שמות דומיינים שכבר בשימוש, או שעתידים להיות.

שמות דומיינים שכבר בשימוש, או שעתידים להיות.

שלום. לא יודע אם זה הפורום לשאול, אבל: יש לי כמה שאלות שקשורות אחת בשניה.. 1) האם מותר לי להשתלט על *כתובת של אתר של חברה ששכחה לחדש בזמן, ולמכור/להשכיר להם אותו בחזרה ? לדוגמא: נאמר שהחברים בתפוז שכחו לחדש את השם TAPUZ.CO.IL, ואז קניתי אותו, ואחרי יומיים הם רוצים אותו בחזרה, מה הדין ? 2) שמעתי שיש חברה בחו"ל שמעוניינת לפתוח סניף בארץ נאמר ORANGE.COM, מותר לי לקנות את *השם ORANGE.CO.IL וכשיפתחו את הסניף להשכיר/למכור את השם ? 3) האם מותר לי לקנות *שמות דומים לשמות שיש באינטרנט, כגון wala.co.il או tapooz.co.il, ואם יקרה שהחברה תרצה, למכור/להשכיר להם את השם ? 4) האם החוקים הבינלאומיים תואמים את החוקים בארץ בנושאים האלו ? * הכוונה גם לשמות מסחריים כמו קוקה קולה ובזק, וגם לשמות כלליים כמו תפוז ונענע ו-WINDOWS. תודה מראש אורן
 

sh a ch a r

New member
לא מסלול מאוד מומלץ

מספיק שיש לבעל המתחם המקורי סימן מסחר רשום על השם, ואתה ללא בסיס משפטי להחזיק אותו. כמו כן, תקרא את התקנון של איגוד האינטרנט. אני די משוכנע שמה שאתה מבקש לעשות לא יחזיק גם בלי סימן מסחר רשום. שחר
 

hecq

New member
משהו שאולי יעניין אותך

http://www.nissan.com זה של בחור בשם "עוזי ניסן", יצרנית המכוניות העולמית Nissan ניסתה כל שביכולתה לדרוש ממנו את הכתובת ונכשלה, http://www.nissan.com/Digest/The_Story.php אז הכתובת של מכוניות ניסן העולמית זה http://www.nissanusa.com . ומה הם לא עשו כדי לקחת ממנו את הכתובת... עלו לרמות הכי גבוהות וירדו לרמות הכי נמוכות. אם תהיה חכם תמציא גיבויים לפני שאתה עושה מהלך כזה, למשל "עוזי ניסן" הוא בעל חברת "ניסן מחשבים" ושם המשפחה שלו זה "ניסן" והוא הלך ישר כל הדרך ולא נכנע אפילו שהוא נתבע ואויים בסכומי עתק שאם רק בחלק מהם היה מחוייב, היה יורד מנכסיו. תדע לך שבחלק מהמקרים אתה עלול להתעסק עם אנשים עם הרבה כסף וכוח ואתה יכול לצאת אפילו מפסיד מכל העניין.
 

Kosem

New member
סליחה?

אם הבנאדם רכש את הכתובת ניסן והיא שלו.. יכולים לתבוע אותו על זה שהוא רכש אותה רק בגלל שזה השם שלהם? מאיפה הבאת את השטות הזאת? יכולים לנסות לרכוש. אם הוא לא רוצה ומעדיף לשים אתר משלו, מותר לו ואפילו זכותו המלאה שכן הוא קנה את הדומיין.
 

hecq

New member
תתפלא כאן:

http://www.youtube.com/watch?v=aEaiehqNqZg וכאן: http://www.nissan.com/Digest/The_Story.php "More then five years after I registered nissan.com, legal action was instituted by Nissan Motor seeking $10,000,000 in damages, and to restrain me from the use of MY family name for business purposes on the Internet. "
 
