שמופית - איך העבודה החדשה?

שמופית

New member
../images/Emo24.gif תודה על ההתעניינות !!!

אין לי חבלי הסתגלות קשים כי סה"כ אני מכירה את החבר´ה (לפחות הותיקים) ואת הלקוחות עוד מלפני 5 שנים. אבל התפקיד מבאס אותי. משום מה, הבוס הגדול החליט שאני עילוי בשיווק ורוצה שאני אהיה אחראית על השיווק במשרד. תוך כדי כך, הוא הכניס לי גם תפקיד של גביית כספים. זה תפקיד די נוראי - צריך פשוט להתקשר ללקוחות (בנקים, עו"ד) ולנדנד "מה עם הכסף". זה מאוד קשה לי כי אני לא נודניקית מטיבעי ודי ביישנית (שאגב אנשים טועים וחושבים שאני סנובית, אבל זו ביישנות !). בקיצור, אני כבר יומיים בוכה לתמיר ולמשפחה שלי וכולם מנסים לעודד אותי שעדיף העבודה הזו על פני לשבת בבית והמצב היום במשק הוא גרוע שאני אגיד תודה שבכלל מצאתי עבודה, אבל עדיין קשה לי. נראה... ניתן לזה קצת זמן. אולי בינתיים אני אנסה לחפש משהו אחר (אני ממש לא אוהבת לחפש תוך כדי. אני מרגישה רמאית כאילו שכלפי חוץ אני בסדר בעבודה כשבעצם אני מחפשת משהו אחר...). מצטערת שהתנפלתי ככה עם המועקה שלי אבל שוב - תודה

יעלי2

New member
שמופית

היום יצא לי להיות בבנק. חוץ מזה שרוב הפקידים היו משועממים, זה שישבתי איתו נפתח איתי (טוב, איך שהגעתי שאלתי איפה השירותים כי התקררה לי השלפוחית מהמזגן שלהם). איך זה קשור אליך? הוא התלונן בפני שהוא למד ניהול תיקי השקעות ופיננסים ועכשיו אחרי שנים בבנק, הפילו עליו תיק לעבור על לקוחות שחורגים ולהתקשר לנדנד להם והוא שונא את זה. הוא אמר שפיטרו חלק מהעובדים והמטלות מהסוג הזה גדלו בגלל מצב במשק, אז הוא חייב לעסוק גם בגביה-בשביל הבנק. אז נראה לי שאת בסירה אחת עם נציגי כל העסקים: ציבוריים, פרטיים, הממשלתיים - מצב של כולם דומה: גביה, גביה, גביה.

שמופית

New member
אוף.... את כל כך צודקת......

רוב המשרות הפנויות היום במשק זה או גבייה או שיווק. וכשחושבים על זה, אלו שני מקצועות מנוגדים כל כך - בגבייה מתייחסים לעובדה שלאף אחד אין כסף לשלם והמצב בשוק קשה ובשיווק חושבים שיש הרבה כסף בשוק ורק צריך לבוא ולקחת אותו (וזה ציטוט של המרצה שלי לשיווק).

נושא הגבייה....

לצערי גם אצלי זה חלק מהתפקיד. סה"כ אנחנו עצמאיים , ועליי מוטלת משימת הגבייה. ויש את הלקוחות שמנסים למשוך ולמשוך וזה כ"כ מגעיל. אבל מה לעשות. תחשבי על זה שאת יודעת שהם באמת חייבים , ואת לא מבקשת מהם משהו חריג אלא את מה שס"ה מגיע לכם - לחברה בה את עובדת. יש גם כל מיני טכניקות איך לעשות את זה , אם תרצי אשמח לכתוב לך על כך...בכל מקרה עדיף את זה כמובן מכלום ושיהיה בהצלחה.

שמופית

New member
אני תמיד אשמח לשמוע על טכניקות

חדשות
חיפשתי אתרים בנושא, אבל ממש לא מצאתי
תודה

אתי@

New member
אני מבינה אותך.

פשוט תתיחסי לזה כעבודה זמנית עד שהמצב במשק ישתפר. תתחיסי לזה כעבודה שעובדים כדי שתהיה משכורת בבנק ולא כאל קרירה, וכשיגיע הזמן הנכון והעבודה הנכונה - תעזבי. בכל אופן שיהיה בהצלחה

kisses

New member
אני אישית חולה על נושא הגבייה

אני מאוד אוהבת לראות את התוצאות. אבל בכל אופן שיהיה המון בהצלחה

יעלי2

New member
ליאת יקירתי כנראה שבאנגליה המנומסת

כשמתקשרים למישהו הוא משלם. בארץ זה לא המצב ולכן התפקיד ששפומית מתארת הוא מתסכל.

kisses

New member
אבל יקירתי אני כן מדברת על הארץ

אני עד לפני שעזבתי עסקתי רק בגבייה ואני חייבת לציין שאני מאוד אוהבת את זה.

יעלי2

New member
לפני כמה שנים עזבת?

כל הישתנה. המצב השתנה מוסר התשלומים ירד אנשים רוצים הכל ולא לשלם אני חוששת שבשנים האחרונות בכלל ובשנתיים האחרונות בפרט, אנשים/גופים פשוט קונים ולא משלמים.

kisses

New member
יעלוש אני בסך הכל גרה בלונדון

שנה וחצי אבל אוקי עם אני כבר לא שייכת אז עזבי. צודקת אין לי מה לתרום.

לגבי לחפש תוך כדי...

בתור אחת שחושבת לעשות את זה גם - אל תרגישי לא נעים. הרבה אנשים עושים את זה. זה עדיף מלעזוב ואח"כ לחפש, בלי לדעת מה תוכלי למצוא. אני מבינה שזה לא כל כך נעים כשהבוס סומך עליך ומעריך אותך. אבל בינתיים אולי פשוט אל תחשבי על דברים אחרים, אלא תנסי להתרכז בעבודה שלך היום ולהשקיע ולהנות ממנה.
בהצלחה

למעלה