שמוש בגירי פנדה

zvika f

New member
שמוש בגירי פנדה

פתחתי שרשור חדש בנושא שהחל לפני יומיים בשרשור אחר. ניסיתי את שהצעת לי (אריה סער)על פיסת ברוש שנחרטה ולוטשה עד 320. לאחר מכן מרחתי את הגירים כפי שמתואר בצלום. בחלק "א" נמרח הגיר תוך כדי סיבוב העוּבד בחלק "ב" נמרח הגיר ב 4 מקומות על פני ההיקף כש המחרטה לא פעלה. השלב הבא היה הצמדת סמרטוט לחלק המסתובב ומריחה תוך יצירת חום רב(חיכוך) תוצאה סופית מתוארת בצילום הבא. האם זו התוצאה שאני צריך לצפות לה?

zvika f

New member
תוצאה סופית

התקבל לאחר מריחה בסמרטוט תוך יצירת חום

arsar

New member
למרות שמה שעשית הוא סתם קשקשת - אתה בכיוון הנ

בנכון. כנראה שכאן מתחילה כבר להתערב סוג של עין ויד אמנותית. כיום איני זוכר במדויק אך אנסה לשחזר: בזמן סיבוב אתה מורח צבע אחד - לא לוחץ חזק!. אתה כעת יכול בצמוד לו למרוח צבע נוסף (מתאים או משלים). עכשיו ערבב את שני הצבעים בעזרת המטלית הנקייה. אם עשית זאת ברגישות - קיבלת צבע שלישי מעורבב מהשניים הקודמים. אבל אם עשית זאת בחכמה - קיבלת גוונים שונים משני הצבעים. נסה עוד ועוד. כאן כבר משחקת העיין והרגישות האמנותית. אני רק זוכר שאת העבודה הראשונה שלי עם האלמנט הזה חטפו מיד כשהבאתי אותה לגלריה. נסה ונסה - ובהצלחה.

yulevi

New member
רעיון ניסוי לכבוד החנוכה../images/Emo161.gif

מציע לך לחרוט מספר סביבונים מהמוט הנוכחי, תתנסה עליהם בכל מיני גוונים לפי עצתו של אריה,כך תתנסה וגם יהיו לך סביבונים

zvika f

New member
חנוכיה

המוט הנוכחי מיועד לחנוכיה מוזמנת. הוא עשוי ברוש עם טקסטורה נפלאה עליו כך שכסויו בצבע הוא פשע. במהלך החריטה בצעתי את הניסוי המתואר

arsar

New member
ותוכל לנסות גם כמה קווים מלאים במידות רוחב

מתאימים והרמוניים ברוחב, בחוזק הצבע ובגוון בצבע אחד או יותר. יוצא מופלא! תוכל להוסיף מגע (שורף) במקל עץ רך , בלחץ חזק, תוך כדי סיבוב. תקבל צריבה אחידה ודקורטיבית.

arsar

New member
ולכשתהיה מרוצה מהתוצאות - הרי אתגר נוסף-

לאחר שמרחת (בסיבוב) צבע או צבעים - נסה ל"שדך" ביניהם עם טיפ טרפנטין. כל שאמרתי עד כה - ניסיתי והצלחתי לא רע.. וכאן ניסוי שאני חושב עליו אך לא ניסיתי: במקום טרפנטין (למניעת הריח) נסה עם שמן כלשהו. טיפ-טיפה שמן! הנצלחה ובהנאה. ואנא דווח.

zvika f

New member
ניסוי נוסף

העוּבד שהשתמשתי בו היה חלק מאד ונראה לי כי החומר של הגירים בכלל לא התחבר אליו. הוא התקלף תוך מגע ידני. אחה"צ אנסה שוב עם פיסת אורן שכבר מוצמדת למחרטה. אנסה גם עם טרפנטין ועם שמן

arsar

New member
רוב העצים שתשתמש בהם לחריטה

ככל שתחליק אותם - צבע השמן עדיין ייספג בנקבובותיהם אלא אם כן נסתמו קודם לכן בדרך כלשהי. הפיגמנט של צבעי השמן עדין מאד ואמור לחדור כמעט לכל עץ. אז מה קרה?

yulevi

New member
זה ברוש

וכנראה משום השרף הוא דוחה את הספיגה זה קרה לי בעבר לכה על בסיס מים נדחתה

arsar

New member
מאד אפשרי. הצביעה שאני ביצעתי אז

היתה רק על צפצפה.סוג הצביעה הזו מבוסס על הספיגה בעץ. ובכל זאת אני מתפלא - שכן גם לפני כ-60 אלף שנים ציירו בשיטה זו - צבעי אדמה וכד' מעורבים בשומן חיות - אפילו על סלע! והציורים נשתמרו עד ימינו. נסה על עצים שונים.

zvika f

New member
תוצאות הניסוי

היו משביעות רצון. הפעם לחצתי את הגירים בעדינות אל העוּבד.פעולת המריחה בעזרת סמרטוט יצרה מרקם הומוגני שלא התקלף ונראה כי התחבר לעץ. שמוש בטרפנטין גרם לפזור טוב יותר אך גם גרם לדהיה של המרקם שמוש בשמן חוחובה(תודה ג'וליאן) גרם לאפקט זהה לטרפנטין צילמתי אך התמונות לא יצאו ברורות.לקראת סוף השבוע אציג מוצר גמור. לסיכום "קניתי" את הטכניקה.תודה אריה

arsar

New member
המשך - רעיון נוסף לצבעי דונג

1. צייר בצבע פנדה על העץ - ציור כרצונך. רק דאג לכך שהצבע יהיה חזק וסמיך! 2. הימנע מלצייר בצבעים כהים. 3. לאחר שהציור הסתיים לרצונך - 5. הכן תמיסה חזקה של צבע גואש שחור. 6. צבע את כל המוצר. הצבע השחור לא יפריע ולא יעוות את הציור שבוצע בגירי שמן, אלא יחדור לחלקי העץ שלא נצבעו בפנדה ויבליט חזק את הציור המקורי. מכאן ואילך - אתה ברשות עצמך, כיוון שלא ניסיתי זאת אלא כרגע זה עלה בדמיוני...... נסה אפשרויות שונות.

artagel

New member
רעיון

אריה לאחרונה אני מבחין באי אלו רעיונות חדשים שאתה מציע כל הכבוד גם אני נהיינה מהם אך עדיין לא ישמתי ,רציתי לשאול האם כל עץ טוב לכך או / גם יש העדפות?

arsar

New member
איני זוכר שניסיתי הרבה סוגי עצים, אבל -

כדי להבליט צבע כמו צבעי שעווה - רצוי שהרקע (ההתחלתי) יהיה בהיר - כמו שאני התחלתי אז על צפצפה, ואז הצבעים בולטים. אם תצבע על עץ כהה תזדקק לכמות רבה של צבע שבהמשך יאבד מעוצמתו. בדיוק כפי שאם תצבע צבע זה על בריסטול שחור. אלא שכאן אתה מוסיף לו תהליכים שבתיווכם תאבד משהו מהצבע עצמו.

למעלה