שם עברי

Hadas B

New member
שם עברי

מאז שהוצבתי באילת אני מנסה לספר לכם על חנות בדימונה,אבל תמיד שוכחת.אז לחנות של בן יש כותרת משנה: "חצי בזאר חצי בוטיק"

גנגי

New member
חצי עברית חצי לא. אכן חמוד.

ובאותו עניין - היום נתקלתי בתל-מונד בחנות אופטיקה בשם "בעין יפה". ואלמלא מה שכתבת לא הייתי זוכרת אפילו לכתוב על זה, כך שמגיעה לך תודה. איך באילת? שם העולם באמת דרומה, כמו ששרים?

Hadas B

New member
איזה שיר?

חם,אבל אחלה תפקיד-מש"קית עלי"ה(חבל ששכחתי את ראשי התיבות של עליה,אולי עולים,לימוד,השתלבות חברתית)

גנגי

New member
אין בשירונט, לצערי,

אבל תשאלי את ההורים שלך, הם בטוח מכירים.

גרי רשף

New member
שער העולם דרומה

נו באמת.. פעם ניסיתי לתמלל את השיר בעצמי ונתקעתי עם איזו שורה לא ברורה. לא התעצלתי והתקשרתי לדליה רביקוביץ שחיברה את מילות השיר, אבל לאחר שבוע של נסיונות עקרים להשיגה אמרתי נואש.

arivederci

New member
בדיוק ../images/Emo70.gif

עד היום חשבתי שאני היחידה שיודעת שזה "שער העולם"

trilliane

Well-known member
מנהל
אני תמיד שמעתי "שר העולם דרומה..."

כבר לא זוכרת (את פריז ורומא, בעיקר כי לא הייתי בהן) איך גיליתי את האמת המפתיעה, מין הסתם נתקלתי במילים יום אחד. אני די משוכנעת ששלחתי בזמנו לאבטיח, אבל לא מצאתי בחיפוש (לא נורא, בלאו הכי לא ביקרתי שם שנים).

קא זו או

New member
לו היה חייט בעל ידע בשפת עגנון

מי יודע
מה שמזכיר לי כמובן את המדרש על אלוהים החייט. שהרי בטרם גורשו אדם וחווה מגן העדן הם לבשו כותנות אור, עם גירושם הולבשו כותנות עור.

Hadas B

New member
השיר הזה?

ותודה לגוגל לאילת באילת, באילת שער העולם דרומה באילת, באילת מלח ואלמוג לא זוכרים פה את פריז ורומא פה נוסעים רחוק נוסעים רחוק לג'יבוטי יצאו מטעני חרוזים למומבסה פחים עם שומן אווזים לרודזיה לחבש וזנזיבר למלזיה ואולי מדגסקר ללקינזיה פולינזיה אולי נייצא תפוזים אינשאללה במכרזים באילת, באילת שער העולם דרומה באילת, באילת מלח ואלמוג לא זוכרים פה את פריז ורומא פה נוסעים רחוק נוסעים רחוק לכלכותה שלחו רק מטען עיתונים לקמבודיה נוסעים ארגזי שעונים לקינשסה לסייגון להונדורס לאירן שגם הייתה נקראת פרס למלזיה אינדונזיה אולי נייצא לימונים אינשאללה בהמונים באילת, באילת שער העולם דרומה באילת, באילת מלח ואלמוג לא זוכרים פה את פריז ורומא פה נוסעים רחוק נוסעים רחוק לאוסטרליה שלחו רק אשלג ודשנים לטנזניה יצא כבר מטען גרעינים לזמבזי משלוחים של אגסים לוטוסי אלף טווסים ושסונים ומיליונים אולי נייצא גם לסין אינשאללה אם יש נסים באילת, באילת שער העולם דרומה באילת, באילת מלח ואלמוג לא זוכרים פה את פריז ורומא

גנגי

New member
../images/Emo45.gif עכשיו רק נותר לך

להצטרף גם לפורום מוזיקה עברית, לבוא איתנו למפגשים וללמוד לשיר את זה.

Hadas B

New member
אחרי שאמא תשוב הביתה

אני אשמע את הלחן (היא מטיילת עם בני היכתה מהקיבוץ, שזה די דומה לפורום לאוהבי שירה עברית).

גנגי

New member
יופי.

אז למדי לשיר את זה בעזרתה, ותוכלי להתמפגש איתנו ולשיר בלי להתבלבל.

למעלה