שמאלנים למען זכויות אדם ליגאל עמיר

שמאלנים למען זכויות אדם ליגאל עמיר

בימים אלה הוחלט להתיר ליגאל עמיר להתחתן מבלי לקיים יחסי אישות. לא ברור כיצד יכולה בכלל שאלת זכותו של עמיר להתחתן ולהוליד ילדים לעלות על הפרק, שהרי למיטב ידיעתנו אין חוק האוסר זאת על רוצח, מנוול ככל שיהיה. במדינת חוק כל מה שהחוק אינו אוסר – מותר. העונש נקבע לפי החוק אשר חל בזמן ביצוע העבירה, ולא ניתן לשנותו רטרואקטיבית ולהחמירו מתוך נימוקים כלשהם. הרעיון להתיר לעמיר להתחתן אבל לא לקיים יחסי אישות ולהוליד ילדים אינו אלא התעמרות נקמנית ובלתי חוקית, כמו המצלמות העוקבות אחריו ללא הגיון ובניגוד לכל טעם 24 שעות ביממה. יגאל עמיר נדון למאסר עולם ויש לקוות שיבלה את כל ימיו בבית הסוהר, אבל הדרך בה מוסיפים עונש נוסף על עונשו הינה נואלת ובלתי חוקית. די להתעמר בעמיר! קבוצת שמאלנים למען זכויות אדם ליגאל עמיר: חוה קלר, פעילת שמאל רדיקלית אורנה לביא, אמנית בין תחומית אקטיביסטית אלון אלירן, פעיל שמאל טלילה סטן, פעילה באבוקת המאבק למען משפט הוגן

doresh shalom

New member
מה שלכל אסיר מותר צריך לאפשר גם לו

לא רק שהחוק לא אוסר את זה, הוא מאפשר את זה באופן מפורש.

doresh shalom

New member
הצעה

אולי תרחיבו את הפעילויות שלכם ותפעלו למען זכויות האסיר בכלל?

KarlMarx

New member
בארץ מצבם של האסירים מחפיר

צפיפות, רעב נוחות ועוד-אין.האסירים סובלים מאוד, משהו שלאפילו לחלאת אדם לא מגיע. ולדעתי כלא לא עוזר לחברה, הוא רק הורס את בני האדם עוד יותר.

Azazel

New member
באמת?

אסירינו מקבלים המון חופשות מהכלא, למשל. איפה זה עוד קיים?

כי למי שלקח חיים של אדם אחר

לא מגיע לו לראות שמחה, באף יום בחיוו. וחתונה היא שמחה

לדעתי החוק מוטעה. אבל זו רק דעתי.

אולי הגבתי ככה, בגלל שרצח רבין זה דבר שפשוט מאוד רגיש לי.

doresh shalom

New member
מז"א מוטעה?

רצח רבין הוא אכן נושא רגיש, אבל דווקא בגלל היותו כזה, אנו צריכים להיות אובייקטיבים עד כמה שאפשר.

מוטעה... הכוונה שלי היא שאני לא

חושבת שלאסירים (אסירים כמו יגאל אמיר שקיבלו מאסרי עולם) מגיעות זכויות כאלה להתחתן. אבל זו רק דעתי.

למעלה