שם משהו בכוס...

שם משהו בכוס...

על אם הדרך אי שם בפונדק פרץ הריב - עניין עדין מאוד ודק, כשספל בירה מקציפה וגם תוססת זוג ידיים ועוד יד אותו תופסת. "סיכמנו לחלק חצי חצי" כך הראשון בין היק להיק מפיו מוציא "נכון אבל הפסק מיד לכעוס, בכלל עוד לא הגעתי לחצי הכוס" "אתה רואה כפול" הכעס שוב מצית "הרי מזמן עברת את המחצית." איך בלי שום כלי מדידה אתה בודק מי משני השתיינים הוא הצודק?

winkinsmily

New member
...

בהתחשב בזה שגם הקצף תופס מקום אחרי שהראשון שתה את הקצף כבר אי אפר לחלק חצי חצי-כי את מה שהוא כבר שתה לא יוכלו לכלול בחישוב,יוצא שהשני לא מקבל קצף בכלל עכשיו צריך לקבוע כמה מילילטרים בירה שווה מיליליטר קצף וחוצמיזה- השארת כאן קודם כמה חידות פתוחות יש להן פתרונות או שגם הפעם יפתרו וישאר סימן שאלה?

Crurifragium

New member
צודק

אני לא רואה דרך לעשות את זה ברגע שיש קצף... כך שסביר שהחידה מתעלמת מהקצף ומניחה שהוא לא נחשב לשום צד, אפילו שרשום במפורש שיש קצף.

Crurifragium

New member
כמה רעיונות

1. רלוונטי אם "כלי מדידה" מתייחס רק למשהו מכוייל. לוקחים משהו באורך של הגובה של הכוס (מקל, רצועת בד, וכו'), מכניסים לכוס, מוציאים, ומסמנים עד איפה הגיעה הרטיבות. אח"כ מכניסים לכוס מהצד השני, ורואים אם הסימון מתחת לבירה או מעל. (או, באותה מדה, שוברים/חותכים את כלי המדידה כך שנשאר רק הקטע הרטוב, מכניסים אותו חזרה עד שנוגע בבירה, ורואים אם הקצה העליון מעל או מתחת לשפת הכוס) טוב רק אם הכוס "ישרה" ולא מתרחבת עם שינוי בגובה. 2. מסמנים על הכוס את הגובה של הבירה. סוגרים את הכוס עם מכסה כלשהו (או משהו שטוח שאפשר להצמיד מאוד חזק לכוס), והופכים אותה. רואים אם הבירה עכשיו מעל או מתחת לסימון. 3. מביאים כוס נוספת זהה ומעמידים ליד המקורית. מסמנים על שתיהן את הגובה של הבירה בכוס הראשונה. אח"כ הופכים את הכוס השניה ורואים אם הסימון על השניה מעל או מתחת לזה על לראשונה. גם זה עובד רק על כוס "ישרה". אם יש בסיס עבה, את הכוס ההפוכה צריך להחזיק כך שהשפה בגובה של הבסיס. 4. מזמינים עוד בירה, שותים לאותה כמות, ושופכים כוס אחת לתוך השניה...

Crurifragium

New member
או כמובן

לוקחים כוס שניה, ממלאים במים עד גובה הבירה בראשונה, ומקפיאים. אח"כ מוציאים מהמקפיא ושופכים פנימה את הבירה. רואים אם הכוס מתמלאת או לא. אפשר לעשות עם משהו חוץ מקרח, אבל כדאי שיהיה משהו שלא יתערבב בבירה, ושלא יספוג את הבירה, וזאת נראית לי הדרך הכי מהירה להשיג מוצק שימלא בדיוק את החלק המתאים של הכוס...

Shaakedod

New member
לדעתי זה טיפה מסורבל תחשוב שאתה בבר

והשיכור השני עומד להרביץ לך לא נראה לי שיש זמן להקפיא דברים D: חחח

Shaakedod

New member
יש לי רעיון

לוקחים את הכוס ומטים אותה על צידה עד שהבירה מגיעה לפיה ... אם יש קו ישיר בין הפיה לחיבור בין תחתית הכוס לצידה (העליון) הרי המים תמיד ישאפו להקביל לאדמה והכוס (בהנחה שהיא בצורת מלבן או שואפת ללהיות בצורת סוג של מלבן כלומר |_| נטה אותה על צידה לכיוון שמאל לדוגמא רק להמחיש. ^ קו אחי יווצר בין איפה ששותים לבין החיבור הימני תחתון של הכוס ^ אם יש קו מחבר כלומר שהבירה בדיוק בחציה ... אם לפני שהספקנו להטות את כל הכוס עומד להשפך בירה כלומר יש יותר מחצי . אם הגענו לקצה אבל אין קו מים אחיד זאת אומרת שהוא שתה יותר מחצי אני חדש מקווה שרשמתי ברור :D

למעלה