה התכוונתי

מעניין מדוע כתבתי מימדים ואני כל כך מתחברת למה שכתבת

מלאכיתוש../images/Emo23.gifבקשר לעולים חדשים...

אני חושבת...שכשהם בחרו להיוולד במקום מסויים.....עם הורים מסויימים.. גם אז נקבע...שבצומת מסויים בחיים..כשיגיעו אליו.... אם אכן ייבחרו לשנות את חייהם..לעלות ארצה....אזי מראש כבר נקבע השם החדש.. הכוונה שלי...שגם השם הזה החדש ..(לדעתי כמובן..) הוא שם שנבחר כבר למעלה.. במידה ואכן בזמן המסויים הז האדם עלה לארץ..והחליף את אורח חייו...ועכשיו השם ששירת אותו בעבר..האנרגיות שלו..לא מתאימות לדרך החדשה שבחר.. לא יודעת ככה עלה לי..

רותי../images/Emo23.gif

החלפת שם נעשית רק כאשר עוברים מדת אחת לשניה זה לא אומר שאם עליתי מארץ לארץ אז אני מחליף שם אלא מעבר מדת אחת לשניה אז אפשר להחליף שם

פנינה../images/Emo23.gif

יש כאלה שקיבלו שם "חדש" עברי אבל לא משתמשים בו, הוא רק רשום. כך לאמא שלי, קיבלה את השם אהובה, אבל איש לא משתמש בו. אז אני חושבת שזה רק עניין פורמלי ומי שכן היה מעוניין להשתמש בו, השתמש. כמו למשל דן בן אמוץ...שמו היה משהו עם תהילים..

זה נכון../images/Emo39.gif

גם אם יש קושי עם השם למעשה זהו קושי/ייעוד/שיעור שאותו צריכה הנשמה לעבור.

מלאכיתוש../images/Emo23.gifמה בקשר לכינויים?

כל הסיגל..שהם סיגי.. ושושנה שהם שושי.. ויעקוב שהוא קובי... ויוסף שהוא יוסי... האם הקיצור/כינוי..משנה את אנרגיית השם?? מה דעתכן??

אני../images/Emo23.gif...בטח שזה משנה

אני יכולה להעיד ממקור ראשון כשנולדתי קראו לי טליה (אבי ז"ל בחר לי את השם) אבל כל הזמן בבית ובגן ובביה"ס קראו לי טלי.... רק כמה שנים אחרי נישואי החלטתי לחזור לשמי המקורי. זה ממש לא היה קל וגם היום עדיין יש מקומות שקוראים לי טלי. אבל במקמות חדשים אני טליה וזה בהחלט עשה שינוי לטובה!!!!

שחרטל../images/Emo23.gifיש לי סיפור נחמד בנושא

קוראים לי שחר. ואני כבר דיי גדולה (31). כשהייתי קטנה, לא היה נהוג בכלל בכלל לקרוא לבנות בשם של בנים.. ואכן השם שלי עשה לי הרבה בעיות (בגן בבי"ס) תמיד הביך אותי מאוד הימים הראשונים בבי"ס כשהמורה קראה מהיומן את השמות של הילדים, וכשהיא קראה שחר, והצבעתי.... אוי לבושה! בקיצור - בתור ילדה, תמיד רציתי שיקראו לי טל... ככה סתם. אפילו שיניתי למורים את השם לטל במחברות שלהם... (עבד ליומיים בדיוק). ממש ממש אהבתי את השם הזה. חלפו להם השנים, גדלתי והתבגרתי והתאהבתי בשמי. אפילו קצת שכחתי שאהבתי ת'שם טל. יום אחד, לפני כמה שנים, התיישבתי בדוכן של נמורלוגית (בקניון - חפיף כזה) היא אמרה מה שאמרה, ובסוף אמרה, שהשם שלי לא מתאים לי מבחינה נומורלוגית וכדאי לי להחליף או לשקול להחליף לשם אחר (איזה חוסר אחריות....) ובין ה 4-5 השמות המומלצים לי - נחשו?? טל כמובן....

שחרטל../images/Emo23.gifאני עכשיו קולטת

שלא שמתי לב בכלל, והכינוי שלי הוא שחר טל.... וואלה קטעים... יש דברים שהם ממש אוטומט... וכ"כ הרבה זמן שלא חיברתי את השם הזה אלי...מדהים. ובקשר לבחירת שם לתינוקות שלי... שתי בנותיי, הגר ונגה. אלה שני שמות שאף פעם אף פעם לא משכו אותי, לא חשבתי עליהם, לא עלו בדעתי, ובטח ובטח לא הייתי חושבת לקרוא כך לבנותיי... והנה - השמות האלה פשוט שלהן.

אני../images/Emo23.gif

ואני הייתי בטוחה שצרפת ל"ניק" את השם טל כי את אוהבת אותו.... כמוני כמות בבחירת שמות.... כשהייתי בהריון עם אוהד הכרתי בחור (ידיד של גיסתי) חמוד ומצחיק בשם אוהד והשם (שלא נפוץ מאוד) קסם בעייני. כשאוהד נולד התלבטנו בין אוהד לנועם... כשנועם נולדה, שכחתי לגמרי מהאפשרות נועם. היו לי כמה אפשרויות (ביניהם מיקה) אבל אף אחת לא נראתה הולמת עד שמוטי הציע נועם, וזה היה ברור מאליו.... וכשמיקה נולדה היה ברור שזה השם עוד לפני שהיא נולדה כל המשפחה רצתה בשם הזה. אבל אני היססתי כי מיקה זה סוג של אבן/קריסטל ואחד הנומרולוגים כאן בסביבה... אמר שזה שם שלילי ומיקה נולדה כל כך קטנה, עדינה ושברירית, בקושי היה לה כוח לבכות ולאכול והשם מיקה נתן לה עוצמה. מהרגע שקראתי לה מיקה הרגשתי אילו היא התקרקעה...

שחרטל../images/Emo23.gifצירפתי את השם טל

כי הוא כנראה כבר תמיד ישאר בסביבה... פעם אהבתי, היום אין לי אליו משהו מיוחד... כשכתבתי את הסיפור שלי עם השם טל, לא שמתי לב שהוא ב"ניק"... זה באמת בא ככה בטבעיות... וגם ממש לא תמיד... יש דברים שלא צריכים הסבר...

פנינה../images/Emo23.gifאני לבת שלי קראתי שחר

היום היא עוד מעט 18 ונראה לי שכבר אין בעיה עם השמות האלה אבל אני קראתי לה כך יותר מאוחר ונזכרתי שבכיתה א' היה אחד שקראו לו שחר עזבנו את המקום..אבל השם שלו הדהד בי תמיד וכשהייתי בהריון עלו בי מספר שמות, ובחודש הרביעי החלטתי שזה יהיה שחר, ואז נודע לי שזו בת. שמחתי עוד יותר שחר מזכיר לי הרבה דברים... אבל קודם כל בוקר ציוץ צפורים ואוויר טוב, רענן, נקי. אחר כך זה התחבר לי ל"חורש" עצים, יער.. שם מקסים.

למעלה