שמאל ציוני בישראל. מי, מה ולמה.

אורי_ח

New member
שמאל ציוני בישראל. מי, מה ולמה.

מ-69 אני מצביע לכנסת ומ-74 לשמאל. אז זה היה "מוקד" של מאירקה פעיל וההמשך ידוע. היום התפיסות הפוליטיות של השמאל הפכו לנחלת המרכז. אפילו חלק מהמרכז-ימין. דהיינו החזרת רוב השטחים הכבושים. שתי מדינות לשני עמים. אין עוד מקום למפלגה כמו מרץ (יחד? שיהיה), כשם שאין מקום למפלגת הליכוד המפרפרת בין מרכז לימין. זה שבמרץ יש ח"כים מצוינים בהגינותם וחרוצים בעבודתם הפרלמנטרית זו נחמת עניים ובעיקר - טיפשים. מרץ עם כל הכבוד, לא יכלה להציל את הסכר המתמוטט, והפער החברתי - כלכלי בעשור האחרון הלך והעמיק. בבחירות האחרונות היו דיבורים על הליכה משותפת עם מפלגת העבודה. בגלל שיקולים של אגו זה לא קרה. התאכזבתי מאד, ועדיין שמתי מרץ בקלפי. אך לא עוד. אני מכיר רבים שמרגישים כמוני. מרץ בדרך להיעלם ועדיף שזה יקרה בקרוב, בדרך של התמזגות מאורגנת במפלגת העבודה, מאשר בתבוסה גמורה ו-0 ח"כים בבחירות הבאות. העבודה היא גם בכיוון הפוליטי השפוי וגם נושאת את הנס של ה"אג'נדה החברתית" (כידוע יש פער בין נסים ומעשים אך זה נכון לגבי כולם). מצד שני אני פוגש כמה מחבריי הטובים, בלי מירכאות, שהקצינו לכיוון רק"ח והמפלגות הערביות האנטי ציוניות במוצהר. דוגמא: הפרעה אלימה לבניית גדר הביטחון זה סיוע לטרור. אין לי הגדרה אחרת לזה. ועכשיו בא "הדבר האמיתי". הלחימה בחיזבאללה (וחמאס, לא לשכוח, זה מאותו בית יוצר). תזכורת: האיסלאם הפונדמנטליסטי לא סופר אותנו בני אדם חיים, אלא כנתינים נחותי זכויות בכל-פלסטין האיסלאמית. מי שעדיין לא קרא את אמנת החמאס, הגיע הזמן שיעשה זאת. שמחתי לשמוע בדיווח מההפגנה הערב בת"א, שמרץ הרשמית לא השתתפה בה ואפילו לא שלום עכשיו. אני מקווה שרואי השחורות (כאן בפורום בין השאר) יתבדו. התנהלות נבונה תוך לימוד לקחי העבר לא תביא אותנו למלחמת לבנון מס' 2, ל"סברה ושתילה" מס' 2 וכן הלאה. אני מכיר את התיאוריה אודות ה"הגנרלים" שהאינטרס העיקרי שלהם הוא לשמר את כוחו של הצבא, ולשם כך הם ימשכו באף את ממשלת אולמרט - פרץ אל תוך הבוץ הלבנוני. אני לא קונה את זה עכשיו. בסה"כ, הלחימה הנוכחית בעזה ובגבול לבנון (מלחמה, מבצע... התואר והשם אינם חשובים), תחדד עוד יותר את קוי התיחום מחדש של קבוצות פוליטיות בישראל. "הולדת" קדימה, ריסוק הליכוד והיעלמות שינוי הם חלק מהתהליך הזה. השלב הבא הוא איחוד כל הכוחות המאמינים שהכרחי קיומו של שמאל ציוני חזק ומשפיע בישראל; שמאל פוליטי ושמאל חברתי-כלכלי שיהפוך את האתוס הסוציאל דמוקרטי מחזון למציאות. אסור ששוב יגברו הכוחות המפצלים בשמאל ובכך יחזקו את הימין.

