שמוש לא חוקי בשם מסחרי של חברה

רון ו

New member
שמוש לא חוקי בשם מסחרי של חברה

שלום לאחרונה נמכר באתר נטאקשן מכשיר dvd כביכול מתוצרת sonab sweden המשווק הודה שאכן מדובר במכשיר תוצרת סין אך לדעתי, לא רק שהמותג לא נרכש כחוק, אלא אסור להטעות את הצבור לגבי ארץ המוצא של המוצר או החברה - במיוחד אם אין לה יד ורגל בעסקה. אני נכוויתי במידה מסוימת כי נדרשתי לשלם דמי בטול עיסקה וכל נסיונותי להסביר כי מדובר בהטעיה - לא הועילו. הענין הוא עקרוני כי מדובר במעשה שרלטני - אם אכן מדובר בחברה שכבר לא מיצרת (יצרה בעבר רמקולים) ובמיוחד ציון ארץ המוצא של החברה... בתור שלב ראשון פניתי בכתב לשגרירות שוודיה במטרה לוודא שאכן נעשה שמוש לא חוקי בשם החברה. מה דעת המומחים ? תודה רון

הדברים האלה מאד נפוצים באינטרנט

וזנ מכמה סיבות: אחת מהן היא ה"נזילות" של דפי הפרסומת באינטרנט, הקלות של שינוי הדף, ההנחה שרוב הקונים יעדיפו לא להפסיד כסף ולא לבזבז זמן ויוותרו, הקושי בהשגת ראיות דיגיטאליות, כלומר במקרה הזה הקושי להוכיח מה היה כתוב בעמוד הפרסומת ביום שרכשת. מבלי להתייחס למקרה הספציפי אני יכול להגיד לך שנתקלתי במקרה של חברה שמכרה מסך מתוצרת חברת X חברה צרפתית, המסך היה לא מסומן בשום צורה והיה תוצרת סין, כאשר נשאלה החברה מה הקשר בין המסך ששלחה לבין החברה האירופאית, התשובה היתה: "אנחנו היבואן המורשה של פירמת X כל מה שאנחנו מוכרים הוא X. כאשר נשאלה החברה, זה אומר לדעתכם שאם אני יבואן מורשה נגיד של מיצובישי, מותר לי ליבא מכוניות מהודו ולקרוא להם מיצובישי למרות שאין להם שום קשר לקונצרן מיצובישי? כבר לא היתה תשובה. בסופו של דבר כבר לא היה את מי לתבוע כי החברה שמכרה את המסכים התפרקה ועקבותיה נעלמו. מקרה אחר, מכירת מוצרים שפורסמו כתוצרת גרמניה כשבפועל הם מתוצרת סין. התשובה של החברה היתה: לא פירסמנו שהמוצר הוא תוצרת סין (למרות שבידי עמוד האינטרנט של המכרז באותו היום). מה שאני מציע לך זה שאכן תנסה לאסוף ראיות שיעזרו לך ובמקביל תפנה בכתב לחברה המוכרת ותבקש הסברים. לפעמים ההסברים הם כל כך אבסורדיים שזה עוזר אחר כך ללקוח להוכיח את תביעתו. באופן עקרוני אני מציע לכל הרוכש מוצרים במסחר אלקטרוני, כולל מכרזים בקניונים אלקטרוניים, לדאוג לתעוד עיסקה לפני משלוח ההצעה, כלומר מה שאני מציע זה להוריד את הדף למחששב האישי במלואו, אם אפשר, אפילו בנוכחות עד שיוכל להעיד בבוא העד בבית משפט שעובר למשלוח ההצעה זה העמוד שהופיע על המסך. במקרה שלך היתי מציע שאם השגרירות לא תעזור לך, תנסה לאסוף און ליין מידע על אותו יצרן, האם קיים, האם חדל להתקיים, האם יצר אי פעם בסין וכו´ יתכן ויהיה לך קשה למצוא מידע בשוודית, תבדוק אם יש בארץ קונסולים של כבוד של שוודיה או אולי תוכל ליצור קשר עם גולשים משוודיה שיעזרו לך, תנסה אפילו כאן ב
בפורום ישראלים בחו"ל לראות אם יש מישהו בשוודיה שיכול לעזור לך לעסוף מידע. לאחר שתאסוף את מירב המידע, אפשר יהיה להעריך ביתר דיוק את סיכויי התביעה. בהצלחה.

למעלה