שמאניזם - טאואיזם

ladybalance

New member
שמאניזם - טאואיזם

שלום, יש לי שאלה שמאוד מעסיקה אותי בחודשיים האחרונים : איך אני מוכיחה שהטאואיזם מבוסס במידה כלשהי על השמאניזם? אשמח אם מישהו יוכל לעזור, ב.

morning star

New member
איני מבין גדול בטאואיזם

וקיוויתי כי יהיו כאלו שכן יודעים. בדקתי קצת על טאואיזם. בקיצור - בספר "מילון הדתות" של מירצ´ה אליאדה ויואן פ. קוליאנו (רק לאחרונה תורגם לעברית) מצויין כי ה"קיסר הצהוב", דמות מיתית הנחשבת לאחת מהאבות (המיתיים) של הדאואיזם (ההגייה הנכונה של המילה) היה שאמאן (ד"א, שיטות ריפוי סיניות רבות מתבססות על ספר שמיוחס לקיסר הצהוב). באמונה הדאואיסטית אלמנטים אנימיסטיים רבים, כמו בשאמאניזם, כך שגם אם הדאואיזם לא נוצר משאמאניזם פר-סה (אם כי לדעתי לכל דתות העולם שורש בדת שאמאנית כלשהי), נוסד הדאואיזם על קווי יסוד דומים מאוד. אם ניקח גם בחשבון את תושביו האסייתיים הפחות מוכרים של המזרח הרחוק (שבטים נודדים בצפון מזרח אסיה (גם סיביר) ואף המונגולים) נוכל לראות כי שבטים אלה עדיין מחזיקים באמונות השאמאניות (המילה "שאמאן" באה מסיביר) - כך שדבר זה עשוי לחזק את הטענה כי גם הדאואיזם מושפע משאמאניזם. שלך הנווד

ladybalance

New member
ובכל זאת

ככה, אני יודעת שהדאואיזם התפתח בהשפעת השמאניזם, אבל אני צריכה להוכיח את זה בדרך כלשהי, ז"א אני צריכה לקחת את המיתוסים העתיקים של סין ולהראות שיש קשר ברור לשמאניזם. נקח לדוגמה את הקיסר הצהוב(שהזכרת): יש אגדה שמספרת שהקיסר הצהוב פגש אלה באחד ממסעותיו, וזו נתנה לו ספר שבו היו כשפים שהדריכו אותו לאסוף חיות טרף(כמו דובים) שיעזרו לו להלחם באוייביו. עכשיו אפשר להראות את הקשר של הדובים לשמאניזם... אתה מבין על מה אני מדבר, לא?

למעלה