InDaHouse

New member
השקר הסוציאל דמוקרטי

לשלב בין קפיטליזם לסוציאליזם גרוע יותר מהקיצוניות שבקיצוניות שבשתי השיטות. הקפיטל תמיד מושך בחוטים ובגופים פסודו-סוציאליסטיים כמו "ההסתדרות" ואיגודי העובדים המנוונים והמשוחתים. הקפיטל שולט באמצעי התקשורת ובמוצרי הצריכה ואין שום מדינה או ממשלה בעולם שתצליח לתקן ביעילות את הנזקים שיוצר הקפיטליזם. מנגד הקומוניזם גם הוא נתון לתאוות בצע. מפלגה אחת ללא אופציה לבחירות המחזיקה בידיה את כל הכלכלה כולה ומנתבת אותה ללא השכלה וכשהאינטרס של ההמונים רחוק מעיניה אף יותר מזה של הקפיטליסט שלפחות מלקק לצרכן בפרסומות. הפתרון צריך לבוא מתוך האנשים. מלחמה תודעתית רחבה ורבת עוצמה בתרבות הצריכה - פשוט לא לקנות! למוטט את הכלכלה הקפיטליסטית על ברכיה. מעבר לחיים בקהילות המנהלות אנטי-כלכלה, דוגמת קהילת מחרוזת, החלפה של שירותים בשירותים ושל מוצרים במוצרים. מרד מיסים המוני אי הצבעה בבחירות סירוב לשרת בצבא ובמשטרה. וכו' וכו' וכו' איננו זקוקים למהפכות פוליטיות או צבאיות כפי שהיה בעבר. היום זהו העידן של הגאולה הפרטית. היום זהו עידן המידע והאינטרנט. אין לנו צורך בדמוקרטיה, אין לנו צורך במנהיגים, אין לנו צורך במנהלים. כל מה שאנו זקוקים לו הוא הכוח אחד של השני.

אורי_ח

New member
לא תשובה רצינית, הלאה.

נו טוב, אתה ממחזר רעיונות אוטופיים (שאי פה אי שם נוסו ולא שרדו) מלפני 100 ו-200 שנים ובמובנים מסוימים מזכירים אורח חיים של קהילות מלפני 1000 ו- 2000 שנים כלכלה אוטרקית, סחר חליפין... שמע איש, גם אני אנרכיסט בנשמה, אבל מבין שברמת היישום זה טוב מכסימום ליחסים החברתיים שלי, המשפחתים וליחסים שלי עם עצמי. מי שמדבר בסיסמאות של "עידן הגאולה הפרטית" יותר טוב ילך לעשות ויפאסנה. מי שאומר: "אנו זקוקים לכוח, אחד של השני" מתכוון בסאב-טקסט ל"אתם זקוקים לכוח שלי". זקנתי גם ראיתי הוגים והוזים, נשמות תועות וביניהם גם סרבנים (בעיקר במילים). תשובה רצינית לסוגיה שהבאתי עדיין איני רואה ולך אישית אני מאחל בעיקר - בריאות ואהבה.

InDaHouse

New member
תשובה רצינית

1 - מיחזור זה טוב. 2 - בהצלחה להילחם בקפיטליסטים בכנסת. (פרץ?! 1000 דולר?! מישהו זוכר?!) 3 - ויפאסנה לא יעזור לאף אחד. לשתוק זה פשע לא פחות מלשתף פעולה. 4 - זקנת והרמת ידיים. הנפילה שלך נסלחת ונשכחת. מכיר אני אנשים רבים שזקנו וראו הוגים והוזים ונשארו נאמנים ומעבירים את מורשתם לדורות הבאים. 5 - רוצה תשובה רצינית - תן מבט בבית הפרטי שלך ושל משפחתך עליו אתה מוכן לשלוח למוות בנים של אחרים... כמה דברים קנית בחייך שאינך זקוק להם?! כמה אתה וחבריך השמאל-ציונים מתרוצצים בכל העולם מחפשים סדנאות ויפאסאנה וקופצים מצוקים על מנת להשיג ולכבוש עוד ריגוש ועוד ריגוש ובינתיים אנשים עשירים קונים את הפוליטיקאים שלכם ואת חופי הים שלכם ומזהמים את הריאות שלכם?! הסוציאל דמוקרטים מטעים את הציבור וגורמים לו לחשוב שהפוליטיקאים החמדנים אכן יכולים לסוב מבטם מהררי השטרות הירוקים המבטיחים הבטחות שב. יש סיבה לכך שאף פוליטיקאי סוציאל דמוקרט מבצע את ההיפך ממה שלשמו נבחר. הסיבה היא שהקפיטליזם מושרש עמוק מדי בתודעה והדרך היחידה לנצח אותו היא להשתחרר מהבליו וכבליו. מדהים אותי שממרום גילך עיוור אתה להיסטוריה החוזרת כטרגדיה ופארסה. עצוב לי כי עייפת מן המאבק לצדק וכי אתה משליך יהבך על מי שרימה מרמה ויירמה אותך עד סוף הדורות. הדבר היחיד שצלח עד כה הוא הרעות והחברות והמשפחתיות שתיארת. עלינו לקיים את המודל הזה על כלל האנושות לפני שיהיה מאוחר מדי והטבע יקיא אותנו מתוכו.

