שם

lirichen

New member
שם

כמה בירורים בבקשה לשם לסטודיו לעיצוב גרפי ששוקלים אולי לפתוח בעתיד :
1.אפשר לקרוא לעסק בראשי תיבות של שם+משפחה
lc design ?? יש עסק בשם זה בארץ לעיצוב פנים ובחו"ל לגרפיקה.עדיין זה ראשי תיבות של שמי האם בסדר לקרוא לעסק כך?
2. האם ניתן לקרוא לעסק בשם עסק שכבר קיים אם הוא בחו"ל/בארץ והוא לא רשום בסימן מסחרי?או שעדיין בעייתי אפילו אם לא רשום?
3. איך בודקים עסקים שרשומים בסימן מסחר?בארץ?בחו"ל?
4.האם מותר להשתמש בשם מותג/עסק אחר שהוא בתום שונה לגמרי נגיד מותג של אלקטרוניקה כשם לסטודיו גרפי בצרוף המילה desig?
5. אם לוקחים שם קיים ומוסיפים לו אות בהתחלה האם זה מספיק שונה?

בחירת שם עסק

1. לא די לבדוק אם קיים עסק שיש לו את אותו השם, אלא צריך להמשיך ולבדוק אם אותו שם מוגן מבחינה משפטית. מה שצריך לבדוק הוא אם קיים סימן מסחר רשום, או אם קיים סימן מסחר (לא רשום) אך מוכר היטב. את המשימה הזאת יוכל לבצע עו"ד שמתמחה בקניין רוחני.
2. יש אפשרות שסימן מסחר הוא לא רשום, אך הוא מוכר היטב, במקרה זה הסימן יהיה מוגן בהגנה קניינית, גם בהעדר רישום. הבדיקה צריכה להתבצע לגבי הטריטוריה של המדינה בה את רוצה להקים את העסק. כלומר, סימן מסויים יכול להיות לא מוכר בישראל ובאותו הזמן, מוכר היטב בארה"ב. במקרה זה, אם את מקימה עסק בישראל, בעל הסימן לא יהנה מהגנה עליו בישראל, כי הסימן לא רשום על שמו בישראל לא רשום בכלל) ולא מוכר היטב בישראל.
3. גם וגם.
4. קשה לתת לתשובה גורפת, כעיקרון, שימוש מהסוג שאת מתארת בשאלתך יכול להקים לבעל הסימן הרשום עילת תביעה של גניבת עין, לפי סעיף 1 לחוק העוולות המסחריות, התשנ"ט - 1999. אבל אני אומר שוב, זו תשובה כללית, אם תתייעצי עם עו"ד מומחה לקניין רוחני, סביר להניח שימצא פתרון.
5. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא, תלוי בשם ובמכלול הנסיבות.

lirichen

New member
בחירת שם לעסק

1.לא התייחסת לזה שהשם שאני רוצה הוא ראשי התיבות של השם שלי! שתי אותיות- הראשונה של שמי והראשונה של שם משפחתי בתוספת המילה graphic design. מחיפוש בגוגל ופייסבוק יש אחד כזה בארץ, ואחד נוסף של עיצוב ועוד כמה בחו"ל. מותר לי לקרוא לעסק שלי ככה אם זה ראשי תיבות שלי שמי?? והאם במידה ומתחתנים ושם המשפחה מתחלף עדיין זה מוגן ואפשר להשאר בשם זה?
2. לפי מה שרשמת עסק שמוקם בשם זהה בחו"ל אין לו הגנה בישראל ולהיפך לעסק בארץ אין הגנה בחו"ל, אולם ראיתי שיש אופציה לרשום סימן מסחר בינלואמי שנותן הגנה בעוד ארצות"פרוטוקול מדריד" אז איך זה מסתדר עם תשובתך? ושמעתי על מקרה שבעל סטודיו בחו"ל דרש מבעל סטודיו בישראל לשנות את שמו אפילו שהם בארצות שונות (אבל הסטודיו המתחרה עבד בארץ ההיא גם לפי מה שאני זוכרת) אז מותר לקרוא על שם סטודיו בחו"ל או לא???
תודה רבה!

John the Savage

New member
כמה נקודות

1. זה שזה ר"ת של השם שלך לא משנה. במידה וקיים עסק אחר באותו השם, ושם העסק הקיים מוגן בצורה כזו או אחרת (כסימן מסחר רשום או סמל מסחרי מוכר), לא תוכלי להשתמש באותו השם. באותה מידה, זה גם לא משנה אם התחתנת והחלפת את השם, או שסתם את מחליטה לשנות את שמך לרפיק. לשם של העסק יש קיום בפני עצמו.

2. פרוטוקול מדריד זה לא בדיוק "רישום בינלאומי", אלא פרוטוקול שמפשט את התהליך של רישום סימן מסחרי בהרבה מדינות במקביל. אפשר להשתמש בפרוטוקול מדריד לרשום את הסימן בכמה מדינות או אף בכל המדינות החתומות על ההסכם ביחד. עדיין השאלה היא האם יש עסק אחר שיש לו "בעלות" על השם במדינות הספציפיות בהן את פועלת או שלא. אם הפעילות העסקית שלך היא בישראל בלבד, ועסק אחר באותו השם לא רשום בישראל ולא פועל בישראל, אז לרוב אין בעיה (אלא אם תרצי להרחיב את פעילותך למדינה האחרת).