בוא נעשה קצת סדר

1קודם כל, מכר וקנייה הם העברת בעלות. לא ניתן היום לרכוש ולמכור בעלות בשמות מתחם, ניתן רק לשכור לתקופות קבוצות וזה המצב בכל העולם. כל שאלותיך נוגעות ל"ספסרות שמות מתחם". זה נושא שכל שיטות המשפט המוכרות רואות בו משהו מגונה שצריך לחסל ועושות את זה בהצלחה הרבה יותר משמעותית מאשר, למשל חיסול דוא"ז. 1. מותר לך לעשות זאת אך זה ברוב המקרים לא כדאי, כי יתבעו אותך וברוב המקים, אם לא תעביר להם מרצון, תעביר כי תקבל צו מבית משפט או מועדת בוררות וגם תחוייב לשלם הוצאות משפט. זה לא לגבי 100% מהמקרים, אבל זה נכון לגבי קרוב ל 100%. 2. למה אתה חושב שיקנו ממך. אולי פשוט יתבעו אותך ואתה תהיה חייב להעביר להם. 3. כנ"ל. 4. חוקים בינלאומיים? - אין דבר כזה. לא קיים. לכל מדינה החוקים שלה. המשפט הבינלאומי הפומבי, קרי היחסים בין מדינות, לא מוסדרות ע"י חוקים, אין ריבון בינלאומי, אין מחוקק בינלאומי ואין חוקים בינלאומיים. אם התכוונת לשאול, האם במדינות אחרותצ, הדין דומה לדין הישראלי בנושא של ספסרות שמות, אזי, התשובה היא שדין הישראלי דומה לדין במדינות אחרות בעניין זה. בכל בית משפט או ועדות בוררות שעוסקת בשמות מתחם, נהוג להסתמך על אותך תקדימים, שחלקם הם תקדימים של ועדת הבוררות של wipo. גם באתר איגוד האינטרנט הישראלי פועלת ועדת בוררות וניתן לקרוא באתר מספר ניכר של החלטות.
 
אני מודע לחלק מדברים אלו... עכשיו אנסה להתחכם

שמעתי גם על הבחור שהחזיק ב-windows.co.il, ומיקרוסופט לא אהבו את זה. (ניתן לעיין בלינקים המצורפים) >> המקרה << >> התוצאה << לגבי ספסרות, נראה שזה דיי מקובל, יש חברות שמתמחות בזה, ומוכרות דומיינים באלפי דולרים, אמנם מדובר ברוב המקרים בשמות קליטים, ולא בשמות מסחריים, אבל עדיין, זה שוק דיי משגשג ... >> מחירון לדוגמא << גם ב-EBAY ניתן למצוא ע"י חיפוש domain name sale. ידוע לי כי שמות מתחם הם דברים שמשכירים אותם לשנה, אבל אני יכול לשלם ל-10 שנים מראש... ולחדש את השכירות כמה חודשים לפני שהוא פג, יש לי עדיפות על פני שוכרים אחרים... אוקיי, אז שמות מסחריים כגון COCA COLA, או 'סלקום' לא ניתנים לשימוש (בשבילי)... מה לגבי ORANGE 1) נאמר שאני מקים אתר פרסום לבאסטה בשוק, שמוכרים שם פירות וירקות (וגם תפוזים בעונה) ואני עושה פרסום בחינם לבאסטה, שם איזושהי תמונה שלו ושל הבאסטה... מותר לי להחזיק את הדומיין ?? 2) מה אם אני מקים אתר קטן על תפוז, סגולותיו הרפואיות, וקצת מידע על הפרי.. ? בשני המקרים איני מזכיר באתר שאני רוצה למכור את השם, אבל אני דיי בטוח שאם אני אהיה מוגן מבחינה חוקית, אזי אקבל הצעות לשם העברת השכירות, מבעלי העניין... האם גם במקרה כזה, הדין אינו לטובתי ?
 
הבהרות

1. אתה נופל למלכודת מאד נפוצה והיא: "אם עושים את זה, סימן שזה חוקי". אני מקווה שאתה מבין את האבסורד שבדבר. (דוגמא: היות ויש הרבה שמעתיקים תמונות מהאינטרנט ומציבים אותם באתרים שלהם ללא רשות, זה חוקי) 2. לדעתי אתה לא מבחין בין מסחר לגיטימי בשמות מתחם, לבין ספסרות, בין שזה Cybersquatting ובין שזה Typosquatting או כל סוג אחר של ניסיון לעשות כסף מנכסים רוחניים של אחרים על פלטפורמת רישום שמות המתחם העולמית. אני לא יכול להגיד לך לא ניתן מידי פעם למצוא בעל זכויות שיעדיף לזרוק למישהו כמה דולרים במקום להגיש תביעה, אבל מצד שנים, נשאלת השאלה, האם ההכנסות האלה יכסו את ההפסדים בתיקים האחרים. שיקול מסחרי שלך.
 
שני דברים

1. העובדה שאנשים עושים כל מיני דברים, אינה הוכחה לחוקיות אותם דברים. היא הוכחה לזה שאלה דברים שנעשים. 2. אם אתה רוצה להיכנס לדקויות ולבדיקות פרטניות ואינפיניטסימליות, מומלץ כי תפנה ליעוץ פרטני אצל עו"ד העוסק בתחום. שנה טובה.
 

sh a ch a r

New member
אני לא בטוח לגבי הבעלות

אם אני זוכר נכון, תקדים sex.com אמר בדיוק את זה - אם אני מחזיק בשם מתחם מסויים, הוא דווקא כן רכוש שלי (אמנם לתקופה קצובה, אבל עדיין). אני מסכים אם כמעט כל שאר מה שאמרת. זו רק התקטננות של הבהרת פרטים. שחר
 
למעלה