שמות בסיסים

bshuval

New member
שמות בסיסים

אני שוב יוצא מהשרשור כי הוא פשוט נהיה ארוך מדי... אני אישית מעדיף לקרוא לבסיסים בשמם ה"קלאסי" כפי שקבעו רנדלט והארבין. הבעיה בלקרוא לבסיס מסוים "בסיס 1" הוא שבספר אחר הוא יקרא בשם אחר, והמקפל יתבלבל. אני מקפל יחסית ותיק אבל רק לאחרונה רכשתי את ספרו של קאסאהארה creative origami. שם הוא משתמש בחמישה בסיסים, basic folds 1-5, וזה מאד בלבל אותי... (בייחוד שהוא כותב דברים כמו "נסה עכשיו לקפל את הקיפול באמצעות basic fold 4, כדי שיראה כך"). לכן, מעניין אותי לדעת מדוע לדעתך, מירי, לקרוא לבסיסים בשמות מספריים הוא יותר פשוט ועדיף. ובנוסף - כיצד בחרת את המספור? המספור ההגיוני לדעתי הוא שבסיס 1 יהיה בסיס פצצת מים, בסיס 2 יהיה הקיפול ההתחלתי, בסיס 3 יהיה בסיס ציפור. פשוט כך יש מעין סדר היררכי. אגב, באותו נושא, אפשר לשאול, מירי, מדוע את לא משתמשת בסמלים האוניברסליים של אוריגמי בהוראות שלך? (אני מדבר בעיקר על החיצים). ושאלה אחרונה (אני כבר ממש סוטה מהנושא) -מעניין אותי לדעת מאיזה תחום הגעת את לאוריגמי, מירי? האם זה מתחום החינוך?

a r v i v l

New member
אני איתך

גם אני מעדיף לקרוא לבסיסים בשמם הרגיל. למען האמת, אף פעם לא ראיתי ספר אוריגמי שמשתמש בשמות מספריים במקום הרגילים. פשוט ככה יותר קל לי לזכור אותם. אם כבר, צריך לסדר אותם לפי סדר ה"אבולוציה" שלהם, כמו שאתה הצעת: 1) פצצת מים 2)קיפול התחלתי 3)ציפור וכו'...

mirigami

New member
אני מצטערת שרק עכשיו אני עונה אבל

לשאלתך 1. אני עושה אוריגאמי מגיל 6 ראיתי יפנית בטלביזיה שקיפלה את העגור , (בשחור לבן) קיפלתי את הדגם מיד אחריה. ומאז זה מה שידעתי לקפל .בבית הספר המורים אפשרו לי לשחק עם ניירות (כלומר לקפל)זה סייע לי בהגברת הריכוז בשיעור. כשהתבגרתי הבנתי שזו אמנות יפנית והחלום שלי היה לנסוע ליפן. אחרי שלמדתי חינוך ועבדתי כמנהלת במרכז חוגים באילת ובתפקידי ניהול בכירים נוספים. החלטתי שאני טסה ליפן וסין , טוב התגלגלתי להודו חצי שנה אוסטרליה ופעמיים ביפן התמחתי באוריגאמי, חזרתי לישראל (אחרי 3 שנים) פיתחתי שיטת הוראה המשלבת אוריגאמי כדרך לפיתוח מיומנויות למידה. ובהתחלה הצעתי למנהלות בבתי ספר והן לא התיחסו אלי ברצינות . אז התחלתי ללמד בבית הספר לאמנויות ובבית הספר ברושים (חינוך מיוחד ילדים היפאראקטיבים עם אינטלגנציה גבוהה) ולאט לאט נכנסו עוד בתי ספר , הכשרתי מורים ,(למרכז לאוריגאמי 60 בתי ספר בכל הארץ הלומדים אוריגאמי) כתבתי חוברות ורציתי שלכל חובב תהיה כתובת להגשים את התחביב הנפלא הזה. (לכן חשוב לי שתשתמשו בשרותי המרכז לאוריגאמי כך יהיה יותר אפשרויות לארגן כנסים ולהמשיך לפתח את אמנות האוריגאמי) המרכז לאוריגאמי הינו מפעל חיי ומה אומר אפילו נישאתי לאיש אוריגאמי(פול ג'קסון) עיקר ההתמרכזות שלי באוריגאמי היא בפיתוח הוראות שמהם כל אחד יוכל לקפל והמדור שלי בילדי טבע הדברים וחוברות האוריגאמי מאפשרות לכל אחד לנסות לקפל ולהנות מאמנות מיוחדת זו. אני מקווה שעניתי לך מירי

mirigami

New member
שמות הבסיסים

קיפול בסיס 1 ממשיך לקיפול בסיס 2 כשרוצים לעשות את הציפור ולכן זה הגיוני ובסיס 3 הוא בפני עצמו

למעלה