ולגבי המקרה ששמעת, כתבת הרי בעצך שהסטודיו המתחרה עבד בישראל. יתכן שהיה לו סימן רשום בישראל, ויתכן שהם טענו שהשם שלהם הוא סמל מסחרי מוכר גם בישראל, מכיוון שיש להם עסקים שם.

3. גניבת עין לא דורשת רישום של סימן מסחרי.

בחירת שם של עסק

1. עקרונית ניתן לקרוא לעסק איך שרוצים, אם זה לא פוגע בזכויות של אחר. האם השם שאת רוצה לתת לעסק פוגע בזכויות של אחר? זו שאלה עובדתית. זה נכון גם לגבי החלפת שם שלך או החלפת שם של העסק מסיבה זו או אחרת.
2. <לפי מה שרשמת עסק שמוקם בשם זהה בחו"ל אין לו הגנה בישראל ולהיפך לעסק בארץ אין הגנה בחו"ל> לא מדוייק. לא אמרתי את זה, זו מסקנה שלך.
אין "סימן מסחר בינלאומי". ההגנה היא תמיד טריטוריאלית, למדינת הרישום.
פרוטוקול מדריד הוא אמנה בינלאומית בה חברות הרבה מדינות והיא מסייעת למבקש לרשום סימני מסחר דרך המשרד המדינתי/מקומי שלו. פרוטוקול מדריד מקל על תהליכי הבירוקרטיה, הוא לא מקנה זכויות חדשות.
אז שמעת על מקרה שמישהו דורש משהו, מה אני יכול ללמוד מזה? אני יכול ללמוד על זה שיש לו זכות? איך הוא מנמק את דרישתו?ואיפה הסטודיו הישראלי פועל? יכול להיות שהוא פועל באיזו מדינה בחו"ל? יכול להיות שהסטודיו הזר פועל בשוק הישראלי?
ישנו סימן רשום? סימן מוכר היטב?

lirichen

New member
כמה דברים

עדיין לצערי התשובות אינן נהירות דיין.
1. האם העובדה שאני רוצה לקרוא לעסק בשתי אותיות הראשונה של שמי והשניה של שם משפחתי בתוספת המילה graphic design מקלה על התהליך ואני לא עוברת על הפרת זכויות יוצרים או גניבת עין, אפילו שיש עסקים בשם כזה בחו"ל ואחד בארץ ועוד אחד בארץ אבל של עיצוב פנים ?? או שהדין אותו דין אפילו אם השם מורכב משמי הפרטי ושם משפחתי כמו כל שם אחר?
2. האם העסקים מחו"ל/בארץ יוכלו לתבוע אותי על גניבת עין אפילו אם אין להם סימני מסחר/סימן מוכר?
3. אם כן יש להם סימני מסחר האם מותר לעצמי לקרוא ככה כי זה השם שלי? (ועובדתית יש כמה עסקים שקרויים ככה אותו דבר בחו"ל/בארץ)
*לשאלתך-הסטודיו הישראלי פעל בארץ והשני בחו"ל: http://www.lawforums.co.il/SingleMessage.aspx?MessageID=597499.
אשמח לתגובתך תודה לך

החיים היו מאד פשוטים

אם כל אדם היה יכול לקבל הסבר קצר על הנושא קניין רוחני ולהגיע להבנת הנושא.
לשאלותייך.
1.א. איזה תהליך?
1. 2. שם של עסק בדרך כלל לא יכול להפר זויות יוצרים.
1.ג. לא יודע. תלוי בעוכרות. למשל אם קוראים לך נגיד, יובל בן מנחם, ראשי התיבות שלך באנגלית הם IBM. אם תקראי לעסק שלך IBM יכול להיות שתהיה לך בעיה משפטית.
2. כן, זה מה שניסיתי להסכיר לך.
3. לא יודע, תפני ליעוץ פרטני.
אני אומר עוד פעם, הפורום לא מספק יעוץ פרוני.

lirichen

New member
יעוץ פרטני

קודם כל תודה על המענה והתשומת לב !!
למי ניתן לפנות ליעוץ ראשוני ללא עלות?

lirichen

New member
שאלה נוספת גניבת עין

מהי גניבת עין? והאם אותו עסק שעושים לו גניבת עין נגיד על ידי שימוש בשם שלו חייב להיות מוגן בסימן מסחרי רשום או מוכר היטב כדי שתהיה גניבת עין עליו או לא בהכרח?

גניבת עין

גניבת עין, היא אחת העוולות לפי חוק העוולות המסחריות, התשנ"ט - 1999.
גניבת עין היא עוולה נזיקית המתבצעת עת אדם מטעה את הציבור לחשוב שמקור המוצר או השירות שלו, הוא של בעל המוניטין. גניבת העין פוגעת בבעל המוניטין אשר השקיע ביצירת המוניטין בכך שהיא נוגסת במכירות שלו ולעתים, כאשר המוצר או השירות המתחזה אינו עומד ברמה של בעל המוניטין, בכך שהיא מדללת את המוניטין שלו.

סעיף 1 ולחוק הנ"ל קובע:
1. גניבת עין
(א) לא יגרום עוסק לכך שנכס שהוא מוכר או שירות שהוא נותן, ייחשבו בטעות כנכס או כשירות של עוסק אחר או כנכס או כשירות שיש להם קשר לעוסק אחר.
(ב) שימוש של עוסק בשמו בתום לב, לשם מכירת נכס או מתן שירות, לא ייחשב כשלעצמו גניבת עין.

למעלה