אורי_ח

New member
עבודה בעיניים במקום בכפיים

מ-1 עד 4 אמרת דברים סבירים. מ-5 ("רוצה תשובה רצינית") התחלת ללכלך. למה? הרי אינך מכיר אותי, את משפחתי, את ביתי. אחי נהרג ב-67 ברמה"ג. תיכף תאמר שהוא אשם, למה היה צריך לסרב פקודה לשלטון הגנרלים ופוליטיקאים. איני שולח בנים של אף אחד אך תומך בפעילות הצבאית הנוכחית. בעיניים פקוחות. לא כעז עיוורת. לך קרא את אמנת החמאס. רק 20 עמודים. לא יזיק אם יום אחד תוותר על שינון עוד "דף גמרא" מהמניפסט של רבי קארל מרכס. שמע, הם לא סופרים אותך בכלל חי כאן, אלא רק כנתין לא שווה זכויות במדינת הלכה איסלמית. איני קונה דברים מיותרים כי אינני חמדן, חוץ מזה שקצבת נכות מהבט"ל, שהיא הכנסתי היחידה לא ממש מאפשרת. גם ריגושים איני מחפש. כמעט אמרתי - ויכוח אינטלקטואלי ברמה זה סוג של ריגוש, אבל חביבי, אני בא אליך במציאות ואתה משיב בסיסמאות והטפת מוסר, כך שאפילו את סף הריגוש התחתון ביותר שלי אינך מצליח לאתגר. איני מסכים להכללה גורפת ביחס לפוליטיקאים. בד"כ בדמוקרטיה העם מקבל את השלטון שהוא ראוי לו. התנהגותם המוסרית של מנהיגי ציבור בישראל משקפת את העם שבחר בם. אכן, לא כ"כ נעים להתבונן במראה. עם ישראל במדינת ישראל, בהרבה מובנים, חזר לגלות הרוחנית שלו, ללופט גשעפט, . אני תושב מקום שהיה פעם קיבוץ. הייתי פעם גא להיות חלק ממגשימי הרעיון השיתופי. עשרות שנים עבדתי כחקלאי עד שהעסק התפרק [ברשותך, בוא לא נדבר עכשיו על קיבוץ, למרות שבאופן עקיף זה שייך לנושא], לי אמרו יפה ביי ביי ובמקומי הכניסו פועלים זולים מהשטחים ואחר תאילנדים. למרות השבר האישי איני עייף מלומר דברים בסיסיים שאני מאמין בהם. עובדה שאני כאן. זה שאיני עונה אחריך אמן זו בעייה שלך. לא שלי. לסיכום, אני מסכים ומזדהה עם אמירותיך שמתייחסות להרס הטבע. אין לנו עולם אחר. שא ברכה.

אורי_ח

New member
תיקונצ'יק

אחרי ה"לופט געשאפט" צריך להופיע מה ששמתי בכותרת, דהיינו - "עבודה בעיניים במקום בכפייםו"

jewjew1

New member
לאורי האמיץ

בתור אחד שנולד בתקופת מלחמת לבנון הראשונה אני כולי הערצה והתפעלות בכך שפעלת במוקד שהייתה יחד עם של"י ועוד כמה תנועות קטנות מהראשונות שהיזהרו שהכיבוש תומן בתוכו סיכון גדול לפני החברה וגורם עוול לאחר. גם אני כמוך בהתחלה בתור צעיר נלהב לפני גיוסי לצה"ל האשמתי את הערבים באחריותם הבלעדית לפתיחת האינטפאדה השניה, ואף כאחד שבא ממשפחה שמאלנית הצבעתי בהתרסה לשינוי. עם הזמן ושירותי בצבא התחלתי להתפקח ולשאול שאלות: 1. מדוע בסוף תקופת נתניהו ותחילת ברק כשהיה שקט ולא היו פיגועים המשיכו ההתנחלויות לגדול. 2. מדוע בתכנון גדר ההפרדה הוא עובר מזרחית לקו הירוק ומספח אדמות חקלאיות של כפרים כמו בלעין שעליהן מורחבות ההתנחלויות, ומותירה את הערבים חסרי כל פרנסה ומורמרים. 3. מדוע שרון השחצן היה מוכן לשחרר אלף אסירים בשביל נסראללה תמורת נוכל ושלוש גופות אך סירב להיענות לאותה בקשה של אבו מאזן. 4. האם באמת עדיף להצביע לעבודה ולהכניס אנשים מושחתים וכוחנים כמו פואד וסנה על פני רן כהן וצביה גרינפלד הנהדרת שלא נכנסה. 5. האם מישהו יאבק למען ההומואים והלסביות שמותקפים השכם וערב בידי פומנדלסטים כמו מרצ, הרי העבודה זרקה להיזכרך את יעל דיין לפני שנים אחדות. 6. החמאס זכה כמו ג'ורג בוש זכה בארה"ב בגלל הבחירה היציגה שמפצלת קולות ומורידה לטמיון קולות רבים אחרים. 7. תאר לך שהיינו מגיעים להסכם עם הפלשתנאים או אפילו עם הסורים תמורת נסיגה ל67 האם לחיזבאללה היה אותו כוח?

