|שמאלשאלת בירוקרטית דקאפפטיל

|שמאלשאלת בירוקרטית דקאפפטיל ../images/Emo36.gif

דקאפפטיל ארוך. לנשים שאינן מטופלות פיריון ואין להן אישור במחשב לתרופות פיריון (ואז ההנחה בגין הדקא. לא ניתנת אוטומטית) איך אתן עוברות את הבירוקרטיה?

SORRY אבל אני כבר לא זוכרת ../images/Emo163.gif

נדמה לי שהגשתי לקופה מכתב מהרופא המטפל שמסביר שזה לטיפול במחלה ולא לפוריות ואישרו לי, אבל כבר לא ממש זוכרת את הפרוצדורה.

נעמי 17

New member
הדקא הוא טיפולי

יש מספר רופאים המורשים לרשום אותו לחברים בקופה. בזמנו חולות סרטן קיבלו אותו בחינם. את צריכה להגיע לרופא מנהלתי / מחוזי שיאשר לך את המרשמים לדקא. אני הייתי מגיעה עם המרשם מבית החולים, עוברת אצל רופא מורשה בכדי לקבל את ההנחה. זה היה במכבי. לרוקחת יש את הרשימה של המורשים. תבקשי לעיין בה.

דקא הנחה פרוצדורה ארוכה אבל שווה

אני הגשתי בקשה ראשונית דרך משרדי הקופה (מכבי) בקשה לאישורים מיוחדים /חרגים לאחר שהבאתי אישור מרופא מומחה שאני זקוקה לזריקה שוב ע"ג טופס ממכבי (אני חושבת שקוראים לו ט.29 - "טופס הוראת רופא מומחה במוסד רפואי לשימוש בתכשיר שאינו רשום לחולה יחיד (על פי תקנה 29 לתקנות הרוקחים תכשירים רפואיים התשמ"ו 1986)" ואז קיבלתי הנחה של 50% מעלות התרופה מאחר והמחיר היה עדיין גבוה הגשתי עוד בקשה לקרן מכבי שוב דרך משרדי הקופה ומלאתי טופס הצהרת הכנסה ומכתב הסבר על המחלה שלי ועוד אישורים שהם מבקשים ואז אחרי שלושה חודשים אישרו לי שוב 50% מעלות הזריקה שהפכה ל - 100% או עד לתקרה של 241 ש"ח . כמובן ששמרתי את כל הקבלות שקניתי בהן והגשתי אותן שוב דרך משרדי הקופה לקרן הרווחה של מכבי. ZK

בלגן2

New member
שאלה טובה שאלת../images/Emo6.gif

זה מתחיל בזה שתמיד הרוקחת צריכה לשאול בקול ליד כל האנשים, אם אני צריכה את הדקא לטיפולי פוריות...
אבל ברצינות, בפעמים הראשונות עשו מזה כזה סיפור שכבר חשבתי לוותר על הזריקה. אח"כ הרופאת משפחה שלי השיגה לי אישור מנהלה ובמשך קרוב ל3 שנים היה לי אישור במחשב (ולמרות שפג תוקפו - הרוקחים לא עשו הרבה בעיות). עכשיו, כשעברנו דירה ואני עוברת קופ"ח, אין לי כוחות להתמודד שוב עם כל התהליך. רק לצורך ההמחשה - הייתי אמורה לקחת זריקה כבר שלשום וזה עוד לא קרה

למעלה