שמואל ומלכים

שמואל ומלכים

אני שואלת שוב והפעם יותר מדוייק: - היכן מצאנו בשמואל א' שה' ממתין לחוטא על מנת שישוב מחטאו? (עשרת ימי תשובה). - ועל הדרך עוד שאלה... היכן מצאנו במלכים א' שאדם שאינו מוכיח את החוטא נחשב כאילו חטא בעצמו. תודה לכולם (אלו השאלות האחרונות שלא הצלחתי למצוא עליהן תשובה, בבקשה, אם משהו יכול לעזור לי אני אשמח מאד)

איזה מין תשובות את מחפשת?

תשובות שניתן להבין מלשון הפסוקים, או כאלה שצריך להיכנס קצת יותר לעיון, מפרשים וכאלה כדי למצוא אותם?

בתשובה לשאלתך השנייה

במלכים ישנו פסוק שאומר "הוכח תוכיך את עמיתך ולא תישא עליו חטא".. אפשר להבין את זה לפי הפשט...ואם תרצי יותר ספציפי תגידי לי ואני אשתדל לתת לך הסבר. אגב שלום לכולם סוף סוף פורום מעניין

pdib

New member
תשובה ../images/Emo26.gif

1) לא בטוח - אבל אולי אפשר לראות את זה שה' נותן כמה וכמה נסיונות לשאול על מנת שישוב מחטאו ויעשה את הנדרש - פעם ראשונה כאשר הוא לא מחכה לשמואל בהקרבת העולה שמואל מסיר מידיו את המלוכה, ואז שוב ניתנת לו הזדמנות למלא את הנדרש בכך ששמואל מצווה עליו להשמיד את העמלקים: "מאיש עד אישה, מעולל ועד יונק, משור ועד שה, מגמל ועד חמור".

יופי

וואהו תודה רבה לכם נראה לי שאלו אכן התשובות. לגבי הפס' הוכח תוכיח במלכים אכן הייתי רוצה אם תוכל לפרט לי בבקשה.

מצטערת רק עכשיו

יצא לי להיכנס.. זה מאוד פשוט...לדוגמא אם חברה שלך עושה טעות,או לחילופין עברה עברה כלשהי..את צריכה להגיד לה שהיא עשתה טעות ולהראות לה את הדרך הנכונה...כי אם לא תעשי את זה את תישאי בחטא...כלומר על הטעות שהיא עשתה את תשלמי כי לא הוכחת אותה..

למעלה