שם

brose

New member
שם

האם שם של אדם נבחר לו מלמעלה
מדוע לפעמיים יש צורך לשנות את השם על-מנת "לפתוח את המזל"
על מה מתבסס הרב ואיך הוא בוחר את השם החדש

לכל איש יש שם ----- זלדה.

לכל איש יש שם - זלדה לכל איש יש שם שנתן לו אלוהים ונתנו לו אביו ואימו לכל איש יש שם שנתנו לו קומתו ואופן חיוכו ונתן לו האריג לכל איש יש שם שנתנו לו ההרים ונתנו לו כתליו לכל איש יש שם שנתנו לו המזלות ונתנו לו שכניו לכל איש יש שם שנתנו לו חטאיו ונתנה לו כמיהתו לכל איש יש שם שנתנו לו שונאיו ונתנה לו אהבתו לכל איש יש שם שנתנו לו חגיו ונתנה לו מלאכתו לכל איש יש שם שנתנו לו תקופות השנה ונתן לו עיורונו לכל איש יש שם שנתן לו הים ונתן לו מותו .

brose

New member
כן, כן אני מכירה את השיר

אבל זה לא המקום לרשום אותו..

../images/Emo63.gif לכל אדם יש שם.........

גדולי ישראל אמרו: שכאשר האב עומד ע"י המברך ולוחש לו את השם הרצוי - הנבחר, עומד לידו מלאך ושם דברים בפיו. וכבר היו דברים מעולם שברגע האחרון "התבלבל" האבא, ואמר שם אחר ממה שתוכנן. השם נקבע "מלמעלה", והוא ניתן ע"פ שורש נשמת האדם. השם גם מביא איתו את המזל ואת תכונות האופי. ("מדע" הנומרולוגיה, הוא לפי גימטריית השם - והדברים עתיקים, ומופיעים בזוהר הקדוש). רבותינו לימדונו שאין לשנות את השם - בכל מצב, וזאת לפי תורת הנגלה, והנהגת העולם בדרך הרגילה. בדרך הנסתר - יש משמעות ואפשרות לשינוי שם שגם יביא לשינוי מזל. איני יודע אם קיים בדור הזה מי שמסוגל באמת להתאים שם חדש - מזל חדש, כי ההשלכות לשינוי השם הם במימד ולאופק של דורי דורות, ולמי יש ראיה כ"כ בהירה ורחוקה. ואכן, גם גדולי המקובלים - לא עוסקים בשינוי השם. לרוב אלה המשנים שם הינם מקלי הדעת, ומצומצמי המבט, וכל מעיינם הוא "בכיסו" של הפציינט. יוצא מן הכלל חולה, חולה מסוכן מבצעים לו שינוי השם, ולרוב זה נעשה בקהל רב, באמירת תהילים, ובהוספה לשמו את אחד השמות המסוגלים לרפואה, כגון: רפאל, אלתר, יוסף, חיים, וכדמ´. ברכות וישועות לכלל.

giingiit

New member
מענין בקשר לשמות האבות

שאברהם ניתן לו השם אברם והקב"ה הוסיף לו אות, ויעקב הוסף לו השם "ישראל", רק ליצחק לא שונה השם וזה בגלל שהקב"ה נתן לו את השם בעצמו. מכאן אפשר להבין, שהנבואה הרגעית הניתנת לאדם בעת נתנת ה´ צריך להתחשב בה ולא לחפש משהו אחר. יש בה את המהות ושורש הנשמה של התינוק. וזה מזכיר לי סיפור ששמעתי ואינני אחראית לאמיתותו. מסופר על אברך שנולדה לו בת. הלך האברך לר´ חיים קנייבסקי ואמר לו שנולדה לו תינוקת ושרוצה לקרוא את שמה "שרית" ורוצה ברכה, אמר לו ר´ חיים קניבסקי - תיקרא לה "שרה". חזר אותו אברך לביתו וסיפר לאשתו מה אמר הרב אבל אשתו התעקשה לקרוא לה שרית. חזר האברך שוב לבית הרב ושוב אמר לו הרב תקרא לה "שרה". אמר האברך שאשתו מתעקשת אבל הרב אמר "שרה". לא שמע האברך ובשבת כשעלה לתורה, נתן את שמה "שרית". זמן קצר לאחר מכן התחילה אשתו להרגיש לא טוב. לקחו אותה לבית חולים כשמצבה הלך והתדרדר. ניסו הכל ולא התרפאה. הלך האברך לר´ חיים קנייבסקי וכתב לו פתק בבושה גדולה וסיפר שנתן בסוף את השם שרית ושאשתו מאד חולה וביקש ברכה מהרב. ר´ חיים קניבסקי קרא לו להכנס, וכשנכנס שאל אותו אם הוא כותב הפתק. ענה האברך בחיוב ואז צעק עליו הרב- מתי תפסיקו לתת את כל השמות המוזרים האלו? תחזיר את שמה ל"שרה". נבהל האברך לשמוע צעקה מפיו של הרב, הרי הרב תמיד מדבר במתינות ומיד החליף את השם אבל תהה, מדוע אמר לו הרב "להחזיר"? הרי לא נקראה שרה בעבר. המסקנה שאליה הגיע היתה שר´ חיים קניבסקי הוא זה שנתן לה את ה´ בנבואה רגעית וזה השם שאמורה היתה הילדה לקבל. לאחר השינוי לשרה הבריאה אשתו וחזרה הביתה. חברה, לא לשחק בשמות.

אמיר.

New member
אין מחליפים שם בקלות כאת.

השם שניתן לאדם על ידי הוריו הנה תשובה למשל.

שרונהה

New member
אמיר היקר... באמירה שלך יש

התנגדות לדברים שנאמרים פה ונראה לי מבלי שקראת את התשובות.... לפי עניות דעתי הלא מלומדה... דוקא יש חיזוק לאמירה שלך... אתה פשוט לא קראת את התשובה שנתן נאמן למקורות... הוא בעצמו אמר שלא משנים שם בקלות... צריך לקרוא קודם... תקרא שוב את תשובתו.... וזה מזכיר לי משהו שמישהו כתב... כדאי לך להפנים זאת... לא חשבת? - אל תדבר... דיברת? - אל תבטיח... הבטחת? - אל תכתוב... כתבת? - אל תחתום... חתמת? - אל תתפלא... אז באמת, קצת כבוד ודרך ארץ...את זה בודאי לימדו אותך.... אני מרגישה צורך להגיד שאני כותבת מתוך כבוד אליך ואל כל אדם - באשר הוא אדם... ושולחת אור ואהבה, ברכה ושפע ואת כל הטוב שבעולם.... מתוך נשמתי...

למעלה