doresh shalom

New member
../images/Emo6.gif בקריאה הראשונה ../images/Emo41.gif

חשבתי לרגע שאתה טוען שמרצ הם הפונדמנטליסטים

InDaHouse

New member
אכן עבודה בעיניים

צר לי על אחיך וכל קורבנות האימפריאליזם הציוני. אחיך אינו אשם כלל וכלל. הכעס שלי אינו מופנה כלפי מי שמאמין באמונה שלמה כי להישמע לגנרלים והפוליטיקאים זו הדרך היחידה. הכעס שלי מופנה כלפי מי שיודע שזו אינה הדרך ומבצע רציונליזציה שניתן להשוות אותה לאנשים שאמרו שהגרמנים המתורבתים לעולם לא יהיו אחראים לפשעים נגד האנושות. אני סטודנט לערבית. לכן סמוך היה ובטוח כי קראתי את האמנה הפלסטינית ואת אמנת החמאס עשרות פעמים ובשפת המקור. כוחות אלה תמיד יהיו קיימים. השאלה היא כמה השפעה תהיה להם. זה תלוי רק בממשלה שלנו, לצערי. ואני ללא ספק מאשים את ממשלות ישראל בעיבוי וליבוי הכוחות הדתיים השטניים במזרח התיכון ובבחישה קולוניאליסטית גזענית ומתנשאת בקלחת הפוליטית של העמים הכבושים והמדוכאים. אינני מקבל את המשוואה "הקם להורגך השכם להורגו" משום שההורג הראשון כבר מזמן לא ברור. אם היו אומרים "הקם לחטוף חייליך השכם לחטוף חייליו" לא הייתי אומר מילה. העניין הוא שאנחנו חטפנו קודם, מה לעשות? אינך עיוור למציאות. הינך רואה כיצד הקפיטליזם מנצח היכן שלא נלחמים בו. כך היה בקיבוץ וזהו התהליך הפושה בכל העולם. לצערי העמוק התהומי היחידים המעיזים להלחם בקפיטליזם אלה נצראללה, בן לאדן וחבריו. הדרך היחידה לנצח אותם היא לקחת את הלחימה בקפיטליזם בידיים שפויות ושוחרות שלום.

doresh shalom

New member
מבחינתי המאבק בפונדנמנטליסטים ../images/Emo41.gif

האיסלאמיים (ובכלל) חשוב באותה מידה אם לא יותר מהמאבק בקפיטליסטים. לכן אני מסתייג מהמשפט: "צערי העמוק התהומי היחידים המעיזים להלחם בקפיטליזם אלה נצראללה, בן לאדן וחבריו. הדרך היחידה לנצח אותם היא לקחת את הלחימה בקפיטליזם בידיים שפויות ושוחרות שלום." מה גם שלהזכירך משפחת בן לאדן היא משפחה סופר קפיטליסטית, וכן המאבק שלהם הוא "בצלבנים" לא מזיז להפם ניצול של פועלים בסין.

InDaHouse

New member
אוסאמה בן לאדן הוא קפיטליסט?!

סך הכל אמרתי שהדרך להיאבק בפונדמנטליסטים היא להצליח יותר מהם במאבק מול הקפיטליזם בדרכים שוחרות שלום.

InDaHouse

New member
אוסאמה בן לאדן עשה נזק

לעסקי משפחתו. לא נורא, בוש דואג לתקן את הנזק ולקחת חזרה קצת נפט מעיראק.

למעלה